aris 17561 είπε:
Κανενας μας δεν το εκραξε... Το μονο που τολμησαμε να πουμε ειναι οτι τα 2300 ειναι καπως υπερβολικη τιμη... Γιατι αν εγω τωρα πω...Ε ναι λοιπον ψαχνομαι που ψαχνομαι για ενυσχητη ας παρω το αχε φχ να κανω την δουλεια και να γουσταρω , θα πρεπει να παιζω με ακουστικα γιατι θα χρειαστω και καποιον λαμπατο... Αν ειναι να δωσει κανεις 2300 οσο καλο και να ειναι για να παιζει μονο dιrect τοτε παιζω και με το guitar rig...
Ειναι λαθος να κρινουμε τις αποψεις των αλλων με το προσχημα οτι...ασε , εσυ δεν ξερεις...
2300 κάνει ο Dual Recto. Αν θές να παίζεις καρφί σε έναν Dual Recto, be my guest
Με τα ίδια λεφτά όμως, μπορείς να έχεις την εξομοίωση του Dual Recto, ένα σωρό εξαιρετικά εφέ, ένα σωρό από άλλες εξομοιώσεις ενισχυτών και την δυνατότητα να αλλάζουν όλα αυτά με το πάτημα ενός footswitch (μην μου πεις "πρέπει να αγοράζω και footswitch", πάρε ένα fcb1010!).
Ακόμα και να ήθελες να παίξεις καρφί σε Dual Recto θα ήταν κρίμα να χάσεις τις δυνατότητες του Axe-fx. Πάρε και μια FRFR καμπίνα και θα μπορείς να ακούς γκαζωμένο ενισχυτή χωρίς να τρέμουν τα θεμέλια του σπιτιού ( ή του liveάδικου αντίστοιχα ). Όσο για την διαφορά στον ήχο ταπεινή μου άποψη δεν θα καταλάβει κανείς τίποτα. Εγώ προσωπικά βγάζω ήχους από το Guitar Rig που με κάνουν να θέλω να κουβαλάω laptop στα live (μόνο το feedback θα μου λείπει).
Βέβαια το σύγκρινα με έναν πανάκριβο ενισχυτή. Εγώ έχω έναν Orange Rocker 30 που αγόρασα 700 ευρώ μεταχειρισμένο. Για βρετανικό fizzy ήχο είναι απίστευτος, αλλά έλα που θέλω και έναν fender bassman για όταν παίζω με την strat. Και τώρα που το σκέφτομαι δεν θα με χάλαγε να είχα και έναν Dual Recto να χώνω στον χαβαλέ τίποτα πιο σκληρό. Για πετάλια ούτε καν να αρχίσω να μιλάω...
Γι'αυτό και γέρνω προς ένα axe-fx.
Τώρα, αν σε ικανοποιεί απόλυτα ένα rig που το συνολικό του κόστος είναι κάτω από το κόστος ενός axe-fx, μιας καμπίνας και ενός footswitch, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι το axe-fx δεν σε συμφέρει.
Απλά εγώ προσωπικά εικάζω ότι οποιοσδήποτε θελήσει να ασχοληθεί σοβαρά με τον κιθαριστικό ήχο για πάνω από 3-4 χρόνια θα το ξεπεράσει αυτό το κόστος. Πολύ...
Έδιτ: Με πρόλαβε και ο TGL... Απλά αφού το έγραψα...