Hakken Continuum Fingerboard

korg_nikos

Μέλος
Πόντοι
36
Λέτε να ήρθε η ώρα να έχει νόημα να λέει κανείς οτι παίζει "άταστα πλήκτρα"?

Τσεκάρετε το παρακάτω βίντεο στο link που ακολουθεί και ξεχάστε controllers όπως knobs για cutoff και resonance pitch benders, wheels, ribbon και breath controllers. Θέλει λιγο εξάσκηση αλλά όρεξη να υπάρχει και όλα βρίσκονται. Φανταστείτε vibrato και portamento με την κανονική τεχνική. Φανταστείτε συγχορδίες που ελέγχετε την κάθε νοτα ξεχωριστά!

Φανταστείτε ένα καλό δειγματάκι βιολιού ή κλαρίνου ή πνευστού και να το ελέγχετε με αυτό το εργαλείο!

Περιμένω εντυπώσεις.

Νικος[/b][/code]

To χρησιμοποιεί και ο rudess αυτό...Μπορείς να το δεις εδώ...

Ναι το γνωρίζω. Νομίζω οτι παρουσιάστηκε φέτος στη ΝΑΜΜ. Γνωρίζει κανείς αν έχει βγει στην παραγωγή ή ειναι ακόμα concept? Το οτι το έχει ο Rudess δε σημαίνει οτι έχει πρόσβαση σε αυτό ο καθένας.

Θα σε γελάσω...

Πάντως το προτοπαρουσίασε δημοσίως το 2006 σε εκείνη τη συναυλία για τα 20 χρόνια Dream Theater στη Νέα Υόρκη...

Kαλο ειναι, εντυπωσιακο αλλα δεν νομιζω να αξιζει τα $5290 που κοστιζει...

Δεν ήξερα ότι ο rudess δουλεύει σε τηλεφωνικό κέντρο :) :)

Τι τοίχος είναι αυτός....έλεος αυτό το παιδί. Απορώ πώς σκουπίζει η δικιά του χο χο χο

Είναι διαθέσιμα και σε εμάς τους κοινούς θνητούς, με ένα ε-μαιλ μπορείς να παραγγείλεις ένα. 8)

5290 dollars το φουλ-σαιζ, 3390 το χαφ-σαιζ.

Ο rudess παντως με το χαφ-σαιζ νομιζω οτι παιζει.

Φάση πρέπει να έχει πάντως :D

http://www.youtube.com/watch?v=6tWDhVdtkQM

θηρίο, ε? :D

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
ναι δεν είναι τόσο μεγάλο όσο του άλλο....(με το συμπάθειο, ε; :lol: :lol: :lol: :lol:)

Aρα έχει βγει στην παραγωγη. Παντως ο Rudess έχει πρόσβαση σε πολλά concept instruemts και διατηρεί συνεργασίες συμβουλευτικού τύπου με αρκετές εταιρείες. Το ξέρω απο πρώτο χέρι οτι η korg για παράδειγμα τον συμβουλεύεται πριν βγάλει στην παραγωγή ένα μοντέλο. Μου το έχει πει ο ίδιος ο Stephen Kay (Φαντάζομαι τον γνωρίζετε)

Πάντως θα ήθελα να το ακούσω και με ένα πνευστο δειγματάκι ή βιολί πέρα από ηλεκτρική.

Φοβερό το μηχάνημα αλλά τις νότες πως τις κατλαβαίνεις ποιά είναι ποιά?

Αυτοί που παίζουν αταστα όργανα (βλέπε βιολί, ούτι, λύρες, βιόλες κόντρα μπάσο, τζουμπούς κα) πώς τις καταλαβαίνουν?

Απλά θέλει εμπειρία τέχνη εξάσκηση και πάνω απο όλα καλό αυτί. Όταν έχεις ένα συνεχές "κλαβιέ" πας και λίγο ψάχνοντας και με το vibrato ή το portamento "ψαχουλεύεις" λίγο αν μπορώνα χρησιμοποιήσω αυτόν τον όρο τη σωστή νότα εκείνη την ώρα.

Αλλά ούτως η άλλως πιστεύω οτι ένα κάλό optional στο όργανο θα ήταν αντί της κόκκινης επιφάνειας, που για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω απο τι υλικό είναι, θα ήταν μια άλλη οπου πάνω της θα είχε σχεδιασμένα ή σημαδεμένα τα πλήκτρα σε ανάλογο μέγεθος "ματσαρισμένα" με τέτοιο τρόπο ωστε να ανταποκρίνονται στις αντίστοιχες νότες. Ένας άλλος τρόπος θα ήταν πάλι να το κάνεις μόνος σου. Να σημαδέψεις όλες τις νότες χρησιμοποιώντας ως αναφορά ένα κουρδιστήρι ή ένα άλλο synth. O κοινός δηλαδή τρόπος που χρησιμοποιούν όλοι όσοι ξεκινούν να μαθαίνουν ένα άταστο όργανο

Έχει χωρισμένα τα πλήκτρα.Απλά "ασπρα" και "μαύρα" έχουν ίδιο μέγεθος (δεν είναι τα "μαύρα" πιο κοντά).

Δεν είναι χωρισμένα από ότι παρατήρησα.Μόνο ο rudess τα έχει χωρισμένα.

Εντυπωσιακό... αυτό πραγματικά αποτελεί προστιθέμενη αξία στον εξοπλισμό ενός πληκτρά.

Από κει και πέρα, μόνο εγώ έχω την εντύπωση πως (με άλλη τιμή βέβαια) θα γινόταν ανάρπαστο στις ελληνικές πίστες; Απίστευτο "κλάμα"- lol!

Edit: μόλις είδα και τον Rudess... 8O 8O 8O

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back