Ritchie22 είπε:
Ευχαριστώ όσους ασχολήθηκαν
Τελικά θέλω ή δεν θέλω monitor? Δεν έχω ιδέα από την αγορά ηχείων ξαναλέω. Γιαυτό και δεν ξέρω που πρέπει να προσανατολιστώ έστω και για να ψαχτώ απο εκεί και πέρα. ??? ??? ???
Mόνιτορ:
O κύριος σκοπός τους είναι, με λίγα λόγια, οι ηχογραφήσεις. Ο λόγος που το προτιμούν αυτοί που ηχογραφούν(ειτε home "studio", ειτε studio κανονικό), είναι γιατί υποτίθεται(αυτό εξαρτάται από την ποιότητα της εκάστοτε μάρκας και φυσικά τα...χρήματα) ότι σου παρούσιαζουν τον ήχο όσο πιο αντικειμενικά γίνεται. Δηλαδή δεν θα σου τονίζουν περισσότερο τα μπάσα απ ότι τα μεσσαία, ούτε τα πρίμα κλπ κλπ κλπ. Κοινώς θα έχεις μια επίπεδη απόκριση συχνοτήτων για να καταλάβεις ας πούμε πότε το μπάσο πρέπει να μπει πιο μπροστά, πότε όχι, προς τα που θες να πάς τον ήχο σου κλπ.
(όλα αυτά για αυτοενισχυόμενα μονιτορ, δλδ με ενισχυτή. Τα λεγόμενα παθητικά(σωστά?), πρέπει να τα δεις σε συνάρτηση με τον ενισχυτή που τα συνδέεις για να δεις το τελικό ηχόχρωμα που θα "βγάλουν")
Ηχεία:
Εδώ τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά. Παίρνεις ηχεία καλά για να ακούς μουσική. Όχι ότι δεν θα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις ως μόνιτορ(πράγμα που θα σε αποθαρρύνουν οι περισσότεροι βέβαια), αλλά ανάλογα το ηχείο, θα έχει και διαφορετικό ήχο. Αλλού θα έχεις περισσότερα μπάσα, αλλού περισσότερα πρίμα, αλλού πιο πλούσιο ήχο γενικά κ.ο.κ. το οποίο φυσικά δεν είναι ότι πιο ιδανικό για ηχογραφήσεις.
Από την άλλη βέβαια με καλά ηχεία και ηχεία τα οποία ταιριάζουν στο γούστο σου, θα απολαμβάνεις περισσότερο την μουσική που θες, σε αντίθεση με τα μόνιτορ τα οποία θα σου είναι πιο επίπεδα.
Διαλέγεις και παίρνεις.