gibson studio goldtop-γνώμες και απόψεις

kostis_poulis

Νέο μέλος
Πόντοι
8
καλησπέρα στο φόρουμ,

προσανατολίζομαι αυτόν τον καιρό στην αγορά μιας gibson les paul και καθώς είμαι φοιτητής και πολλά λεφτά δεν παίζουν σκεφτόμουν σοβαρά να αγοράσω την συγκεκριμένη κιθάρα: http://www.thomann.de/gr/gibson_les_paul_studio_worn_gold_top.htm

δεδομένου οτι η κιθάρα είναι καινούργια-αμερικάνικη-gibson πιστέυω ότι πρόκειται για ένα πολύ καλό όργανο για τα λεφτά του!

και η αναμενόμενη ερώτηση:έχει κανείς τη συγκεκριμένη κιθάρα?γνώμες?απόψεις?

να σημειωθεί ότι η αγορά θα γίνει από το thomann οπότε δεν μπορώ να δοκιμάσω πριν την κιθάρα!επίσης δεν μπορώ να την δοκιμάσω στην Ελλάδα γιατί αν προσέξετε στην περιγραφή λέει "exclusive made for thomann"!!

το στιλ που παίζω είναι rock-hard rock!

ευχαριστώ για την βοήθεια!

Καλησπέρα και καλωσόρισες.

Η συγκεκριμένη κιθάρα λίγοι θα την έχουν για να σου πουν άποψη, γιατί όπως σωστά παρατήρησες είναι exclusively for thomann (και δεν έχει πολύ καιρό...).

Γενικά οι στούντιο χωρίζονται κυρίως στις faded (κιθάρες χωρίς maple καπάκι και faded φινίρισμα) και στις κανονικές που είναι πιο ακριβές.

Τώρα τελευταία η gibson έχει βγάλει επετειακά μοντέλλα στούντιο ,όπως αυτά με τους μαγνήτες p90's, τις 50'ς και 60's tribute. Αυτες οι κιθάρες (που σχεδόν εξαντλήθηκαν) είχαν maple καπάκι σαν τις κανονικές, αλλά τιμή πιο κοντά στις faded. Διάβασα σε φόρουμ του εξωτερικού ότι αυτές οι κιθάρες αποτελούνταν από αρκετά κομμάτια (που αυτό για πολλούς δεν σημαίνει ότι είναι και κακό), γι'αυτό πιστεύω ότι η εταιρεία τις βγάζει πιο φθηνά, αφού τις κοστίζουν πιο λίγο. Κάτι τέτοιο πιστεύω παίζει και με αυτή που ενδιαφέρεσαι, την thomann-ική Les Paul (εξάλλου αν κοιτάξεις στο λινκ που παρέθεσες τις εικόνες από το πίσω μέρος της κιθάρας, θα δεις ότι όντως είναι 4 κομμάτια).

Μην σε απασχολούν αυτά, απλά τα λέω για να πάρεις μια ιδέα.

Πιστεύω αξίζει, είναι goldtop, είναι αμερικάνικη, και οι μαγνήτες που έχει είναι κατάλληλοι για αυτό που θες να παίξεις.

Αυτά από εμέ. Cheers  :)

ναι η αλήθεια είναι ότι το πρόσεξα πως πρόκειται για 4κομμάτια αλλά και μια στανταρντ που έχω έχει φινίρισμα πίσω οπότε δεν ξέρω πόσα κομμάτια είναι και δεδομένου ότι δεν νομίζω πως επηρεάζει πολύ τον ήχο-ή αν το κάνει εγώ μάλλον δεν θα μπορώ να το ακούσω-πόσο μάλλον στα βρώμικα-αυτο που με "ιντριγκάρει" περισσότερο είναι η σχέση τιμής-ποιότητας και "μάρκας",ευχαριστώ για την βοήθεια!!

Την goldtop δεν την έχω παίξει αλλά έχω μια Lp studio με τα ίδια specs: '50s neck, 490/498 pickups και απλά σκίζει! Απλά η goldtop είναι ελάχιστα worn(δηλαδή είναι λίγo matt το χρώμα) και φυσικά πολύ οικονομική! Κατ'εμέ αξίζει αυτή η κιθάρα!

Η δική μου:

http://www.thomann.de/gr/gibson_les_paul_studio_99_wr.htm

Αν σε καλύπτει ο ενισχυτής σου για μπόλικο gain, θα πρότεινα και την παρακάτω. 'Εχει και πιο λεπτό μπράτσο. Προσωπικά, το πολύ πολύ να της έβαζα έναν mini-humbucker στη γέφυρα και θα ήταν σούπερ:

