guitar battle

chrisjerky

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Αγαπητοι noizades εχω καιρο να γραψω στο forum γιατι οι πληροφοριες που γραφετε ειναι υπεραρκετες για να καλυψω τις ατελειωτες αποριες μου :)..αλλα τωρα τελευταια δυο φιλοι μου πηρανε κιθαρες σχεδον ολοιδιες και πλακονωνται για το ποια ειναι καλυτερη (νασου και ο τιτλος :P) και εδω ερχεται το ερωτημα ποια ειναι η καλυτερη??

οι κιθαρες ειναι

η 1η:

http://www.musicorama.gr/eshop/product_info.php?products_id=7777

η 2η:

http://www.musicorama.gr/eshop/product_info.php?products_id=8577

και οι δυο κιθαρες χρησιμοποιουνται για metal και γενικοτερα lead και solo

δεν εχω ακουμπησει καμια ουτε και εχω προλαβει να ακουσω και απο οτι βλεπω εχουν ιδια τιμη και αρκετες ομοιοτητες εκτος απο μαγνητες και κατι αλλες λεπτομερειες...λοιπον ακουω τις αποψεις σας και θελω αν γινετε γνωμες κυριως απο ατομα που εχουν παιξει με αυτες για να ειναι πιο πειστικη η απαντηση...ευχαριστω προκαταβολικα..

Εγω εχω cortx6 σε μαυρο.δεν εχει τιπατα το ιδιαιτερο το λεει και η τιμη.ειναι κιθαρα για πρωταρη οπως εγω οταν την πηρα.και το καλοκαιρι θελω να την ξεφορτωθω.

Αποσο βλεπω ειναι ακριβως οι ιδιες κιθαρες, με 2 διαφορες: τους μαγνητες και την ταστιερα.

Η διαφορα μεταξυ των μαγνητων, επειδη δεν δινονται περισσοτερα στοιχεια για τους "cort" μαγνητες, θα υποθεσω οτι ειναι ιδιαιτερα αισθητη με καλυτερους τους emg, οχι επειδη ειναι καλοι μαγνητες, αλλα γιατι οι μαμα cort λογικα ειναι οι στανταρ no-name κινεζικοι.

Στην ταστιερα τωρα, δεν τιθεται θεμα "καλυτερης", καθως ειναι καθαρα θεμα γουστου. Το rosewood και το maple εχουν τελειως διαφορετικο χαρακτηρα. Το πρωτο ειναι πιο μουντο (mellow), με περισσοτερη εμφαση στις "μεσσαιες συχνοτητες", ενω το maple ειναι γνωστο για τον πιο "σκαστο" και πριμαριστο ηχο του.

Τωρα για το ποια απ τις 2 ειναι καλυτερη δεν ξερω, και μαλλον χωρις hands-on δοκιμη, ουτε εσυ θα καταλαβεις...

H μια έχει rosewood ταστιέρα ενώ η άλλη maple,η μεν έχει τους EMG Hz η δε έχει cort που όμως σπλιτάρουν.

Πες τους να κόψουν τις μ*****ες και να κάτσουν να παίξουν.Είναι κιθάρες της ίδιας μάρκας στα ίδια λεφτά.ΕΛΕΟΣ

H X6 με την rosewood ταστιερα ειναι τρελο value for money. Ηταν η πρωτη μου κιθαρα, και 7 χρονια μετα, ακομα την εχω, και την χρησιμοποιω αρκετα. Δε θα την περιοριζα με τιποτα μονο σε μεταλ παιξιματα. Ειναι αρκετα ευελικτη. Give it some time...

Παιδια σας υπερευχαριστω για τις γρηγορες απαντησεις...δηλαδη αποτι καταλαβαινω αυτη με την rosewood υπερεχει ελαχιστα απο την αλλη με την mapple ταστιερα για τους μαγνητες αν και ειναι ολοιδιες...Και ναι DaveMurrayJr ξερω οτι μπορουν να παιξουν αρκετα ειδη αυτες οι κιθαρες αλλα οι συγκεκριμενοι οπως και εγω εχουμε φαι ενα κολληματακι με τα solos και με μεταλιες εδω και καμποσα χρονια και δεν λεμε να ξεκολλησουμε.. ;D

ο γιωρικας και ο κωστικας ειναι οι φιλοι σου και μαλωνουν για το ποια ειναι καλυτερη ?   ;D ;D ;D ;D ;D  Πλακα κανω φυσικα. εχει ενα προβαδισμα παντως αυτη με τους emg Hz λογω brand name γιατι μπορει και οι κορτ στο αυτι να αρεσει πολυ περισσοτερο στον αλλο φιλο σου. Περι μαγνητη κολοκυθοπιτα

Πεταξτε τις απο τον τριτο να δουμε ποια θα επιβιωσει ;D

Δοκιμασμενο και σιγουρο!!! ;D

Διαλεγω αυτη με τους emg γιατι πουλιεται ευκολοτερα! ;)

Αυτη που κάνει καλύτερη θράκα στο τζακι.. ;D ;D

Αντε, χρόνια πολλα σε όλους!!

