Γρήγορη ερώτηση για χορδές μπάσου πριν την ηχογράφηση.

gadget

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Λοιπόν. Έχω ενα squier vm jazz και πρίν κανά χρόνο του είχα κάνει setup και χορδές κλασσικά. Κούρδισμα και γενικά playability όλα κομπλέ απο τότε.Και απο ήχο

Είχα πάρει πριν 2-3 εβδομάδες κάτι χορδές marshall γιατί ήταν φτηνές και είπα να τις δοκιμάσω.

Δεν τις έχω βάλει ακόμα οπότε το ερώτημα μου είναι το εξής.

Απο το πουθενά κανονίσαμε ηχογράφηση την Κυριακή οπότε εγώ τώρα

α) Αλλάζω χορδές και βάζω τις μάρσαλ?

β) Τις βράζω?

γ) Κάνω το άλλο κόλπο που είχα δεί αλλά δεν το βρίσκω τώρα?

δ) Μένω στα αυγά μου?

ε) Παίρνω precision?

Θενκ γιου!

gadget είπε:
Λοιπόν. Έχω ενα squier vm jazz και πρίν κανά χρόνο του είχα κάνει setup και χορδές κλασσικά. Κούρδισμα και γενικά playability όλα κομπλέ απο τότε.Και απο ήχο

Είχα πάρει πριν 2-3 εβδομάδες κάτι χορδές marshall γιατί ήταν φτηνές και είπα να τις δοκιμάσω.

Δεν τις έχω βάλει ακόμα οπότε το ερώτημα μου είναι το εξής.

Απο το πουθενά κανονίσαμε ηχογράφηση την Κυριακή οπότε εγώ τώρα

β) Τις βράζω?

δ) Μένω στα αυγά μου?

ε) Παίρνω precision?

Θενκ γιου!
Τι μουσικη παιζεις?

Η μαρσαλ για μια ηχογραφηση μια χαρα θα ειναι...Μετα απο 3 προβες θα ειναι σαν παλιες.

Εγω ψηφιζω α+ε. :) Αν βεβαια παιζεις κατι που δεν θες καθολου attack και sustain(πχ Jazz)

ασε τις παλιες :)

riviera είπε:
Τις βράζεις;

Το έχει πραγματικά κάνει κάποιος αυτό;
εγω... και καταλαβα οτι απλα καθαριζει η χορδη απο την πολυ μπιχλα... τιποτε αλλο...

Σε περιπτωση που υπαρχει ΠΟΛΥ μπιχλα, βοηθαει και στο να ακουστει το οργανο λιγο καλυτερα

@rivera: αδερφέ τι να σου πώ! Το ακούω συχνά και μιας και με το μαγείρεμα τα πάω καλύτερα απο ότι με το μπάσο μου ακούγεται εύκολη λύση :P

@Shamos: Παίζουμε indie/alternative rock αλλά το συγκεκριμένο που θα ηχογραφήσουμε μας έχει βγεί λιγάκι πιο δυνατό (στονερίζει)

γενικά με το μπάσο σοβαρά ασχολούμαι 6-7 μήνες τώρα... και ηχογράφηση τέτοια δεν έχω κάμει ποτέ ξανα στη ζωή μου όλη.

Αν εννοείς 3 πρόβες πάντως πριν την ηχογράφηση με το ζόρι να καταφέρουμε να κάνουμε 1

Τις Marshall τις παίρνω καμιά φορά και για λίγα παιξίματα είναι μια χαρά.

Εννοείται ότι θα αλλάξεις χορδές για την ηχογράφηση  ;) Κάνα- δύο μέρες πριν, βλέπεις το set up, ρυθμίζεις αν θέλει κάτι, παίζεις λίγο για να πάρεις τα «μπόσικα».

Το τρικ που λες είναι το έντονο κοπάνημα  ;D

@Riviera: Τις βράζεις και τις παραβράζεις- λύση εκτάκτου ανάγκης φυσικά  ;)

ΥΓ: Αν πας να γράψεις κάτι σε στιλ motown (λέμε τώρα)  ;D μην αλλάξεις τις χορδές (όπως σου λέει και ο Shamos, για να έχεις αυτή την χαρακτηριστική μπασαδούρα  ;D Και εκεί ναι, θα πάρεις το Precision  :D

gadget είπε:
γενικά με το μπάσο σοβαρά ασχολούμαι 6-7 μήνες τώρα... και ηχογράφηση τέτοια δεν έχω κάμει ποτέ ξανα στη ζωή μου όλη.
Ε τότε άσε τις χορδές και το πληκτρολόγιο και πιάσε το μπάσο ASAP. :)

riviera είπε:
Ε τότε άσε τις χορδές και το πληκτρολόγιο και πιάσε το μπάσο ASAP. :)
Και έλεγα τι ξέχασα να φέρω μαζί μου στη δουλειά! Το μπάσο μου ρε φούστη μου :P :P :P

2 χρόνια το εχω και παίζω και κάμποσα παραπάνω κιθάρα απλα 6 μήνες τώρα έγινα μπασίστας στην μπάντα...

