ηχογράφηση (απορία)

warlock9_0

Νέο μέλος
Πόντοι
16
γιατι πάντα όταν ηχογραφώ συμβαίνει αυτό?

Untitled-1.gif

το ένα κανάλι να είναι κανονικό και το άλλο για το πικπα

Τώρα....πες μου αλήθεια....χωρίς να πεις ΤΙ είναι αυτό που προσπαθείς να ηχογραφήσεις, ΤΙ χρησμοποιείςγια να πάρεις το σήμα, ΠΟΥ και ΠΩΣ το συνδέεις κλπ κλπ....περιμένεις απάντηση? :wink:

σε οτιδήποτε ηχογραφώ

και όταν βάζω την κιθάρα κατευθείαν πάνω στην κάρτα και με μικρόφωνο

το συγκεκριμένο είναι ηχογράφηση από online radio

p.s Με την on board κάρτα ήχου

καθε editor εχει επιλογη remove dc offset το θεμα ειναι γιατι εχει η καρτα σου αυτη την αντιδραση κοιτα μηπως αρπαξε καμια εισοδος

Μαγκες, δεν νομίζω να είναι DC offset αυτό. Το DC offset είναι παρέκλιση της συμμετρίας του κατακόρυφου άξονα της κυματομορφής από το μηδέν, και οφείλεται συνήθως σε μια πάρα πολύ χαμηλή συχνότητα που ταλαντώνει όλο το σήμα. Εδώ το σήμα είναι συμμετρικό, απλά το ένα κανάλι είναι πιο χαμηλό σε ένταση (έτσι φαίνεται τουλάχιστον, δεν το άκουσα κιολας). Πάντως DC offset δεν είναι.

Μα έχει ένα μικρό DC offset. (Πέραν του ότι πράγματι είναι μικρότερο το πλάτος ). Δες την κυματομορφή σε σχέση με την κόκκινη οριζόντια γραμμή. :wink:

Μα έχει ένα μικρό DC offset. (Πέραν του ότι πράγματι είναι μικρότερο το πλάτος ). Δες την κυματομορφή σε σχέση με την κόκκινη οριζόντια γραμμή. :wink:
8) τυφλός :oops:

Όντως, έχεις ΚΑΙ DC offset :wink:

και μαλιστα δεν ειναι και πολυ μικρο. αν δειτε το πλατος του σηματος(υποθετω οτι ειναι ενα νορμαλ σε πλατος σημα) σε σχεση με τα τις καθετες γραμμουλες της λογαριθμικης κλιμακας μαλλον δεν ειναι μικρο.

οντως εχει μικρυνει το πλατος στο ενα καναλι αρα μαλλον ειναι θεμα hardware της καρτας , αφου λες οτι το κανει οτι και να ηχογραφησεις . αληθεια εισαι σιγουρος γιαυτο?

το ονλαιν radio πως το ηχογραφησες? εσωτερικα ? (what u hear) ή εξωτερικα , δηλαδη πηρες το out και το εβαλες στο In σκετο ή μεσω κονσολας.

http://www.sweetwater.com/expert-center/techtips/d--11/15/2002

ποια καρτα εχεις ?

αυτο που λεει το κολπο με το cool edit ,να ηχογραφεις με επιλεγμενο το ''Adjust for DC' ειναι διαφορετικο με το να παρεις το αρχειο και να κανεις editing και να εξαφανισεις το dc offset. Η διαφορα ειναι στο headroom .στην δευτερη δηλαδη περιπτωση εχει μειωθει κατα τοσo πλατος οσο και το dc.

μηπως γιαυτο ειναι και το σημα σου μικροτερο σε πλατος στο παραδειγμα που μας εστειλες? μηπως εγραφες με κανενα λιμιτερ κομπρεσορα ή μηπως εκανες κανενα νομραλαιζ? μου φαινεται οτι μπορει να προκληθει κατι τετοιο με αυτον τον τροπο.

παντως το κατω σημα τωρα που το κοιταω πιο προσεκτικα μοιαζει κομπρεσαρισμενο αν δειτε τις κορυφες. βεβαια παιζει να κανω τελειως λαθος και αυτες οι διαφορες να οφειλονται σε στερεο ηχογραφηση.

ηταν στερεο το ονλαιν radio?

καλα την εχω δει πολυ επιστημονας πρωινιατικα.... ! :)

η κάρτα λέει Soundmax Digital Audio

το ράδιο το ηχογραφούσα εσωτερικά (έγραφα το κανάλι που λέει μίξη κυματομορφής εξόδου)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back