Harley Benton sc-custom iii vs Fusion-iii

Tasos Sim

Νέο μέλος
Πόντοι
8
Είμαι ανάμεσα στα παρακάτω δύο μοντέλα.
Με ενδιαφέρει η ευκολία στο παίξιμο (έχω μικρά χέρια) και στυλ μέταλ, grunge κλπ.

Harley Benton sc-custom iii active

Harley Benton fusion iii

Έχει κανείς εμπειρία από κάποια;

Δεν έχω εμπειρία με τις συγκεκριμένες αλλά έχω δοκιμάσει λίγο αυτή

https://www.thomann.de/gr/harley_benton_fusion_iii_hss_roasted_fnt.htm

σε σπίτι φίλου και επαγγελματία και παλιού μέλους του φόρουμ την οποία χρησιμοποιεί επαγγελματικά στα gigs του (με κάποια μετατροπή στους μαγνήτες).

Θα σου πρότεινα να πας κατευθείαν σε αυτήν, αφού κάνει για αυτόν, κάνει για όλους...

Θα κάνω την έκπληξη, ως κάτοχος 4αρων ΗΒ, αλλά είπαμε, όχι και 300 + ή 400 +:,για ΗΒ.
Έδωσα άπαξ 330 για hb, αλλά ήταν μαονι από την κορυφή ως τα νύχια....αλλά ήμαρτον, ξέφυγε και αυτή.

Τάσο οι 2 κιθάρες που παρέθεσες διαφέρουν αρκετά σε στυλ κατασκεύης οπότε θα διαφέρουν και στο χέρι αρκετά. Στο προφίλ του μανικιού λένε και οι δύο "Modern C", που δε μας λέει και πολλά αλλά υποθέτω θα είναι παρεμφερή προφίλ και στις δυο, το nut width είναι επίσης το ίδιο αλλά η SC-Custom έχει πιο κοντό scale length (ως πιο Gibson-like στην εμπνευσή της). Είναι δηλαδή όλα τα τάστα λιιιιιιιγο πιο κοντά μεταξύ τους απ'οτι στην άλλη, οπότε θα χρειαστείς και λιγότερο "τέντωμα".

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Τη fusion πιο πολύ τη θέλω για το (μάλλον) καλύτερο nut και το ebony ταστιέρα...
Γενικά θέλω να πάρω Les Paul, οπότε μάλλον θα πάω ατη πρώτη... Στη χειρότερη αλλάζω nut, εδώ αρκετά πιο ακριβές LTD (πχ ec401) έχουν πλαστικό... Ούτε καν graphite

Τη fusion πιο πολύ τη θέλω για το (μάλλον) καλύτερο nut και το ebony ταστιέρα..

καλά μην ψαρώνεις με το τι βαφτίζουν αυτοί ως ebony, για τα πανηγύρια ebony είναι, καμία σχέση με το κλασσικό ebony fretboard στις Gibson πχ (είχα μια Harley Benton explorer με EMGs με ''γελάει ο κόσμος'' ebony)

Αν μπορείς να κάνεις την υπέρβαση χρηματικά - και σου αρέσει φυσικά ως σχήμα - θα πρότεινα την Epiphone SG Standard η οποία παίζει τα πάντα.

Αν μπορείς να κάνεις την υπέρβαση χρηματικά - και σου αρέσει φυσικά ως σχήμα - θα πρότεινα την Epiphone SG Standard η οποία παίζει τα πάντα.
Epiphone κοίταζα και Les Paul standard, αλλά με προβληματίζει ότι φτιάχνονται Κίνα...
Στην SG επίσης οι μαγνήτες δεν μου φαίνονται οι καλύτεροι για ροκ/ μέταλ

Epiphone κοίταζα και Les Paul standard, αλλά με προβληματίζει ότι φτιάχνονται Κίνα...
Και οι Harley Benton στην κινα φτιάχνονται. (Οκ και Βιενταμ , και ινδονησια, αλλα δεν τα λες και καλλιτερα)

Αλλά και πάλι η ΗΒ φαίνεται καλύτερη τουλάχιστον στα χαρτιά.

Έχει και αναλυτικά ανα κατηγορία σε αυτό το site

Στην SG επίσης οι μαγνήτες δεν μου φαίνονται οι καλύτεροι για ροκ/ μέταλ
Οι μαγνήτες σίγουρα δεν έχουν το output των active tesla αλλά είναι αρκετά ποιοτικοί και versatile - τους έχω δοκιμάσει πολλές φορές σε high-gain ήχους. Οι τιμές για Epiphone les paul standard δυστυχώς έχουν ξεφύγει, το μακρινό 2008 είχα αγοράσει την δική μου περίπου 300 ευρώ από thomann...