καλός δεν είμαι σε τίποτα απο τα δύο αλλά τουλάχιστον στο μπάσο παίζω 1 νότα το λεπτό και το κρύβω. :P

Θενκς για τις συμβουλές. οπότε  αύριο μεθαύριο αλλάξω χορδές, μαζύεω λεφτά για precision :P και επιστρέφω με το αποτέλεσμα της ηχογράφησης ;)

Γενικα παντως με καινουργιες χορδες ΚΑι ενα καλο σεταρισμενο μπασο ΚΑΙ με εναν ανθρωπο που να εχει εμπειρια στο να ηχογραφει το μπασο, εισαι μια χαρα... Απλα ακου την συμβουλη του riviera συντομα :) Καλο γραψιμο ...

Shamos είπε:
Γενικα παντως με καινουργιες χορδες ΚΑι ενα καλο σεταρισμενο μπασο ΚΑΙ με εναν ανθρωπο που να εχει εμπειρια στο να ηχογραφει το μπασο, εισαι μια χαρα... Απλα ακου την συμβουλη του riviera συντομα :) Καλο γραψιμο ...
Όλα τα παραπάνω τα έχουμε... ο μπασίστας ο καλός μας λείπει :P

Ευχαριστώ!

gadget είπε:

Όπως σου είπε και ο Τερη, ναι, δυο -τρεις μέρες πριν και τις πάιζεις καμπόσο για να "κάτσουν" και να φύγει λίγο η πολύ η πριμαδούρα αφού slap δεν θα παίξεις.

β) Τις βράζω?

Όχι βέβαια (αν και αντίθετα με τον Τέρη εγώ δεν τις βράζω ποτέ αλλά παίζουμε -αυτός δηλαδή παίζει - άλλα πράγματα) αφού θα κάνεις το α)

Το έχει ο MarloweDK www.youtube.com/watch?v=s8OYeN9mAL4

Εκτός αν κάνεις το α) αφού το παραπάνω κόλπο είναι για παλιές χορδές.

Το άλλο κόλπο είναι

δ) Μένω στα αυγά μου?

Ναι, αν δεν σε χαλάνε αυτές που έχεις (και τότε κάνεις το κόλπο του Marlowe).

Αν χρειάζεσαι συχνοτική ευρύτητα, είπαμε ότι αλλάζεις χορδές.

ε) Παίρνω precision?

Όχι γιατί θέλει άλλο τρόπο συμπεριφοράς με τα κομμάτια που ήδη έχεις προβάρει με Jazz.

Τελευταία στιγμή δεν ξανακουρδίζουμε το αυτί μας.

Αυτά είναι για καλούς και ευέλικτους παίχτες που ξέρουν τι και πως.

Θενκ γιου!

Γιου αρ γουέλκαμ  ;D
Η άποψή μου με κόκκινο.

Φαγωθήκατε όλοι με το precision :P

Θα το πάρω κάποτε αλλά δεν είναι ακόμα η ώρα του...

Χουμορ ήταν απο το άλλο thread που είχα ανοίξει ... έπρεπε να βάλω φατσούλες!  ;)

Ηχητικά να πώ την αλήθεια δεν έχω παράπονο ίσως μόνο ότι στις πρόβες με λίγο overdrive χάνεται η G. Αλλα και πάλι έμπειρο αυτί δεν έχω, και τελευταία που είχα ακούσει το μπάσο με φρέσκες χορδές ήταν 1 χρόνο πρίν  ;D

Φοβόμουνα την αλλαγή γιατι την πρώτη φορά που άλλαξα κατάφερα να κόψω τη Μι .

Ευχαριστώ για το χρόνο σας και τις γνώσεις σας.