Μάλλον η πρώτη και εμφανισιακά το γκρι είναι πιο ωραίο εχει και τους μαγνήτες τους emg πάντως την δουλειά τους την κάνουν και οι δύο.

παιδια καταρχην χρονια πολλα σε ολλους και κατα δευτερον χιλια ευχαριστω με γλιτωνετε απο μεγαλη φασαρια....το συμπερασμα λοιπον ειναι.......τατατα..ταν..ταταν.....η γκρι με τους emg!!!  ;D ;D ;D ευχαριστω και παλι παιδες.

Μμμμ μαχη .....

Αν θελουν να λυσουν για παντα τις διαφορες τους και να βρουν ποια κιθαρα νικαει στη μαχη μπορουν να πανε σε ενα ξυλουργειο και να τις περασουν απο την κορδελα.

Οποια κοπει πιο γρηγορα χανει.  ;D

ΥΓ πλακιτσα κανω, μια χαρα ειναι και οι δυο για τα λεφτα τους. ισοπαλια

Κι ομως για τα ιδια λεφτα μπορει και να πηγαινα για αυτη με το maple.δεν 8α με εκοφτε πολυ για τους μαγνητες,συν το οτι maple μπρατσο και ταστιερα μαζι μπορει να δινει και περισσοτερο sustain φανταζομαι.και μην ξεχναμε οτι εφ'οσον επιλεχ8ηκαν για μεταλ ο πιο πριμα ηχος μαλλον νικαει.Α και τα rosewoods σε αυτα τα λεφτα ειναι τελειως σκαρτα.ειδικα σε οποιον εχει παιξει εστω και ελαχιστα με εβενο χαχαχα!

Δλδ για μέταλ δεν σε ενδιαφέρουν οι μαγνήτες αλλά δίνεις σημασία στο ξύλο; Επίσης, πώς ξεχωρίζουμε το σκάρτο rosewood;

RayDTutto είπε:
Δλδ για μέταλ δεν σε ενδιαφέρουν οι μαγνήτες αλλά δίνεις σημασία στο ξύλο; Επίσης, πώς ξεχωρίζουμε το σκάρτο rosewood;
βασικα σιγουρα δεν θα κοληλσω στους μαγνητες σε κανενα ειδος μουσικης.περισσοτερη σημασια πιστευω εχει ο ενισχυτης και η βαση του ηχου σου που ειναι τα ξυλα της κι8αρας.και παλι δεν ξερω αν ισχυει αυτο που ειπα για το sustain.οσον αφορα το rosewood το μονο που εχεις να κανεις ειναι να το δοκιαμασεις.εγω με πολυ λιγη παικτικη εμπειρια σε κι8αρεσ(εννοοντας οτι εχω παιξει με λιγες οχι οτι παιζω λιγο)εχω καταληξει στο οτι το τοπ ξυλο για ταστιερα ειναι ο εβενος.απλα πιασε μια κιθαρα με εβενο η ενα βιολι βασικα και γλιστρα τα δαχτυλα σου πανω στην ταστιερα και πες μου αν δεν καταλαβεις διαφορα...Να'ναι καλα η bc rich που δινει κι8αρες με εβενο σε φ8ηνες τιμες!

al6sjackson! είπε:
περισσοτερη σημασια πιστευω εχει ο ενισχυτης και η βαση του ηχου σου που ειναι τα ξυλα της κι8αρας.εχω καταληξει στο οτι το τοπ ξυλο για ταστιερα ειναι ο εβενος.απλα πιασε μια κιθαρα με εβενο η ενα βιολι βασικα και γλιστρα τα δαχτυλα σου πανω στην ταστιερα και πες μου αν δεν καταλαβεις διαφορα...Να'ναι καλα η bc rich που δινει κι8αρες με εβενο σε φ8ηνες τιμες!
Βασικα δεν ειναι 100 τα εκατο σωστη η αποψη σου...Δεν εχει σημασια αν η κιθαρα εχει σωμα απο Μπαμπινγκα που βρεθηκε στην αφρικη εκει ακριβως που εχει κατουρισει ο Σιμπαντ...

Το θεμα ειναι το α η β η γ ξυλο να ειναι να ειναι οσο ποιο λιγα κομματια γινεται...τωρα μην μπουμε σε συζητηση για ξυλα γιατι εχει χιλιοσυζητηθει...Φυσικα ακομα και ετσι με μαγνητες μουφα δεν θα εχεις ηχο..πρεπει να εχεις και ενα καλο σετ μαγνητες...Το λεω παντα..μην ξεχναμε οτι το μπασο με την μεγαλυτερη μελετη και τεχνολογια που υπαρχει το musicman bongo ειναι απ το ποιο υποτιμημενο ξυλο το basswood...Τωρα για την ταστιερα απο εβενο ειναι αλλο μεγαλο θεμα..εχω παιξει αταστο μπασο με maple ταστιερα και εχω παθει σοκ...το θεμα ειναι τη ηχο θες να ακουσεις...οι ταστιερες τωρα εχουν επιστρωσεις οι οποιες δεν επιτρεπουν στο ξυλο να φθαρει και το χερι να κινειτε ανετοτατα...

