Ηχογράφηση διαλέξεων/μαθημάτων στο Πανεπιστήμιο

thehives1985

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Χρειάζομαι τη βοήθεια όσων έχουν γνώση επί του θέματος καθώς πρόκειται να κάνω μια βιαστική αγορά λόγω πίεσης χρόνου και θα ήθελα συμβουλές ώστε να κάνω όσο το δυνατόν καλλίτερη επιλογή στο λιγότερο χρόνο(σε 2-3 μέρες δηλ.)

Λοιπόν, μπαίνω στο θέμα...

Θέλω να ηχογραφώ τις διαλέξεις στο πανεπιστήμιο και δυστυχώς το συμβατικό voice recorder της sony(ic recorder ICD-U60) έχει τραγική ποιότητα ήχου σε βαθμό που να μην καταλαβαίνω τι λέει ο ομιλητής που ηχογραφώ.Μπαίνω σε λεπτομέρειες..

Η αιθουσα στην οποία γίνονται ή ηχογραφήσεις/μαθήματα είναι γύρω στα 40-50τ.μ, στην οποία βρίσκονται 30 άτομα και τρεις ομιλητές.Η απόσταση από την κύρια πηγή που θέλω να ηχογραφήσω είναι περίπου στα 3-4 μέτρα (3 ομιλητές που κάθονται δίπλα δίπλα). Υπόψιν πως γίνονται διαρκώς ερωτήσεις, από όλους τους φοιτητές, κρατώνται σημειώσεις κ.τ.λ με αποτέλεσμα να παράγονται διάφοροι ήχοι όπως τριξίματα από τα θρανία σελίδες που σκίζονται κτλ και έτσι με δυσκολια ακούς τον ομιλητή.

Έτσι λοιπόν αποφάσισα να αγοράσω ένα digital recorder με υψηλότερες προδιαγραφές ώστε να έχω καλλίτερα αποτελέσματα, αποφεύγοντας τα δημοσιογραφικού τύπου φθηνά voice recorders. Δε θα με χάλαγε καθόλου να μπορώ να ηχογραφήσω και όργανα όπως κλασίκλή κιθάρα η ακκορντεόν αλλά η πρώτα απόλα με ενδιαφέρει η ηχογράφηση των διαλέξεων κάτω από τις συνθήκες που σας περιέγραψα. Το budget μου είναι 150-200 ευρώ.

Εντόπισα αυτό της Υamaha http://www.artsound.gr/catalog/product_info.php?products_id=14611&language=gr

και αυτό της tascam http://www.artsound.gr/catalog/product_info.php?cPath=61_324&products_id=18668 η και το προηγούμενο μοντέλο το tascam dr-07 http://tascam.com/product/dr-07/

θα ήθελα να αποφύγω τη sony αλλά δε θα έλεγα όχι σε καποιο δοκιμασμένο δημοσιογραφικό recorder της olimpus.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων, περιμένω τις συμβουλές σας,

Δημήτρης

Αν ο καθηγητής παίζει ακκορντεόν πάρε ένα Zoom H4.

Του έχεις προτείνει να μιλάει σε booth; Αν γινόταν, με ένα απλό λαμπάτο πυκνωτικό θα αντιλαμβανόσουν τις λεπτομέρειες του μαθήματος καλύτερα.

δυστυχώς είναι αρκετά εκτός budget αλλά σε ευχαριστώ για την απάντηση...

Σε τι συνθήκες είναι δοκιμασμένο?

Θα ήθελα το αποτέλσμα της ηχογράφησης να ειναι κάτι παρπάμω απο ικανοποιητικό ειδικά αν αποφασίσω να ξεφύγω απ΄το budget μου. Παρακολουθώ ένα πολύ απαιτητικό μεταπτυχιακό και επειδή παράλληλα δουλέυω ως αργά θέλω να ακουώ τα Σαβ/κο τα μαθήματα με την ησυχία μου χωρίς να υποφέρουν τα αυτιά μου...

