Guitarfetish guitar kits

marathon

Κλικαδόρος
Πόντοι
398
Σε έναν από τους περιοδικούς ελέγχους που κάνω στα bookmarks μου, έπεσα επάνω εδώ

http://store.guitarfetish.com/gukibuityo.html

και

http://store.guitarfetish.com/litestboglbl.html

Από τις τιμές (και από τα πακέτα των κιτς που έχω ξαναδεί), μπορείτε να καταλάβετε, ότι και αυτοί "ανακάλυψαν" τους Τσέχους!!!!! Δεν είναι κακό, απλά απορείς που θα καταλήξει...

Αντιγράφω από το site ενός φίλου και δεν σχολιάζω

"Σήμερα με τις επιταγές της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης για ακόμα φθηνότερες λύσεις και την κινεζική επιδρομή που αποδυνάμωσε και ισοπέδωσε κάθε κατασκευαστική και αισθητική ιδέα πάνω στα μουσικά όργανα και που ανάγκασε ακόμα και μεγάλους κατασκευαστές να υποχωρήσουν στα ποιοτικά χαρακτηριστικά που είχαν απο παράδοση για χάρη του χαμηλότερου κόστους, η ανάγκη για μουσικά όργανα με προσωπικότητα παραμένει μεγάλη"

http://store.guitarfetish.com/litestboglbl.html

yhst-50206111187217_2058_23938053

Mιλάμε για 40$ (δηλ 28.90 ευρώ...), βαμένη, λακαρισμένη...μα πόσο αλήθεια την αγοράζει?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ναι αλλα ζυγιζει 900 γραμμαρια, δεν θα ηθελες να το δοκιμασεις?

marathon είπε:
Aυτό είναι το πρόβλημά σου? Πάρε αυτή

http://store.guitarfetish.com/unsoashtestb.html που είναι από solid Ash

Να δοκιμάσω τι, εάν είναι κουρδισμένο το ξύλο?
Να δεις ποσο neck dive θα εχει! Το ash ζυγιζει 2,5 κιλα, θα βγει γυρω στα 4 συνολικα η κιθαρα, δεν εχει νοημα.

Τα 55 ευρω που εγραψες παραπανω ειναι με αποστολη στην Ελλαδα, ετσι?

bihlas87 είπε:
Να δεις ποσο neck dive θα εχει! Το ash ζυγιζει 2,5 κιλα, θα βγει γυρω στα 4 συνολικα η κιθαρα, δεν εχει νοημα.

Τα 55 ευρω που εγραψες παραπανω ειναι με αποστολη στην Ελλαδα, ετσι?
Είχα κάνει λάθος και το διόρθωσα. Τα 40$ είναι 28.90 ευρώ...Νομίζω ότι ούτε στους κινέζους δεν βρίσκεις πιό φτηνά. Τώρα για τα μεταφορικά δεν ξέρω (ας πεί κάποιος που έχει αγοράσει από αυτούς). Περισσότερα από 30$ (20-25 ευρά) δεν τα κάνω

Y.Γ Έχει calculator 45$ (32 ευρά) είναι τα μεταφορικά. Άρα 60 ευρώ το σώμα

Tετοια σωματα εχουν εμφανιστει και στο Banzai εδω και καποιο καιρο. Αν καποιος θελει να φτιαξει μια πολυ φτηνη tele ή να πειραματιστει με βαψιματα κλπ αποτελουν μια φοβερη λυση.

Το Les Paul kit τι να λέει άραγε?

http://store.guitarfetish.com/flma3macapsi.html

Φτιάχνει κανείς (χωρίς ιδιαίτερη εμπειρία) κιθάρα της προκοπής από αυτό; Πολύ θα με ενδιέφερε! Με ανησυχεί λίγο (έως πολύ!) το γεγονός ότι πρέπει να κολλήσω μόνος μου το μπράτσο στο σώμα και να τρυπήσω για τη γέφυρα. Άσε τη βαφή - αν και στο noiz έχουν ειπωθεί πολλά και κατατοπιστικά περί αυτού.