Συμφωνώ για τον έβενο στην ταστιέρα. Είναι μεγάλο πράγμα. Αλλά εγώ για άλλο ρωτάω. Γιατί λες ότι το rosewood στις φτηνές κιθάρες είναι σκάρτο. Πώς το ξεχωρίζεις.

FrosT είπε:
Στην ταστιερα τωρα, δεν τιθεται θεμα "καλυτερης", καθως ειναι καθαρα θεμα γουστου. Το rosewood και το maple εχουν τελειως διαφορετικο χαρακτηρα. Το πρωτο ειναι πιο μουντο (mellow), με περισσοτερη εμφαση στις "μεσσαιες συχνοτητες", ενω το maple ειναι γνωστο για τον πιο "σκαστο" και πριμαριστο ηχο του.
Άμα σου βάώ την ίδια κιθάρα μία με maple και μία rosewood πάω στοίχημα δεν θα καταλάβεις τη διαφορά.

Συμφωνώ για τον έβενο στην ταστιέρα. Είναι μεγάλο πράγμα. Αλλά εγώ για άλλο ρωτάω. Γιατί λες ότι το rosewood στις φτηνές κιθάρες είναι σκάρτο. Πώς το ξεχωρίζεις.
Είναι πιο σκούρο(το καλό) αλλά πιο πολύ θα το καταλάβεις μετά από εύλογο διάστημα οταν θα ξεβάψει και θα κάνει λακούβες(το κακό).Αν και πάλι αν σου βάλω μία μάπα rosewood και ένα AA σιγά μην καταλάβεις διαφορά.Πιο πολύ παίζει η επεξεργασία που γίνεται στο μανίκι (λείανση,βερνίκι κτλ κτλ)

βασικα σιγουρα δεν θα κοληλσω στους μαγνητες σε κανενα ειδος μουσικης.περισσοτερη σημασια πιστευω εχει ο ενισχυτης και η βαση του ηχου σου που ειναι τα ξυλα της κι8αρας.και παλι δεν ξερω αν ισχυει αυτο που ειπα για το sustain.οσον αφορα το rosewood το μονο που εχεις να κανεις ειναι να το δοκιαμασεις.εγω με πολυ λιγη παικτικη εμπειρια σε κι8αρεσ(εννοοντας οτι εχω παιξει με λιγες οχι οτι παιζω λιγο)εχω καταληξει στο οτι το τοπ ξυλο για ταστιερα ειναι ο εβενος.απλα πιασε μια κιθαρα με εβενο η ενα βιολι βασικα και γλιστρα τα δαχτυλα σου πανω στην ταστιερα και πες μου αν δεν καταλαβεις διαφορα...Να'ναι καλα η bc rich που δινει κι8αρες με εβενο σε φ8ηνες τιμες!
Σωστό κατά 70% αλλά οι μαγνήτες ευθύνονται για το καλό σαστέιν διάυγεια στις νότες και τη χρειά του ήχου.

Κι ομως για τα ιδια λεφτα μπορει και να πηγαινα για αυτη με το maple.δεν 8α με εκοφτε πολυ για τους μαγνητες,συν το οτι maple μπρατσο και ταστιερα μαζι μπορει να δινει και περισσοτερο sustain φανταζομαι.και μην ξεχναμε οτι εφ'οσον επιλεχ8ηκαν για μεταλ ο πιο πριμα ηχος μαλλον νικαει.Α και τα rosewoods σε αυτα τα λεφτα ειναι τελειως σκαρτα.ειδικα σε οποιον εχει παιξει εστω και ελαχιστα με εβενο χαχαχα!
Που το διάβασες για μαπλ=σαστέιν?Παιδιά καλύτερη κιθάρα είναι αυτή που ανήκει σε αυτόν που παίζεςι καλύτερα από τους δύο.Αν και οι δύο παίζουν το ίδιο καλά απο το name και μόνο των διάφορων parts νικάει αυτή με τους emg.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Mike G είπε:
Που το διάβασες για μαπλ=σαστέιν?Παιδιά καλύτερη κιθάρα είναι αυτή που ανήκει σε αυτόν που παίζεςι καλύτερα από τους δύο.Αν και οι δύο παίζουν το ίδιο καλά απο το name και μόνο των διάφορων parts νικάει αυτή με τους emg.
Δεν το διαβασα πουθενα και επισης δεν το υποστηριξα εφ'οσον οπως βλεπεις εχω γραψει "μπορει" που εννοουσα ως "ισως".και μαλιστα σε ενα απο τα επομενα μυνηματα μου λεω κι ολας οτι δεν ξερω αν ισχυει αυτο που ειπα.οποτε αν ξερεις κατι παραπανω μοιρασου το!

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back