Σε ευχαριστώ και πάλι

Χρησιμοποιώ, για τον ίδιο σκόπο αλλά και για ηχογραφήσεις πρόβας και συναυλιών, το zoom h4.

Απ’ ό,τι βλέπω στους καταλόγους κάποιων γνωστών μαγαζιών του εξωτερικού, δεν υπάρχει πλέον.

Αλλά νομίζω πως μια χαρά θα κάνεις την δουλειά σου και με το zoom h2(γύρω στα 170 ευρώ, σήμερα)

Υπάρχει και το h4n το οποίο είναι ουσιαστικά η αναβάθμιση του h4, με πολλά και χρήσιμα νέα χαρακτηριστικά. Η τιμή όμως ανεβαίνει(γύρω στα 330 ευρώ).

Υπάρχουν κι άλλες λύσεις. Μιλώ για τα zoom διότι αυτά ξέρω.

thehives1985 είπε:
Σε τι συνθήκες είναι δοκιμασμένο?
Ομιλίες σε εξωτερικούς χώρους.

Και τα άλλα δεν είναι άσχημα, αν και δεν τα έχω δοκιμάσει. Όχι όμως δημοσιογραφικά τύπου Sony κλπ.

θα κοιτάξω το h-2 γιατι με το h-4 ξεφέυγουμε! καλλίτερα να πηγαινα στο εξωτερικό για μεταπτυχιακό.Τα τραγουδια στο myspace soy δεν πιστεύω να είναι με το h-4?

Υπαρχει και ΠΟΛΥ πιο φθηνη λυση,σταματα σε κανα φαναρι και παρε κανα μεταναστη να σου κανει αυτη τη δουλεια

mic_sus_7.jpg

και αυτος δεν θα ψηνεται/ξεπαγιαζει στα φαναρια,και θα κονομαει (δεν παιρνουν πολλα 2-3 ευρω την ωρα) και εσυ θα εισαι ευχαριστημενος...φτανει να μην εχει αντιρηση ο καθηγητης... ;D

xaxaxaxaxaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaxaxaxaa

μπορείς να μη με βοηθάς αλλά μου φτιάξες τη μέρα!!!!!!!

δυστυχώς όμως ο καθηγητής μάλλον θα έχει πρόβλημα!

Μιά άλλη λύση είναι το παρακάτω.

http://www.thomann.de/gr/boss_micro_br.htm

Αλλά θα χρειαστείς σίγουρα εξωτερικό stereo μικρόφωνο.

Μπορεί να το βρείς και στα μεταχειρισμένα σε καλή τιμή.

Δεν έχει ηχεία, οπότε θα πρέπει ν'ακούς μόνο με ακουστικά. Κακό αυτό.

Το άλλo (R-09) είναι πιό κατάλληλο γι'αυτή τη δουλειά.

δυστυχώς όμως ο καθηγητής μάλλον θα έχει πρόβλημα!
ενταξει μωρε θα πας σε μια κομματικη νεολαιο και θα τον καταγγειλεις..και λυνεται το προβλημα..σουζα δεν καθονται ολοι αυτοι αλλωστε μπροστα στο...κομμα? ;D

δεν έχω θέμα με τα ηχεία..ας μην έχει..

θα το κοιτάξω αν και προτιμώ να είναι ready to go και portable χωρίς εξωτερικά μικρόφωνα για να είναι όδο το δυνατόν πιο διακριτικό.

Superfunk είπε:
Υπαρχει και ΠΟΛΥ πιο φθηνη λυση,σταματα σε κανα φαναρι και παρε κανα μεταναστη να σου κανει αυτη τη δουλεια

mic_sus_7.jpg

και αυτος δεν θα ψηνεται/ξεπαγιαζει στα φαναρια,και θα κονομαει (δεν παιρνουν πολλα 2-3 ευρω την ωρα) και εσυ θα εισαι ευχαριστημενος...φτανει να μην εχει αντιρηση ο καθηγητης... ;D
εγω παλι το βρηκα πολυ φθηνο το αστειο....

thehives1985 είπε:
δεν έχω θέμα με τα ηχεία..ας μην έχει..

