Guitar Rig η ενισχυτης?

Superfunk

Guitar Tech
Πόντοι
2,368
η ερωτηση ειναι ΑΠΛΗ.

Μην μου αρχισετε τα "εχει πολλα εφε","δεν ειναι σολιστικο το παιξιμο",δεν εχει αρκετα γκαζια" και αλλες δικαιολογιες... :twisted: :lol:

ακουστε τα κομματια FINE RIDE & TIME WELL WASTED στο link & πειτε μου τι ειναι τι... :wink:

για να δουμε ποιος θα το βρει...?? :lol:

http://www.soundclick.com/bands/pagemusic.cfm?bandID=463671

για γρηγορο "ακουσμα" επιλεξτε την low fi εκτελεση :wink:

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
πιθανοτατα να ειναι ενισχυτης αλλα μπορει να ειναι και guitar rig!!!! 8)

αν μπορουσαμε να ακουσουμε χωρις να κανουμε register πολυ ευχαριστως να το ακουσουμε :D :D

αφού διόρθωσες το λινκ δουλεύει μια χαρά.

εμένα μου ακούγονται ψηφιακά.

πιθανόν να έχεις κάνει και συνδυασμό ενισχυτή και guitar rig.

Ακόμη περιμένω το ξερό riff με τον mark σου και ακριβώς το ίδιο με guitar rig

(να θυμίσω πως δεν είπα ποτέ πως δεν είναι καλό το rig)

Πρώτη σκέψη:

Αν αντί να ψάχναμε τον ήχο στα μηχανήματα, στα προγράμματα, στις κιθάρες, στα πετάλια και στα καλώδια και δεν ξέρω εγώ που, παίζαμε μερικές ώρες παραπάνω ο καθένας αυτή η χώρα θα είχε γεμίσει κιθαρισταράδες. [Αυτοκριτική η πρώτη σκέψη].

Δεύτερη σκέψη:

Solid State vs Tube

Όντως η πιο ορθή σύγκριση [για να καταλάβει κανείς τι παίζει] είναι να ακούσει clips σε ποιότητα 160Kbps και άνω τόσο από το Guitar Rig όσο και από ένα tube ενισχυτή. Χωρίς περαιτέρω επεξεργασία μετά την ηχογράφηση. Με lo-fi mode θα διακινδυνεύσω μια εκτίμηση πως στο Time Well Wasted [χμ... ωραίος ο τίτλος - με άρεσε και το ύφος του κομματιού btw] χρησιμοποιείς αποκλειστικά Guitar Rig.

)αν και το να βαλω ξερα ριφ δεν νομιζω να εχει αξια ,μια και η συγκριση πρεπει να γινει σε real world πλαισιο..(δεν συνηθιζω ποτε να παιζω ΜΟΝΟΣ μου κιθαρα αλλα ΠΑΝΤΑ με μπαντα οπως το 99% των κιθαριστων :lol: & αλλωστε το Guitar Rig MONO στο πλαισιο ηχογραφησης μπορεις να το συγκρινεις με τον πραγματικο ενισχυτη μια και για ηχογραφηση εχει κατασκευαστει & κανεις δεν ηχογραφει ΞΕΡΗ κιθαρα :lol: ) θα το κανω συντομα (αν και το βαριεμαι πολυ.. :cry: )

οκ,πρωτη ψηφος οτι ειναι ψηφιακο (καλα και τα δυο προλαβες και ακουσες??) δηλ. οτι ΟΛΟΙ η ηχοι ειναι ψηφιακοι...

τι λενε οι υπολοιποι?

ΟΧΙ μόνο το Time well wasted είπα πως είναι ψηφιακό. Το άλλο για ένα περίεργο λόγο δεν μπόρεσα να το ακούσω.

Το θέμα δεν είναι ποίος θα καταλάβει αν είναι g r μόνο αλά και πόσο σε βοηθάει να παίξεις και αν αναδεικνύει το παίξιμο σου και τη μουσική σου μήπως στο κομμάτι που ανέβασα αν δεν το έλεγα θα καταλάβαινε κανείς με τι έπαιξα ?

Το θέμα δεν είναι ποίος θα καταλάβει αν είναι g r μόνο αλά και πόσο σε βοηθάει να παίξεις και αν αναδεικνύει το παίξιμο σου και τη μουσική σου μήπως στο κομμάτι που ανέβασα αν δεν το έλεγα θα καταλάβαινε κανείς με τι έπαιξα ?
+100000000

Τα είπες όλα...

οκ' date='πρωτη ψηφος οτι ειναι ψηφιακο (καλα και τα δυο προλαβες και ακουσες??) δηλ. οτι ΟΛΟΙ η ηχοι ειναι ψηφιακοι...

[/quote']

ναι τα άκουσα και τα δυο(ADSL) και μου φάνηκαν ψηφιακά.