http://www.thomann.de/gr/gibson_lp_studio_60s_tribute_wse.htm

η αλήθεια είναι ότι επειδή παίζω με στρατ το μπράτσο θα με ξεβολέψει λιγο αλλά θα το συνηθίσω νομίζω,τώρα από ενισχυτή παίζω μ έναν λαμπάτο marshall dual super lead και αν χρειαστεί τον σπρόχνω είτε με το vox tube duel overdrive είτε με τον keely 4knob compressor οπότε από γκάζια δεν έχω πρόβλημα απλά δεν μ αρέσουν οι p-90-ούτε το ηχόχρωμα τους όυτε αισθητικα- :-X αφήνουν και κάτι τρύπες στην κιθάρα  :(  :P άσε που τους humbuckers τους αλλάζεις αν δεν σ αρέσουν και πετά πάνω ένα σετάκι dirty fingers ή antiquity και το απογειώνεις!επίσης δεν θα έπαιρνα παρα μόνο ματ goldtop γιατί το άλλο με το gliter το βρίσκω λίγο κιτς ;D

ps:την ίδια ακριβώς στούντιο την είχε κι ένας φίλος κι ήταν πολύ ευχαριστημένος!!μέχρι που του την έκλεψαν μέσα απ τ' αυτοκίνητο :(

kostis_poulis είπε:
η αλήθεια είναι ότι επειδή παίζω με στρατ το μπράτσο θα με ξεβολέψει λιγο αλλά θα το συνηθίσω νομίζω,τώρα από ενισχυτή παίζω μ έναν λαμπάτο marshall dual super lead και αν χρειαστεί τον σπρόχνω είτε με το vox tube duel overdrive είτε με τον keely 4knob compressor οπότε από γκάζια δεν έχω πρόβλημα απλά δεν μ αρέσουν οι p-90-ούτε το ηχόχρωμα τους όυτε αισθητικα- :-X αφήνουν και κάτι τρύπες στην κιθάρα  :(  :P άσε που τους humbuckers τους αλλάζεις αν δεν σ αρέσουν και πετά πάνω ένα σετάκι dirty fingers ή antiquity και το απογειώνεις!επίσης δεν θα έπαιρνα παρα μόνο ματ goldtop γιατί το άλλο με το gliter το βρίσκω λίγο κιτς ;D

ps:την ίδια ακριβώς στούντιο την είχε κι ένας φίλος κι ήταν πολύ ευχαριστημένος!!μέχρι που του την έκλεψαν μέσα απ τ' αυτοκίνητο :(
+1000 για τους dirty fingers! Εχω παίξει gibson explorer με dirty fingers στη γέφυρα. Full γκάζι χωρίς οίκτο! Ο Gary Moore είχε γράψει το απίστευτο ομότιτλο αλμπουμ με έναν dirty fingers πάνω σε charvel strat.

Sottos είπε:
Αν σε καλύπτει ο ενισχυτής σου για μπόλικο gain, θα πρότεινα και την παρακάτω. 'Εχει και πιο λεπτό μπράτσο. Προσωπικά, το πολύ πολύ να της έβαζα έναν mini-humbucker στη γέφυρα και θα ήταν σούπερ:

http://www.thomann.de/gr/gibson_lp_studio_60s_tribute_wse.htm
οικονομικοτατη ....και να την αφησει οπως ειναι ;D

Θα το πω γιατί αλλιώς θα σκάσω! ;D ;D

[move]Αφήστε πια της φτηνές gibson!Πάρτε esp\ltd!! ;D ;D ;D[/move]

Mike G είπε:
Θα το πω γιατί αλλιώς θα σκάσω! ;D ;D

[move]Αφήστε πια της φτηνές gibson!Πάρτε esp\ltd!! ;D ;D ;D[/move]
Kαι το έλεγα εγώ, αφού συνδεδεμένος είναι, πότε θα το πεί, πότε θα το πεί.. ::)  ;D

Σε αυτά τα λεφτά υπάρχουν ΕΛΕΗΝΩΣ καλύτερα όργανα και με περισσότερα μπιμπλίκια πάνω ;D

πχ

http://www.thomann.de/gr/esp_ltd_ec500_bk.htm

καλύτερα χαρακτηριστικά

earvana copensated nut (δε χρησιμοποιείται πλέον)

σετ νεκ μαόνια σε σώμα μπράτσο

και grover tuners (mini rotomatic μάλλον 18:1 ratio)

Και σε ΣΑΤΑΝΙΚΗ τιμή ;D ;D

και ψόφος ;D

ή δώσε κάτι παραπάν και πάρε τούτη

http://www.thomann.de/gr/esp_ltd_ec1000_bk.htm

Και είσαι και με καλυτερο όργανο και καλή επένδυση. ;D

Άντε την κάναμε την αποστολή μας!Πάμε να σολάρουμε στην jackson τώρα ;D ;D :P

χαχαχα εγώ όμως δεν είμαι σρέντερ χωρίς συναισθήματα-πλάκα κάνω προφανώς- :P

@ΜΙΚΕ προσωπικά δεν μ αρέσουν τα όργανα esp/ltd είχα παλιότερα(μεχρι πριν 2χρόνια)και δεν είχα μείνει καθόλου ευχαριστημένος!το ζητημά μου δεν είναι αν μπορώ ν αγοράσω κάτι άλλο σ αυτά τα λεφτά το ζήτημά μου είναι γι αυτά τα λεφτά και γι αυτό που θέλω(ναι παίζει ροκ-χαρντ ροκ-και να γράφει gibson :P-δευτερευόντως)δεν ξέρω ρε παιδιά οι gibson μου βγάζουν κι ένα άλλο "βαιμπ"  8)

