HTML Editor ?

Angelos

Μέλος
Πόντοι
36
Ιδιότητα
  1. Κιθάρα
Τι χρησιμοποιήτε, τι προτείνετε και γιατί ?

Proteino Quanta gia linux kai Evrsoft 1st gia windoze.

Dreamweaver ktlp. gia mena einai leian aparadektoi, kanoun ena kodika ta mavra tou ta xalia kai meta ante na vgaleis akrh. Epishs, prosthetoun control xarakthres oi opoioi fainontai mono me vi, kai an valeis to script se linux server, kata pasa pithanothta tha pareis to trito to makrytero..eidika an exei embedded php mesa, javascripts ktlp....

Akoma kalytera, proteino to panisxyro VIM !!!!!!! Alla einai gia *nix, opote...

Windowzades, na protimate na vgenete me ssh ston server apenanti kai na doulevete apo konsola kateftheian pano sto server pros apofygin stravopathmaton..kai panta na pernete backup prin na allaksete ena arxeio.

Εγώ που ξέρω αρκετά την html χρησημοποιώ τον κλασσικό και πατροπαράδοτο vi που βρίσκει κανείς σε ένα unix σύστημα.

Αλλά και σε winblow$ να ήμουν κάτι ανάλογο θα χρησημοποιούσα.

Ετσι έχω καλύτερο έλεγχο για το τι συμβαίνει ενώ με τα διάφορα εργαλεία κύριως το frontpage συμβαίνει να βγάζουν κώδικα συμβατό και ορατό μόνο απο internet exploder πράγμα ου αποκλείει ένα 20% των χρηστών που δεν έχουν exploder.

Χρησιμοποιώ Windows.

Ουσιαστικά ήδη χρησιμοποιώ κάποια εργαλεία όπως Dreamweaver, TopStyle και λίγο το HomeSite. Απλώς ρώτησα μήπως είχει κανείς καμμία ιδέα για κάτι που δεν έτυχε να προσέξω.

Ευχαριστώ

ΥΓ.

Νομίζετε οτι να ρωτάω για HTML editor είναι "εκτός θέματος" του forum ??? Αν ΝΑΙ τότε ας το βγάλει ο moderator.

Εγώ χρησιμοποιώ τον πολύ καλό freeware PHPEdit της http://phpedit.svoi.net/ που πέρα από php editor ειναι και καλός html editor.

8a diafonisw, to dreamweavwer den bgazei junkcode h tpt paromoio, mia xara einai emena me ikanopoiei kai kanei thn kalyterh douleia, Dreamweaver me Photoshop pisteyw oti einai o kalyteros syyndiasmos

Ναι αλλά κανένα απο αυτά τα εργαλεία που λέτε πλην του phpedit δεν μπορεί να βγάλει ευανάγνοστο κώδικα αν θελήσεις να παίξεις με templates κτλ κτλ με perl ή php για να κάνεις δουλειά θασου βγάλει την ψυχή σύν το ότι δεν ξέρει κανεις το τί συμβαίνει απο "κάτω" και εχω δεί αρκετά sites φτιαγμένα με Dereamweaver να μη παίζουν σε mozilla. Ειδηκά άν βάλεις javascript!!!!!

Γαι το frontpage ουδέν σχόλιο γιατί υποστηρήζεται ο κωδικας που παράγει μόνο απο internet exploder.

Επίσης το Dream weaver δεν είναι free και για νόμιμα πράγματα πρέπει κανείς να πληρώσει στην Macromedia.

basika epidi to javascript kai to html einai "open" den katalabenei h macromedia an exei ginei mia selida me spasmeno software, me to flash ginete ayto, dld to katalabenei h macromedia oti kati exei ginei me spasmeno software.

pali egw to dreamweaver to briskw apsogo, kai ton tropo pou sou dinei ton kodika poly eyanagnosto, se oti afora thn asymbatotita me alous browsers ayto ofilete sto oti ta perisotera "scriptakia" den paizoun se mozila (kai opera) kai oxi sto dreamweaver, kai mena mou spaei ta neyra ayto.

den to sizitw to dreamweaver einai kai poly eyxristo kai poly leitourgiko.

kai sou dinei poly kalh proepiskopoish aytou pou ftiaxneis katey8eian mesa apo to programa, enalaktika "F12".

Οταν μιλάω για javascript, το javascript που ωγάζειδεν τρέχει σε non Internet Exploder browsers.

Τοάν το καταλαβαίνει η macromedia είναι άλλο θέμα που άν είσαι επαγγελματίας σε καίει. Απλά'θα πρέπει να σηκώσεις το html με έναν text editor ο και να αλλάξεις τα meta tags για να μη δείχνουν με τί εργαλείο έγινε η σελίδα.

