Γνώμες για dave smith instruments mopho

ThePilgrim

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Έχω τσεκάρει εδώ και καιρό το dsi mopho (το απλο όχι το keyboard) και με έχει αρέσει αρκετά. Τι γνώμη έχετε για το εν λόγο μηχάνημα? Εγώ το θέλω για progressive metal, και αν ξέρετε μπορείτε να με πείτε αν μπορεί να βγάλει κλασικούς moog ήχους και γενικά αν κάνει για τη δουλειά που το θέλω?

Δεν το εχω δουλεψει εκτενεστερα.

Διαβασε το θεμα που εχει ανοιχθει ηδη,εχει απαντησεις εκει, τις οποιες θα σου ανεφερα κι εγω.

Moog ηχους δεν ξερω τι ακριβως εννοεις..μονοφωνικα lead παχια εχει καποια δειγματα.

Πρεπει να το ακουσεις και να το δοκιμασεις το οργανο.

Σε poly evolver και prophet, εχεις μεγαλη γκαμα δυνατοτητων.

Για το metal που αναφερεις, εσυ εχεις τον ηχο μεσα σου. Πρεπει να το δοκιμασεις το οργανο.

Το άλλο θέμα δεν βοήθησε και πολύ, ουσιαστικά αναφέρονται πάλι στα specs. Ευχαριστώ πάντως για την απάντηση :)

ThePilgrim είπε:
Έχω τσεκάρει εδώ και καιρό το dsi mopho (το απλο όχι το keyboard) και με έχει αρέσει αρκετά. Τι γνώμη έχετε για το εν λόγο μηχάνημα? Εγώ το θέλω για progressive metal, και αν ξέρετε μπορείτε να με πείτε αν μπορεί να βγάλει κλασικούς moog ήχους και γενικά αν κάνει για τη δουλειά που το θέλω?
Στο περίπου Moog.

OurDarkness είπε:
Στο περίπου Moog.
Στο περιπου ηταν και για μενα, μεχρι που διπλα μου ηρθε ενα moog little phatty ..και τελικα ηταν στο  ''πολυ'' περιπου.Για moog απλα πας στη moog. Για ολα τα αλλα ο Smith ειναι πολυ καλη επιλογη..χρονια τωρα.

Korgious είπε:
Στο περιπου ηταν και για μενα, μεχρι που διπλα μου ηρθε ενα moog little phatty ..και τελικα ηταν στο  ''πολυ'' περιπου.
Λογικό είναι γιατί και το Little Phatty είναι περίπου ... Moog. ;D Ως προς το original minimoog βέβαια.

Δηλαδή για ήχους style rudess, pink floyd και τέτοια δεν κάνει?

Συντροφε mini Moog δεν ηρθε στα χερια μου ποτε,οτι εχω ακουσει απο την δισκογραφια που εχω.Σκεψου λοιπον.ποσο στο περιπου ειναι απεναντι στο Little Phatty.

+1...πολλα 1 !

Για τους ηχους που γραφεις, νομιζω πως πρεπει να ακουσεις το Prophet. Ειδικα για Floyd.

Ειδικα για το παλιο αναλογικο ηχο γενικοτερα.

ThePilgrim είπε:
Δηλαδή για ήχους style rudess, pink floyd και τέτοια δεν κάνει?
Για Rudess δεν μπορώ να πω τίποτε γιατί με νευριάζει ο τύπος. >:(

Για Pink Floyd:

Αν θες τον solo ήχο στο Welcome to the Machine, αυτός προέρχεται από Minimoog, ξέχνα το απλά με το MoPho.

Αν θες την εισαγωγή στο Shine On You Crazy Diamond (Pt 1), αυτό βγαίνει αρκετά πειστικά με το MoPho.

Αν θες το sequence στο On The Run, αυτό προέρχεται από EMS VCS3, με ΠΟΛΛΗ υπομονή κάτι γίνεται γιατί το VCS3 έχει αρκετά διαφορετικό φίλτρο από το MoPho.

Δεν είναι κατ' ανάγκη κακό - απλά μην περιμένεις πειστικότατες εξομοιώσεις.

OurDarkness είπε:
Για Rudess δεν μπορώ να πω τίποτε γιατί με νευριάζει ο τύπος. >:(

Για Pink Floyd:

Αν θες τον solo ήχο στο Welcome to the Machine, αυτός προέρχεται από Minimoog, ξέχνα το απλά με το MoPho.