αντίθετα με την στάνταρντ που είχα (την αντάλλαξα πριν από καμιά βδομάδα ήμουν απόλυτα ευχαριστημένος-πιο πολύ δεν γίνεται-αυτό λειτουργεί και ως απάντηση στον φίλο mkm)

επίσης το chambered εμένα μάλλον μ άρεσε-ήδη έχω μαι πάνβαρια 70ς strat και δεν μπορώ να την παίξω στα λαιβ :(

πάντως πρέπει να ομολογήσω ότι αυτή μου κίνησε το ενδιαφέρον http://www.thomann.de/gr/esp_ltd_ec1000_bk.htm  ;D

δεν μ αρέσουν όμως και οι  ^$(&%^#emg-περί ορέξεως

δεν το παίζω έξυπνος απλά σας λέω τις ενστάσεις-παρατηρήσεις μου στις απαντήσεις σας!

και πάλι ευχαριστώ για το ενδιαφέρον παιδιά!

kostis_poulis είπε:
(ναι παίζει ροκ-χαρντ ροκ-και να γράφει gibson :P-δευτερευόντως)δεν ξέρω ρε παιδιά οι gibson μου βγάζουν κι ένα άλλο "βαιμπ"  8
Φίλε μου είσαι κολημένος στο headstock logo ε??Α,ρε ασθένεια....... ;D ;D

Κοίτα επίσης κατά Τokai μεριά ;)

Mike G είπε:
Σε αυτά τα λεφτά υπάρχουν ΕΛΕΗΝΩΣ καλύτερα όργανα και με περισσότερα μπιμπλίκια πάνω ;D
Eλλεινές ώς προς την εμφάνιση σίγουρα αυτές οι ABC εεε ESP, LTD...τώρα για τα άλλα δεν ξέρω  :P :P

Ρε συ MIKE G, δεν είναι ''ασθένεια'' γαμώτο μου, MOJO είναι... :P  ;D ;D

Lord_Goumis είπε:
Eλλεινώς ώς προς την εμφάνιση σίγουρα...τώρα για τα άλλα δεν ξέρω  :P :P
Άμα θέλει gibson να πάρει μία με 5 κιλά ασήμι,μαργαριτάρια, χρυσό hardware και πέντε στρώματα χρυσόσκονη. ;D ;D.Αν δεν τυφλώνεται ο θεατής από τη λάμψη του pearl δε λέει ;D

Ρε συ MIKE G, δεν είναι ''ασθένεια'' γαμώτο μου, MOJO είναι... :P  ;D ;D
Τι mojo?Jojo? ;D ;D ;D

The Mojo Talk Part 1

kostis_poulis είπε:
ρε Mike πρώτα κάνεις τη διάγνωση και μετά μου λές TOKAI??

δεν πάνε μαζί αυτά τα 2!!(πέραν πλάκας τις τοκαί τις έχω σε αρκετή εκτίμηση :) )
Θεραπεία με placebo πρώτη φορά το ακούς? ;D ;D

Ρε Mike μου βάζεις καρτοούν τώρα που έχει playmate στο ΣΤΑΡ ?  8)

kostis_poulis είπε:
φίλε η εμφάνιση είναι υποκειμενικό θέμα   :P

σχεδόν πάντα...
>:(

Εσένα ρε φίλε τώρα δηλαδή θα σου άρεσε να έβλεπες μπάλλα Άνω Πετράλωνα- Αμπελόκηπους και να σου έβαζα λινκ με Barcelona-Manchester?  >:(

Playmate βλέπουμε λέμε...

Πάντως αν θες να ποστάρεις πιο σωστά μια εικόνα, πάτα την εικόνα, δίπλα λέει ''εικόνα σε πλήρη οθόνη, πάτα την, κάνε copy την διεύθυνση και μετά στην απάντησή σου πάτα την επιλογή πάνω από τα emoticons ''εισαγωγή εικόνας'' και κανε paste το λινκ...

Lord_Goumis είπε:
Ρε Mike μου βάζεις καρτοούν τώρα που έχει playmate στο ΣΤΑΡ ?  8)

>:(

Εσένα ρε φίλε τώρα δηλαδή θα σου άρεσε να έβλεπες μπάλλα Άνω Πετράλωνα- Αμπελόκηπους και να σου έβαζα λινκ με Barcelona-Manchester?  >:(

Playmate βλέπουμε λέμε...
Αυτά είναι προιόντα της καπιταλιστικής υποκουλτούρας ;D ;D

Ρε ξυλάγγουρα είναι ;D Η κατερίνα στικούδη θα βγει πρώτη θα δεις! ;D

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back