θα το κοιτάξω αν και προτιμώ να είναι ready to go και portable χωρίς εξωτερικά μικρόφωνα για να είναι όδο το δυνατόν πιο διακριτικό.
Το άλλο (R-09) είναι και ready to go αλλά και πιό διακριτικό. Είναι κατασκευασμένο γι'αυτήν ακριβώς την δουλειά.

η αλήθεια είανι ότι είδα μόνο την εικόνα και όχι τα σχόλια κάτω απ΄τη λεζάντα...

αλλά ας μείνουμε στο θέμα μας καλλιτερα

thehives1985 είπε:
θα κοιτάξω το h-2 γιατι με το h-4 ξεφέυγουμε! καλλίτερα να πηγαινα στο εξωτερικό για μεταπτυχιακό.Τα τραγουδια στο myspace soy δεν πιστεύω να είναι με το h-4?
Έχω το rode nt 1 και πολλές φορές το αντικαθιστώ με τα μικρόφωνα του zoom h4. Στα δικά μου αυτιά είναι τρομερά καλά. Πολλές ηχογραφήσεις στο myspace(ειδικά ακουστικές/κλασσικές κιθάρες και εξωτερικούς ήχους) με αυτό τις έχω κάνει.

Όσο για τις συνθήκες στις οποίες έχει δοκιμαστεί είναι από τα αμφιθέατρα της νομικής Αθηνών και μικρότερα αμφιθέατρα/αίθουσες μέχρι εξωτερικούς χώρους(για τον αέρα χρησιμοποιείς το αντιανεμικό που έρχεται μαζί με το zoom) και την συναυλία του Cave στο ελληνικό. Δηλαδή παντού ;D.

Φαντάζομαι ότι με το h2 δεν θα έχεις πολύ χειρότερο αποτέλεσμα. Προσωπική εμπειρία από το h2 έχω μόνο από διαλέξεις(πάλι στη νομική) με καλά αποτελέσματα.

Μανώλης Χναράκης είπε:
Το άλλο (R-09) είναι και ready to go αλλά και πιό διακριτικό. Είναι κατασκευασμένο γι'αυτήν ακριβώς την δουλειά.
το ψάχνω ήδη για το θέμα του r-09

αλλά το θέμα είναι κυρίως οικονομικό1

Αν πηγαίνεις με το laptop στις διαλέξεις, πάρε ένα Samson C03U και βάλτο πάνω σε μία USB.

Λήξις.

kostri είπε:
Έχω το rode nt 1 και πολλές φορές το αντικαθιστώ με τα μικρόφωνα του zoom h4. Στα δικά μου αυτιά είναι τρομερά καλά. Πολλές ηχογραφήσεις στο myspace(ειδικά ακουστικές/κλασσικές κιθάρες και εξωτερικούς ήχους) με αυτό τις έχω κάνει.

Όσο για τις συνθήκες στις οποίες έχει δοκιμαστεί είναι από τα αμφιθέατρα της νομικής Αθηνών και μικρότερα αμφιθέατρα/αίθουσες μέχρι εξωτερικούς χώρους(για τον αέρα χρησιμοποιείς το αντιανεμικό που έρχεται μαζί με το zoom) και την συναυλία του Cave στο ελληνικό. Δηλαδή παντού ;D.

Φαντάζομαι ότι με το h2 δεν θα έχεις πολύ χειρότερο αποτέλεσμα. Προσωπική εμπειρία από το h2 έχω μόνο από διαλέξεις(πάλι στη νομική) με καλά αποτελέσματα.
Μάλλον είσαι ο άνθρωπος μου γιατί και εγώ για τη νομική αθηνών το θέλω..

Για το μεταπτυχιακό του εμπορικού

Το h-2 to χρησιμοποίησες εσύ?

Μπορώ να έχω με κάποιο τρόπο ένα δειγμα της διάλεξης για να δω αν αξίζει να ανοιχτώ τόσο οικονομικά?

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back