Αν όμως θέλεις να ενωματώσεις αυτό τονκώδικα σε ένα php site πως το κάνεις με το Dream weaver;

Απλά'θα πρέπει να σηκώσεις το html με έναν text editor ο και να αλλάξεις τα meta tags για να μη δείχνουν με τί εργαλείο έγινε η σελίδα.
etsi :D

Αν όμως θέλεις να ενωματώσεις αυτό τονκώδικα σε ένα php site πως το κάνεις με το Dream weaver;
edw tros paketo :roll:

Θα πρότεινα να ρίξεις μια ματιά και στον MultiEdit v9.10 της American Cybernetics

DEMO http://www.multieditsoftware.com/demo.php

Κατά την άποψη μου είναι από τους top programmer's editors. Δεν είναι "καθαρόαιμος" HTML editor απλά ανάμεσα στις πολλές δυνατότητες του είναι και οτι μπορεί να παίξει και σαν HTML editor.

Τον χρησιμοποιώ κυρίως για C/C++ και COBOL καθώς και για επεξεργασία πολύ μεγάλων αρχείων όπου είναι αχτύπητος. Υποστηρίζει γύρω στις 50 γλώσσες, διαθέτει templates, macros - με C syntax macro language, telnet / ftp δυνατότητες, και άλλα πολλά. Επίσης υποστηρίζει διάφορα emulation modes - ανάμεσα στα άλλα και BRIEF !

ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ: HTML γράφω στη χάση και στη φέξη οπότε ίσως θα πρεπε να δώσεις περισσότερη βαρύτητα στις απόψεις που παρουσιάστηκαν στα προηγούμενα posts !!!

Ενα ενδιαφέρον άρθρο για editors γενικά (για όσους έχουν χρόνο για σκότωμα!) είναι και το παρακάτω:

Orthodox Editors

http://www.softpanorama.org/Editors/index.shtml

Θα πρότεινα να ρίξεις μια ματιά και στον MultiEdit v9.10 της American Cybernetics
DEMO http://www.multieditsoftware.com/demo.php

Κατά την άποψη μου είναι από τους top programmer's editors. Δεν είναι "καθαρόαιμος" HTML editor απλά ανάμεσα στις πολλές δυνατότητες του είναι και οτι μπορεί να παίξει και σαν HTML editor.
Είναι όντως πολυ καλός αλλά το κακό είναι ότι ειναι .... comercial!

Τον χρησιμοποιώ κυρίως για C/C++ και COBOL καθώς και για επεξεργασία πολύ μεγάλων αρχείων όπου είναι αχτύπητος. Υποστηρίζει γύρω στις 50 γλώσσες' date=' διαθέτει templates, macros - με C syntax macro language, telnet / ftp δυνατότητες, και άλλα πολλά. Επίσης υποστηρίζει διάφορα emulation modes - ανάμεσα στα άλλα και BRIEF !

ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ: HTML γράφω στη χάση και στη φέξη οπότε ίσως θα πρεπε να δώσεις περισσότερη βαρύτητα στις απόψεις που παρουσιάστηκαν στα προηγούμενα posts !!!

Ενα ενδιαφέρον άρθρο για editors γενικά (για όσους έχουν χρόνο για σκότωμα!) είναι και το παρακάτω:

Orthodox Editors

http://www.softpanorama.org/Editors/index.shtml[/quote']

Εγώ με μεγάλα αρχεία ( 12 GB cleartext ) με το vi του unix δεν αντιμετώπισα ποτέ αλλά όμως για τους λάτρεις της M$ τα πράγματα αλλάζουν λίγο.

Δεν ξέρω αν μιλάμε ακριβώς για το ίδιο πράγμα

αλλά εγω για να κατασκευάζω web pages σε ένα site

που έχω χρησιμοποιώ το Fusion της Net Objects.

Δεν χρειάστηκε να μάθω ποτέ κώδικες κλπ.

είναι πολύ φιλικό προς τον χρήστη,αλλά δεν είναι free.

...προσωπικά το εχω αγοράσει αλλά κυκλοφορεί και σπασμένο....

basika xreiazete na xereis ligo html

to stisimo mias selidas mporei na ginei se Photshop h Fusion gia logous ka8ara es8itikous... mazi me enan html editor (px dreamweaver) mporeis na kaneis oloklirwmenh douleia...

Μου φαίνεται ότι πρεπει να μεταφερθεί στο "Περι Ανέμων και Υδάτων".

basika xreiazete na xereis ligo htmlto stisimo mias selidas mporei na ginei se Photshop h Fusion gia logous ka8ara es8itikous... mazi me enan html editor (px dreamweaver) mporeis na kaneis oloklirwmenh douleia...
Μα αν δεν ξέρεις κάποια βασικά πράγματα για html ούτε debug θα μπορέσεις να κάνεις σε περίπτωση που διαπιστώσεις ότι το αποτέλεσμα δεν σου βγαίνει όπως το θέλεις.

Trending...

Νέα θέματα