το δεύτερο κομμάτι(δεν θυμάμαι τίτλους συγχωραμε) είχε κάποια κιθαριστικα μέρη που θύμιζαν περισσότερο λάμπα γιαυτο είπα μήπως έκανες συνδυασμό ενισχυτή-rig αλλά σε γενικές γραμμές μου ακούστηκαν ψηφιακά.

να προσθέσω επίσης οτι στα καθαρά το ψηφιακό ειναι ανεκτό (και ίσως ξεγελάσει πως είναι λάμπα…στο περιπου,) ενώ στα drive απαράδεκτο.. :evil:

αυριο θα ανακοινωσω το αποτελεσμα που μπορει να εκπληξει καποιους... :lol:

να προσθέσω επίσης οτι στα καθαρά το ψηφιακό ειναι ανεκτό (και ίσως ξεγελάσει πως είναι λάμπα…στο περιπου,) ενώ στα drive απαράδεκτο..
δηλ.αν καταλαβα καλα δεν σου αρεσει ο ηχος? 8O :lol:

για σου ρε superfunk παλι τα νερα θες να ταραξεις. :lol:

Λοιπον μολις ακουσα τα κομματια , στο πρωτο διεκρινα τον ηχο του GR

στην κιθαρα με το funky μερος στα αριστερα. Οσο για το fine ride η ψυφιακιλα του guitar rig στην παραμορφωση ειναι wow. και το delay απο το guitar rig πρεπει να ειναι σε αυτο το σημειο . ( Μαυρο χαλι )

:twisted:

για τους ηχους μιλαω παντα :wink:

whitenoise & kotsadoros κερδιζετε!!

αλλα τι??

αυτα :lol:

images

λοιπον και στα δυο κομματια τα ΚΑΘΑΡΑ ειναι οντως GR.(για τον απλο λογο οτι εβγαζαν την απολυτη καθαροτητα που ηθελα για τα συγκεκριμενα κομματια ΚΑΛΥΤΕΡΑ απο τον ενισχυτη...)

τα βρωμικα ομως ειναι ενας MESA BOOGIE MARK 3 ηχογραφημενος με ενα SHURE 57(on axis) & ενα RHODE NT1 (off axis) :wink:

OΛΑ τα εφε στα βρωμικα (δηλ. τι ολα εναν κομπρεσσορα R66,το FULTONE DIST PRO ,ενα τρεμολο & ενα delay εχω βαλει ο μαυρος...) ειναι ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ δηλ. το BOSS PN2 TREMOLO & το ROCKMAN STEREO ECHO (σε μακρια ρυθμιση 600 msec).

Στο στουντιο τουλαχιστον ο βρωμικος ηχος ..μαμαει... απο τι το ακουτε αληθεια (τι ηχεια δηλ?)

:wink:

whitenoise & kotsadoros κερδιζετε!!αλλα τι??

αυτα :lol:

images
για διαβασε καλυτερα την διαγνωση μου και θα δεις οτι επαισα μεσα 100% (κατι ειπα για συνδιασμο ενισχυτη και rig!!!)

:wink:

μα δεν εγραψες οτι το "ψηφιακο drive" ειναι απαραδεκτο?

και οτι τα βρωμικα ειναι ψηφιακα ενω τα καθαρα ακουγονται σαν λαμπα αλλα ειναι ψηφιακα?

(btw το μοντελλο του Guitar Rig που χρησιμοποιησα στα καθαρα ειναι το ΤΡΑΝΤΖΙΣΤΟΡΑΤΟ υπερ-καθαρο ROLAND JC οποτε λογικο ειναι να ακουγεται "ψυχρο" :wink: )

anyway,δεν θα μαλλωσουμε κι ολας :wink: :lol:

οχι βεβαια δεν θα μαλωσουμε.

σχολιασα γενικα τον ψηφιακο ηχο γιαυτο τα ειπα αυτα αλλα δεν ξερω φιλε superfunk,κατι με χαλαει και στα drive των κομματιων σου.

μηπως πρεπει να πουλησεις τον mark σου να παρεις engl?? :D :D

ΠΟΤΕ μου δεν χρησιμοποιω το drive των ενισχυτων!ΜΙΣΩ τον "ψευτομπλουζιαρικο" η τον τζιτζικομεταλιάρικο :lol: ηχο των drive καναλιων(ειδικα των Boogie & ENGL που τον θεωρω ΤΗΝ καρεκλια.. :D )

.

Χρησιμοποιω ΜΟΝΟ πεταλακια για βρωμα για αυτο αλλωστε προτιμω ενισχυτες με μεγαλο headroom & ισχυρα μεγαφωνα :wink:

Ο μονος μη-πεταλιαρικος drive ηχος που λατρευω ειναι ενας 50αρης MARSHALL PLEXI του 70 ανοιγμενος στο full αλλα οπως καταλαβαινεις δεν ειναι και πολυ πρακτικός... :lol:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back