Jethro είπε:
Το Les Paul kit τι να λέει άραγε?

Με ανησυχεί λίγο (έως πολύ!) το γεγονός ότι πρέπει να κολλήσω μόνος μου το μπράτσο στο σώμα και να τρυπήσω για τη γέφυρα.
Ξέρεις...στη ζωή δεν είναι ανάγκη και να τα κάνεις και να τα ξέρεις όλα ;) ;)! Πήγαινε σε ένα από τους τεχνίτες του Noiz να στο κολλήσουν και να σου ανοίξουν τρύπες...πόσο να σου πάρουν? (στείλε τους ένα pm και ρώτα τους)

Τώρα το πόσο καλό είναι? Φαντάζομαι όπως και οι τελειωμένες τους, το ίδιο router τις κόβει

Jethro είπε:
Το Les Paul kit τι να λέει άραγε?  Άσε τη βαφή - αν και στο noiz έχουν ειπωθεί πολλά και κατατοπιστικά περί αυτού.
Από τη στιγμή που λέει ότι έχει tiger-flamed veneer, μπορείς να το περάσεις μόνο νίτρο. Θα σου κοστίσει 10 ευρώ το σπράυ (από Ολλανδία), το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλό και το μόνο που θα έχεις να κάνεις μετά είναι να το γυαλοχαρτίσεις με 2000λιαρο και να το γυαλίσεις...

Εάν δεν θές νίτρο, υπάρχει και πολυουρεθάνη διπλής σε σπράυ (στην Ελλάδα) στα 17 ευρώ.

Νομίζεις ότι οι Τσέχες του Evris είναι καλύτερες από αυτές??

Kαι οπως παντα

υπαρχει και Η ΛΥΣΗ.... ;)

gib.jpg

100 Ε  οτι παρεις.... ;D

+προμηθεια μου  ;D  ;D  ;D

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε marathon, μου έβαλες κάτι ιδέες καλοκαιριάτικα...! :)

Με ένα καλό σετάκι μαγνήτες και ηλεκτρικά, ίσως και να βγεί μια αξιοπρέπεια! Αν μη τι άλλο, είναι μια καλή ευκαιρία να μάθω βασικά πράγματα που δεν ξέρω, διασκεδάζοντας με τη συναρμολόγηση (τελείως άσχετος μιλάμε με μαγνήτες και λοιπά ηλεκτρικά!).

faltsoo είπε:
Kαι οπως παντα

υπαρχει και Η ΛΥΣΗ.... ;)

gib.jpg

100 Ε  οτι παρεις.... ;D

+προμηθεια μου  ;D  ;D   ;D
Απατεώνα, πανμέγιστε faltsoo, τα σέβη μου. Δώσε και κανένα link ή είναι η διεύθυνση που φαίνεται στη φωτογραφία?). Ο δικός σου βέβαια βγαίνει πιο ακριβός γιατί πρέπει να αγοράσεις όλο το hardware ενώ οι Fetish με 160 ψωροδολαριάκια στα δίνουν κομπλέ.

Που είναι ο οικονομολόγος ο Superfunk να μας πεί εάν το δολάριο θα πάει 1,60....

Μετά τα μεταφορικά σου πόσο πάνε?

Ρε συ faltsoo...ίδιες μου φαίνονται, μήπως από εκεί αγοράζουν και οι Αμερικάνοι?

εκει στα 100-110 με μεταφορικα

και ....το μπρατσο κολημενο ετοιμο.

..... ;)

μετα κανε εσυ οτι θες.

:D

Jethro είπε:
Με ένα καλό σετάκι μαγνήτες και ηλεκτρικά,
Βάλε ένα ζευγάρι Tonerider με 50-60 ευρω...και μετά θα βγείς να γράφεις η Custom μου πατάει τις Gibson... ;D ;D ;D

Για τις Fender...δεν το συζητώ!!!