Αν θες την εισαγωγή στο Shine On You Crazy Diamond (Pt 1), αυτό βγαίνει αρκετά πειστικά με το MoPho.

Αν θες το sequence στο On The Run, αυτό προέρχεται από EMS VCS3, με ΠΟΛΛΗ υπομονή κάτι γίνεται γιατί το VCS3 έχει αρκετά διαφορετικό φίλτρο από το MoPho.

Δεν είναι κατ' ανάγκη κακό - απλά μην περιμένεις πειστικότατες εξομοιώσεις.
Ωραιος. Και κατατοπιστικοτατος.

Και γνωστης,το λεω γιατι our Darkness με λιγα λογια μεσα απο 2 πμ με εχεις βοηθησει α  ρ κ ε τ α !

Κορυφαία αυτά τα video, αλλά το θέλω για άλλη δουλειά γιατί...... δεν είμαι πληκτράς :o :o :o , κιθαρίστας είμαι, απλά θέλω να το ελέγχω απο midi interface μέσω κιθάρας και είναι και βολικό επειδή δεν έχει πλήκτρα. Γι' αυτό ρώτησα ειδικά γι αυτό. Εκτός αν ξέρετε να προτείνεται κάτι που να είναι στο ίδιο στυλ (σε μέγεθος ) με το mopho αλλά να χει άλλες ηχητικές δυνατότητες και να κειμένεται στα ίδια λεφτά . (επίσης το midi interface είναι μονοφωνικό ).΄.......σας κούφανα τώρα εε ;D?  Γι' αυτό ρωτάω τους ειδικούς  ;)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Για το midi inerface δεν ξερω ποσο σημαντικο λογο θα παιξει ???

Για συνθ δες και τα εξης: Nord Modular lead,Roland JP-8000,Waldorf Micro Q (με ερωτηματικα ομως,εγω δεν ημουν ευχαριστημενος).

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μανώλης Χναράκης είπε:
Σε κάποιο ποστ είχε ξανα-αναφερθεί τα περί πολυφωνίας (μονοφωνίας ανά χορδή) των guitar midi interfaces.
Νομίζω αναφέρεσαι στην τεχνολογια των εξαφωνικών μαγνητών. Αυτό που λέω εγώ είναι το sonuus g2m. Δηλαδή δεν χρειάζεται εξαφωνικός μαγνήτης αλλά έχει το μειονέκτημα ότι είναι μονοφωνικό

ThePilgrim είπε:
Νομίζω αναφέρεσαι στην τεχνολογια των εξαφωνικών μαγνητών.
Ακριβώς.

Τώρα σχετικά με αυτό που έχεις, το γνωρίζω αλλά δεν το έχω δοκιμάσει για να δω την ταχύτητά του. Όπως το βλέπω δεν είναι καθόλου άσχημο, αν σκεφτεί κανείς ότι δεν μπλέκει με τους ειδικούς μαγνήτες που θα πρέπει να τοποθετήσει στην κιθάρα του.

Βέβαια, μπορεί να παίζεις μονοφωνικά αλλά σε σχέση με το πόσο απλό και γρήγορο είναι στην τοποθέτηση και λειτουργία του, νομίζω ότι είναι πάρα πολύ καλή λύση γι'αυτό που κάνει και ειδικά για το ποσό που κοστίζει (λιγότερο από 100 Ευρώ).

Μανώλης Χναράκης είπε:
Ακριβώς.

Τώρα σχετικά με αυτό που έχεις, το γνωρίζω αλλά δεν το έχω δοκιμάσει για να δω την ταχύτητά του. Όπως το βλέπω δεν είναι καθόλου άσχημο, αν σκεφτεί κανείς ότι δεν μπλέκει με τους ειδικούς μαγνήτες που θα πρέπει να τοποθετήσει στην κιθάρα του.

Βέβαια, μπορεί να παίζεις μονοφωνικά αλλά σε σχέση με το πόσο απλό και γρήγορο είναι στην τοποθέτηση και λειτουργία του, νομίζω ότι είναι πάρα πολύ καλή λύση γι'αυτό που κάνει και ειδικά για το ποσό που κοστίζει (λιγότερο από 100 Ευρώ).
+1

και μετα το συνθ απο οτι καταλαβαινω ?

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back