Η φτήνια τρώει τον παρά: Epiphone SG Junior LTD

The Genius Loci είπε:
http://www.thomann.de/gr/epiphone_sg_junior_ltded_wc.htm

Ήθελα να ήξερα, που θα φτάσουν πλέον οι τιμές στις κιθάρες, εν μέσω κρίσης.  ;D
Συγκλονιστική τιμή...για τιμή πώλησης (αναρωτιέμαι για τη τιμή αγοράς)...Νο λούστρο...μισός μαγνήτης... :o

Έχει γίνει απίστευτη η κατάσταση με τις τιμές.

Πάντως δικαιολογείται η τιμή της με βάση τα παρακάτω,

Epiphone SG Junior Limited Edition Worn Cherry electric guitar, sg, basswood body, bolt on mahogany neck, rosewood fretboard, 22 frets, scale 628mm, dot inlays, 1 humbucker, wraparound bridge, finish worn cherry

WilliamSats είπε:
Έχει γίνει απίστευτη η κατάσταση με τις τιμές.

Πάντως δικαιολογείται η τιμή της με βάση τα παρακάτω,

Epiphone SG Junior Limited Edition Worn Cherry electric guitar, sg, basswood body, bolt on mahogany neck, rosewood fretboard, 22 frets, scale 628mm, dot inlays, 1 humbucker, wraparound bridge, finish worn cherry
To basswood είναι πολύ ευρείας αντίληψης όρος.  ;D Θα μπορούσαν να γράψουν "κάποιο φτηνό αφρόξυλο που δεν το ξέρει η μάνα του" :P. Και οι δύο Musicman μου basswood έχουν σαν βασικό ξύλο. Απλά υποπτεύομαι ότι η EBMM κάτι άλλο εννοεί όταν λέει "basswood" (όπως και ο Anderson, o Suhr και πολλοί άλλοι που το χρησιμοποιούν...).

Εντάξει, ο μαγνήτης έχει 3 ευρώ κόστος κατασκευής. Η γέφυρα πόσο, κανα τάληρο;

δλδ βρε παιδια ειναι σοβαρη κιθαρα αυτη για αρχαριο ;

Μαλλον decor για το τοιχο σε κανα bar. ;D

bluesman είπε:

Ωραίο decor πάντως ;D

Με 99 ευρώ, θα πάρεις και ένα πακέτο Εrnie Ball να σου μείνει  :o

Καλά... και το μαόνι στο μπράτσο έχει μια... ευρύτητα. Η Epi χρησιμοποιεί ( σίγουρα χρησιμοποιούσε στο παρελθόν) gabon, της γενικότερης μαονο- οικογένειας που αλίμονο μην.... φτερνιστείς κοντά του γιατί μπορεί να σπάσει...  ;D

bluesman είπε:

Μιά χαρά είναι η κιθαρίτσα για έναν αρχάριο.Και ότι πρέπει για ένα πρωτότυπο δώρο.Ήδη έχω στο νου μου έναν γνωστό μου που θα του άρεζε πολύ ένα τέτοιο δώρο για τα γενέθλιά του.Genius Loci,μου έλυσες το "πρόβλημα" επιλογής δώρου!  :D  8)

Η φτήνια τρώει τον παρά...
+ πολλούς παράδες.... ;D

bluesman είπε:

Καταρχάς είναι μάλλον specialty κιθάρα από φιλοσοφία (ανεξαρτήτως τιμής).

Πιθανολογώ ότι δεν θα έχει κακοτεχνίες που να της απαγορεύουν, ας πούμε, να διατηρήσει το κούρδισμα ή να έχει σωστό intonation ή να κάνουν διακοπές τα ηλεκτρικά, κλπ. Η Epiphone δεν θα έπαιζε το όνομά της.

Ενδεχομένως με ένα καλό σέρβις (τάστα, nut, πλήρες setup) να είναι πολύ αξιοπρεπής.

Για αρχάριους, μοντάκιδες, τρελούς επιστήμονες και άφραγκους ότι πρέπει

marathon είπε:
set neck... κολλήσεις...
Σωσ... ΟΧΙ, μην μου βάζεις ιδέες, πρέπει να αλλάξω την σκουριασμένη εξάτμιση στο

αμάξι, δεν θα περνάει κτεο, δεν είμαι για τέτοια.

Και τη γέφυρα και την πατέντα του πάνω strap button που, απ'όσο ξέρω, έκανε γνωστή ο Erlewine μέσω ενός πελάτη του. Ομορφιές.

Μην κάνετε έτσι βρε, δε μπορεί να είναι χειρότερη από την G-310 του blue. ;D ;D ;D

...αν ειχα καμια παραγγελια απο τον Λαζό, θα εβαζα και μια τετοια ανετα.

Ενα nutακι της προκοπης (εχω), κανα ηλεκτρικο (κι αν δεν εχω ;D), κανα μαγνητακι (εχει παντου...) κι εγινε!

Μη σου πω οτι κολλουσα και το μανικι στο pocket...

alderbody είπε:
...αν ειχα καμια παραγγελια απο τον Λαζό, θα εβαζα και μια τετοια ανετα.

Ενα nutακι της προκοπης (εχω), κανα ηλεκτρικο (κι αν δεν εχω ;D), κανα μαγνητακι (εχει παντου...) κι εγινε!

Μη σου πω οτι κολλουσα και το μανικι στο pocket...
δηλ,...ρε φίλος...το κσύλο, δεν παίζει κανένα ρόλο? ;D ;D

Η αρχική μου πάντως απορία/διαπίστωση, ήταν πως βλέπουμε πολύ φτηνές κιθάρες με -τουλάχιστον- "κανονικά" χαρακτηριστικά πλέον. H Fender έχει εξουσιοδοτήσει τη Squier σχετικώς. Η Gibson, εκτός από την Epi, έχει ακολουθήσει και το παράδειγμα της Fender με φτηνές σειρές.

Θεωρώ ότι όλα αυτά αποτελούν απάντηση στους εκατοντάδες απωανατολίτικους κλώνους. Ποιος θα πάει να πάρει μια LP copy στα 6-7 κατοστάρικα όταν υπάρχει "πραγματική" Gibson σ'αυτά τα λεφτά; Ή μια τσίπικη Harley Benton όταν υπάρχει μια Epiphone. Αναφέρομαι σ'αυτούς που θα κοίταζαν "ρεαλιστική" κόπια, όχι "based upon" (που έχουν μια αυτονομία στην αξία τους).

bluesman είπε:
Τη γεφυρα τη προσεξε κανεις; :-\
Ναι και ειναι ΤΡΑΓΙΚΟ η Gibson να βαζει την ΚΑΛΥΤΕΡΗ γεφυρα της (wraparound & μαλιστα intonated) σε μια κιθαρα των 98 ευρω και οχι σε αλλες πολυ ακριβοτερες (για να βρεις wraparound πρεπει να σκασεις πολλα λεφτα στο CS της Gibson)

Βλαμμενοι ειναι μαλλον οι ανθρωποι...

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back