εκει στα 100-110 με μεταφορικα

και ....το μπρατσο κολημενο ετοιμο.
Αυτό είναι και το "πρόβλημα". Δηλ περισσότερος όγκος και πιθανός έλεγχος στο τελωνείο...

Πάντως η λύση σου είναι πιο ακριβή. 200 ευρώ (100+100 μεταφορικά) το σώμα και hardware επιπλέον. Εδώ συμφέρουν οι Τσέχες

ρε συ  :)

μιλαμε για μαονια ...κουρδισμενα  ;D

οχι για καπλαμαδες  :D

Παντως αυτα τα kit ειναι μια καλη ευκαιρια για εμας που δεν εχουμε ασχοληθει με ολες αυτες τι ς εργασιες που συνθετουν και συναρμολογουν μια κιθαρα να μπορεσουμε να πειραματιστουμε με Wiring,με χρωματα,με μαγνητες,μπορουμε ακομα να παρουμε καποιο σωμα και να το ρουταρουμε.. και παρα πολλα αλλα.

Μην το κοιτατε μονο απο την πλευρα του,κανει 100 Ε ολο το πακετακι,αρα η ποιοτητα ειναι αθλια και κτλ.γτ και οταν καποιος κοστολογει κατι τετοιο σε αυτη την τιμη και οταν καποιος δινει τα χρηματα αυτα  δεν περιμενει να βγαλει καποιο οργανο ανταξιο αλλων οργανων ετοιμων ή απο παρτ οργανο συναρμολογημενο απο καποιον που εχει ηδη ψηθει στο θεμα...

ρε παιδια, που ν το λινκ? (σα γιαπωνεζικο ακουγεται αυτο :))

paranoid_gr είπε:
Παντως αυτα τα kit ειναι μια καλη ευκαιρια για εμας που δεν εχουμε ασχοληθει με ολες αυτες τι ς εργασιες που συνθετουν και συναρμολογουν μια κιθαρα να μπορεσουμε να πειραματιστουμε με Wiring,με χρωματα,με μαγνητες,μπορουμε ακομα να παρουμε καποιο σωμα και να το ρουταρουμε..
Πάμε ένα-ένα. Βεβαίως και είναι μια πολύ καλή άσκηση, άσε που θα φτιαχθεί και ένα καλούτσικο όργανο...έχω βγάλει ήχο από κιτ των 80 ευρώ, αυτά είναι πολύ καλύτερα. Για να ρουτάρεις σώμα...αμφιβάλω ότι μπορείς, εάν δεν το έχεις ξανακάνει. Θές μεγάλη εμπειρία, σχέδια και μηχανήματα (και χώρο).

Μην το κοιτατε μονο απο την πλευρα του,κανει 100 Ε ολο το πακετακι,αρα η ποιοτητα ειναι αθλια και κτλ.γτ και οταν καποιος κοστολογει κατι τετοιο σε αυτη την τιμη και οταν καποιος δινει τα χρηματα αυτα  δεν περιμενει να βγαλει καποιο οργανο ανταξιο αλλων οργανων ετοιμων ή απο παρτ οργανο συναρμολογημενο απο καποιον που εχει ηδη ψηθει στο θεμα...
Όταν μια "Τσέχα" κάνει 180-200 ευρώ, τι νομίζεις ότι σου προσφέρει (ηχητικά και ποιοτικά παραπάνω?

playloud είπε:
ρε παιδια, που ν το λινκ? (σα γιαπωνεζικο ακουγεται αυτο :))
Τι το θές ρε τρελλέ?...μετά τις Τσέχες θα τη πέσεις και στις Κινέζες???? Φτιάξε μια σοβαρή κιθάρα!!!! Πές στις σουηδέζες να σου φέρουν μια Flaxwood kαι θα με θυμηθείς

και θα τη δώ και εγώ που έχω μια περιέργεια...

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις
1
Εμφανίσεις
1K
Απαντήσεις
5
Εμφανίσεις
1K
Απαντήσεις
18
Εμφανίσεις