• Καλώς ήρθατε στο νέο forum! Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]. Διαβάστε και το σχετικό thread.

ibanez tremolo arm

• Thread starter Thread starter Giannis11
  • Start date Start date
  • Απαντήσεις Απαντήσεις 19
  • Εμφανίσεις Εμφανίσεις 2K

Giannis11

Νέο μέλος
21/5/22
9
3
3
28
ΔΡΑΜΑ
Ιδιώματα
  1. Acoustic
Ιδιότητα
  1. Κιθάρα
Καλημερα σε ολους!

Παιδια μια ερωτηση για οσους γνωριζουν.

Εχω μια Ibanez RG 350DX made in KOREA.

Την κιθαρα την πηρα μεταχειρισμενη και ελειπε το tremolo arm.
Aπ οσο εψαξα, βαση του serial number, ειναι κατασκευασμενη το 2005.
Θελω να παρω ενα tremolo arm (λεβιε) , αλλα βλεπω πως στο συγκεκριμενο μοντελο εχει αλλαξει ανα τα χρονια τον τυπο του τρεμολο.
Συμφωνα με αυτο το αρθρο 
https://ibanez.fandom.com/wiki/RG350DX
το 2003 εως το 2005 (KOREA) , φορουσε Edge Pro II tremolo , ενω μετα το 2005 (INDONESIA) αλλαξε σε Edge III.
Αρα θεωρητικα , η δικια μου φοραει το PRO II (αν και μου μοιαζει για Edge III) , αλλα δεν ειμαι σιγουρος..
Σας παραθετω μερικες φωτο απο το τρεμολο , μηπως μπορειτε να με βοηθησετε στην επιλογη του σωστου λεβιε, καθως θα παραγγειλω ιντερνετικα , μην κανω καποιο λαθος.

Η διαμετρος της τρυπας ειναι περιπου 5,5 - 6 χιλιοστα (αν βοηθαει), αν και απ' οσο εψαξα και στα δυο ειναι 5,5 χιλ.
Ευχαριστω!

20220516_092237.jpg

20220516_092337.jpg

20220516_092254.jpg

ευχαριστω για την απαντηση, κι εμενα απο κει μου φαινοταν για edge III , αλλα με προβληματισε το αρθρο.

ξερεις μηπως πως /που ρυθμιζουμε τις μπροστα αλενοβιδες? εχει 2 τρυπες , μπαινουν καποια μπροστα και καποια πισω?

πρωτη φορα με floyd rose , βλεπεις ?

apidcdjbu__42493.1646227089.jpg

• Like
Reactions: rgxinap
Απο εκεί ρυθμίζεις το Intonation. 

Intonation = οι νότες στο 12 τάστο (και συνολικά η κιθάρα) να μην "φαλτσάρει".

Μπορείς να δεις αυτό το βίντεο 

Σαν θέμα εντάσσεται στο κομμάτι του setup της κιθάρας, του οποίου ένα κομμάτι είναι η ρύθμιση του intonation περισσότερα εδω -> 

Γενικά είναι μεγάλο θέμα, δες αυτά που έστειλα, διάβασε και άρθρα στο ιντερνετ και εδώ είμαστε αν έχεις κάποια απορία.

• Like
το φανταστηκα.. ναι ξερω για το intonation , απλα ειχα μεχρι τωρα strat style τρεμολο και το εφτιαχνα απο τα βαγονακια.

ευχαριστω και παλι!

• Like
Καλησπέρα, ακόμα μια ερώτηση.

Οκ, ήρθε ο λεβιες, όλα οκ.

Η αλενοβιδα από πίσω, με το ελατήριο,  δεν έχω καταλάβει τι κάνει.

Ξέρει κανείς?

20220525_162529.jpg

Δεν θυμάμαι κάτι για ελατήριο.

Γενικά το συγκεκριμένο παρτ είναι αυτο που κρατάει το τρεμολο αρμ (που μπαίνει απο την άλλη μεριά). Αν π.χ. έχοντας το αρμ στην θέση του και βιδωμένο και παραταύτα έχεις τζόγο, και δεν μένει απολύτως σταθερό, τότε θέλει βίδωμα (ελαφρώς και με προσοχή πάντα) το άλεν που δείχνεις στην φώτο.

btw μήπως το σαντλ της ψιλής Μι είναι πολυ μπροστά? θεν πρέπει να βρίσκει σώμα στο ντάιβ. Προσοχή μη πάρεις καμια σπείρα στο χέρι.

εχει ενα ελατηριακι εκει στην βαση, οσο ξεσφυγγεις ξεδυπλωνεται.

τελος παντων.. ενταξει καλα εχει κατσει το arm, οποτε οκ.

ναι το βαγονακι ηταν πολυ μπροστα, το εχω επαναφερει... να ταν μονο αυτο..?