Οι τιμές για Epiphone les paul standard δυστυχώς έχουν ξεφύγει, το μακρινό 2008 είχα αγοράσει την δική μου περίπου 300 ευρώ από thomann...
Εδώ ξέφυγαν της harley benton, της epiphone δεν θα ξέφευγαν.

Αλλά και πάλι η ΗΒ φαίνεται καλύτερη τουλάχιστον στα χαρτιά.

Έχει και αναλυτικά ανα κατηγορία σε αυτό το site
Μην κολλάς στα specs, ούτε στο συγκεκριμένο site, είχα φάει κόλλημα παλιά και με οδήγησε πολλάκις σε λάθος δρόμους

Έχοντας και epiphone και HB, με ασφάλεια λέω ότι οι epiphone είναι καλλιτερες σε όλα.

Η πρώτη που σου γυάλισε μου αρέσει και εμένα, αυτή να πάρεις έχει και LP scale length όπως σου είπε και ο odis, Βέβαια σε αυτά τα χρήματα υπάρχουν και entry level ESP, στα ίδια μέρη θα κατασκευάζονται αλλά λέει τουλάχιστον ESP απάνω και έχουν και μοντέρνους μαγνήτες για μέταλ

Με ενδιαφέρει η ευκολία στο παίξιμο (έχω μικρά χέρια)
Το οποίο σημαίνει ότι θέλεις μια κιθάρα με 41mm nut width(1 5/8").

Aλλά επειδή δεν ξέρουμε αν η δήλωσή σου ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, τότε η καλύτερη λύση είναι να δοκιμάσεις. Οπότε τις παραγγέλνεις απ' τον θωμά, σου έρχονται, τις δοκιμάζεις και κρατάς αυτή που σου κάνει. Αν δε σου κάνει την στέλνεις πίσω no questions asked

Δηλαδή κριτήριο είναι μόνο αν έχει LTD? Αν nut και μαγνήτες είναι σίγουρα καλύτεροι σε ΗΒ, γιατί να δώσω πιο πολλά για LTD?
Κοίταζα τις ec256 και ec401 αλλά σκέφτομαι να δοκιμάσω Harley Benton...

Να πω ότι πρόσφατα πήρα μια Schecter Demon που ήρθε με τραγικό fret buzz , ελεύθερες χορδές να χτυπάνε!
Θέλουν ρύθμιση και τα τάστα δυστυχώς, ακόμα την έχω σε μάστορα (λόγω φόρτου είμαι σε ουρά).

Αυτά φτιάχνονται θα μου πεις...

Επίσης, έχω μια Ibanez grgr131 (made in china) 250€. Οκ για αυτό που είναι, αλλά το κούρδισμα με λίγο άστατο καιρό πάει περίπατο... Ακόμα και αφού την έχω κουρδίσει μόλις, χάνει κούρδισμα ενω παίζω.

Τα λέω αυτά για να δείξω το σκεπτικό μου, ότι και σε μεγάλες εταιρείες δυστυχώς υπάρχουν εκπλήξεις.

Η ΗΒ, εκτός από βίντεο στο YouTube που είναι πληρωμένα, υπάρχουν και κάποιες καλές εμπειρίες από χρήστες.

Αλλιώς θα πήγαινα σε ltd ή Epiphone, αλλά νιώθω ότι ρισκάρω περισσότερο καθώς είναι πιο ακριβές και με χειρότερα υλικά (όπως το nut)

Η ec1000 έχει αρκετά στενό και λεπτό μανίκι, καμία σχέση με τυπική les Paul. Πολυ πιο «γρήγορο» μανίκι, και με πολύ καλύτερη προσβασιμότητα στα τελευταία ταστα. Λογικά θα είναι ίδιας φιλοσοφίας και τα πιο οικονομικά μοντέλα.

Αυτήν εδώ θα την προτιμούσα από την HB και είναι στα 250Ε... Αλλά αυτή είναι απλά η γνώμη μου, το nut της είναι στα 42 cm πολύ βολικό, στο βίντεο έχει και δήγματα ήχου με τον φλώρικο ενισχυτή που έχει αυτός, επίσης δεν σπλιταρουν οι μαγνήτες, είναι μόνο για καφρίλες

Trending...

Νέα θέματα

Back