ΥΓ. Θα δώσω και μια ευκαιρία στο βιντεάκι μήπως και ακουστεί διαφορά.  ;) 

gadget είπε:
Ηχητικά να πώ την αλήθεια δεν έχω παράπονο ίσως μόνο ότι στις πρόβες με λίγο overdrive χάνεται η G. Αλλα και πάλι έμπειρο αυτί δεν έχω, και τελευταία που είχα ακούσει το μπάσο με φρέσκες χορδές ήταν 1 χρόνο πρίν  ;D
Μερικές φορές είναι πολύ χαμηλά από τη γέφυρα και δεν πάλλεται όπως πρέπει (δες και τι απόσταση έχει από τους μαγνήτες) με αποτέλεσμα να "μουντάρει" και να μην κάνει cut-through στον ήχο.

Κάνε το κόλπο του κοπανήματος, παίξε λίγο με το setup και ξαναδες το.

Έκανα το κόλπο με το κοπάνημα και όντως ζωντάνεψαν λίγο οι χορδές αλλα όχι τρελά πράγματα.... ίσως νάθελε περισσότερο χτύπημα

Όπως και να έχει μάρεσε και πριν ο ήχος μου μαρέσει και τώρα ...

Έχω μια μικρή (?) απόκλιση στο intonation ... μέγιστα -20 cent στη Μι.

Να αλλάξω χορδές τελικά χορδές ή να προσπαθήσω να ψιλορυθμίσω το intonation έτσι

(Όπως καταλάβατε φοβάμαι να κάνω μόνος μου σεταπ 3 μερες πριν ηχογραφήσουμε μην κάνω καμια πατάτα και μείνω απο μπασο  ;D)

Ιδανικα θελω να γραφω με χορδες  που να εχουν πανω τους καμια εβδομαδα. Αν επρεπε να διαλεξω μεταξυ ψιλοψοφιων και ολοκαινουργιων θα προτιμουσα τις πρωτες παντως.

Το να πας λιγο μπρος-πισω το saddle της γεφυρας για να φερεις intonation στα ισια δεν προκειται να αλλαξει κατι απο πλευρας action/playability, οποτε θα προτεινα να το βαλεις σε ενα κουρδιστηρι και να το κανεις.

Off topic, το "να παρω precision" μπορει να μπαινει ως επιλογη/απαντηση σε καθε θεμα απο δω και μπρος. ;D

Nikoubis είπε:
Off topic, το "να παρω precision" μπορει να μπαινει ως επιλογη/απαντηση σε καθε θεμα απο δω και μπρος. ;D
Θα πάρω precision τότε να ξεμπερδέψω :P :P ;D

Θα κοιτάξω να φέρω το intonation αλλά αφού είναι παλιές οι χορδές δεν υπάρχει περίπτωση να χαθεί μέσα σε μία δύο μέρες?

Τώρα αν είναι ψιλοψόφιες  ή προ πολλού πεθαμένες.... τι να πώ... εμένα καλά μου ακούγονται αλλα το είπα και πιο πάνω δεν έχω μέτρο σύγκρισης και εμπειρία!

Πολύ σκάω... ένα τραγούδι θα γράψουμε... στην χειρότερη να με κράζετε για το μπάσο όταν το ανεβάσω εδώ! ;)

Thanks Nikoubis!

Αλλαζουν οι χορδες στο ΜΠΑΣΟ?

Πρωτη φορα το ακουω... ;D ;D ;D

Εξω απο τη πλακα το ΕΙΔΟΣ της μουσικης και ο ΗΧΟΣ που θες να βγαλεις εχουν μεγαλη σημασια...προσωπικα εχω να τις αλλαξω ....δε θυμαμαι απο ποτε.. ;D..αλλα μου αρεσει ο ηχος της Motown/Stax/Reggae...αν παιζεις με πενα και θες bright και σκαστο ηχο ή παιζεις του-τανγκ.. ;D....οι φρεσκιες χορδες ειναι καλυτερη επιλογη. 

Και εγώ έτσι νόμιζα αλλά έλα που αλλάζουν που και πού :P

Το είδος το είπα και πιο πάνω είναι indie/alternative σε πολύ γενικές γραμμές αν και το κομμάτι μας που θα γράψουμε είναι πιο δυνατό

Απο ήχο μπάσου προσωπικά έχω πολύ ψηλά τον ήχο του Welcome to The Sky Valley απο Kyuss ίσως λίιιγο πιο "σφιχτό"

Οπότε όχι του-τάνγκ  και απο τα άλλα κατάλαβα μόνο το reggea :P

A παίζω στο συγκεκριμένο με δάχτυλα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back