η κιθαρα ηταν χρονια παρατημενη χρόνια,καταλαβαινεις σε τι κατασταση ηταν...?

μια βδομαδα ασχολουμαι να την σουλουπωσω, τωρα την εστησα επιτελους.. μονο intonation εμεινε..

καλως ήλθες στον μαγικό κόσμο των Ibanez! πλέον παίζω με στρατ και ασχολούμαι περισσότερο με μουσική, και λιγότερο με συντήρηση και βελτιώσεις.

ηθελα μια ibanez , ηθελα floyd .. τοσα χρονια με μια squier strat και την πρωτη μου yamaha , ηθελα μια αλλαγη?

• Like
Χρονια (1990) πολλα παιζω με ibanez with floyd χωρις προβλημα.

Εχω να αλλαξω και χορδες πανω απο 20 (χρονια) και ωρες ωρες τις τραβαω και κατι μανιβελιες και δεν χαμπαριαζει.

Σκυλι.

Εκανες καλα που ασχοληθηκες. Δεν θα μετανιώσεις

• Like
παιζω με ibanez with floyd χωρις προβλημα.

Εχω να αλλαξω και χορδες πανω απο 20 (χρονια)

Είσαι σαν κι εμένα στην παλαιότητα χορδών γι' αυτό δεν έχεις πρόβλημα.

Αν ήσουν πχ σαν τον ΣΦ να αλλάζεις χορδές κάθε 10 ώρες θα σου 'λεγα εγώ.

Είσαι σαν κι εμένα στην παλαιότητα χορδών γι' αυτό δεν έχεις πρόβλημα.

Αν ήσουν πχ σαν τον ΣΦ να αλλάζεις χορδές κάθε 10 ώρες θα σου 'λεγα εγώ.
Θες να πεις ότι είναι δύσκολο-χρονοβόρο να αλλάξεις χορδές σε κιθάρα με floyd? 

• Haha
Reactions: fusiongtr
Παίδες μια νέα ερώτηση,  για να μην ανοίξω νέο θέμα.

Έχω ένα fret buzz ,στην Μι και ελάχιστο στην λα (5 και 6 χορδη).

Στην μι όμως τασταρει, σχεδόν παντού,  σε διάφορα σημεία , όχι μόνο ανοιχτή  και προς το τέλος της ταστιερας. 

Έσφιξα λίγο το truss rod ,γιατί ειχε  λίγο releaf ,τώρα είναι ολοισιο, αλλά πάλι τασταρει.

Σήκωσα και το nut με χαρτάκι κάτω απ την χορδη,αλλά δεν είδα κάποια αλλαγή.

Έχω φάει όλο το ίντερνετ και YouTube, αλλά άκρη δεν έβγαλα..  

Δοκίμασα και το action ,σε διαφορετικά σημεία, αλλά τίποτα.

Να θέλει τρίψιμο στα ταστα? Αλλά αν ήταν τα ταστα δεν θα ετριζε και σε άλλες χορδές.

Καμία ιδέα?

Να θέλει τρίψιμο στα ταστα? Αλλά αν ήταν τα ταστα δεν θα ετριζε και σε άλλες χορδές.

Καμία ιδέα?

Fret levelling θέλει.

Να είναι όλα τα τάστα ίσια σε ύψος.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
  • Like
Reactions: Giannis11
Για Fret levelling  σκέφτηκα κι εγώ γιατί εξάντλησα (νομίζω) όλα τα άλλα..

Κανένα λινκ για diy Fret levelling έχουμε στο φόρουμ μήπως ?

Για Fret levelling  σκέφτηκα κι εγώ γιατί εξάντλησα (νομίζω) όλα τα άλλα..

Κανένα λινκ για diy Fret levelling έχουμε στο φόρουμ μήπως ?
Διαβάζοντας αυτό που έγραψες μου σηκώθηκε η τρίχα κάγκελο...

η ειλικρινής μου άποψη είναι να ΜΗΝ προσπαθήσεις να κάνεις fret leveling γιατί μετά θα χρειαστεί να κάνεις και crowning. Να εδώ μπορείς να πάρεις μια ιδεα τι είναι όλα αυτά..

Με το χέρι στη καρδιά όμως, πιστεύω ότι κατά 99,9% θα κάνεις ζημιά στη κιθάρα σου που θα κοστίσει πολύ περισσότερο να την επισκευάσεις. 

Πχ ενα fret leveling σε μάστορα μπορεί να πάει από 40 μέχρι 80 ευρώ ανάλογα τη δυσκολία και το μάστορα. Το να τα γ@μησεις ολα μπορεί για πλάκα να ξεπεράσεις τα 100 ευρώ για να την επιδιορθώσεις.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα