Φτιάξτε τα πάντα με ΑΙ

Είδα μία εκπομπή στη TV, musicology λέγεται και είχαν 5-6 μουσικούς με ακουστικά και τους έβαζαν tracks καλλιτεχνών και tracks που δημιούργησε το AI... Έπρεπε να πουν ποια θεωρούν ότι είναι δημιουργήματα τεχνητής νοημοσύνης και ποια είναι ανθρώπινα δημιουργήματα. Οι περισσότεροι έκαναν λάθη... :(

Πολλοί έχουν πάρει ιδέες ή τραγούδια ολόκληρα από άλλους καλλιτέχνες αλλά όσες πολλές και αν είναι οι περιπτώσεις αυτές, μπροστά στα ορίτζιναλ τραγούδια που έχουν γραφτεί πες τα τελευταία 50 χρόνια είναι αμελητέα ποσότητα.

Το δυσοίωνο μέλλον που προμηνύεται με το ΑΙ είναι να έχουμε πια μόνο ανακυκλωμένη μουσική είτε κατευθείαν από το πρόγραμμα είτε από το πρόγραμμα πάλι αλλά κάπως παραλλαγμένη και από κάποιο μουσικό ο όποιος θα την παρουσιάζει ως δική του μετά από τόση δουλειά θα έχει ρίξει για να την παραλλάξει... Δεν θα έχουμε καλή μουσική τότε θα το δείτε (γιατί έχουμε τώρα; θα μου πεις, ναι αλλά γίνεται και χειρότερα)
Αν το δούμε πιο φιλοσοφικά, αυτό που κάνουμε γρήγορα με το ΑΙ ή αυτό που κάνει το ΑΙ για εμάς δεν είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που κάνουμε συνήθως: ανακατεύουμε γνώσεις, ιδέες και εμπειρίες που ήδη έχουμε από τη μουσική που ήδη υπήρξε.

Έτσι κι αλλιώς η μουσική είναι μια τέχνη που έχουμε ανάγκη όλοι. Δεν ξεκίνησε από πτυχιούχους κονσερβατουάρ, ξεκίνησε από την ανάγκη έκφρασης. Νομίζω λοιπόν ότι το ΑΙ θα βοηθήσει πολύ περισσότερους ανθρώπους να εκφραστούν.

Στον αντίποδα, περιμένω ότι σε όλους πλέον τους τομείς της ζωής σύντομα θα συμβεί ότι συνέβη πριν 20 χρόνια με το σκάκι. Το AI θα μας ξεπεράσει. Ακόμη και στη μουσική, ακόμη και στην ποίηση.

Αυτό δε σημαίνει όμως ότι θα σταματήσουμε να δημιουργούμε μουσική, όπως δε σταματήσαμε να παίζουμε σκάκι.

Πάντως αν το να παίρνεις ιδέες από το AI είναι plagiarism, τί να πούν κάτι Led Zeppelin, Deep Purple, Pink Floyd, όλο το hip-hop, trip-hop, dance κλπ κλπ κλπ κλπ

Τι εννοείς;;; Έκλεβαν οι Led Zeppelin, οι Deep Purple και οι Pink Floyd;;; Δώσε κάποια παραδείγματα.

Αν το δούμε πιο φιλοσοφικά, αυτό που κάνουμε γρήγορα με το ΑΙ ή αυτό που κάνει το ΑΙ για εμάς δεν είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που κάνουμε συνήθως: ανακατεύουμε γνώσεις, ιδέες και εμπειρίες που ήδη έχουμε από τη μουσική που ήδη υπήρξε.

Έτσι κι αλλιώς η μουσική είναι μια τέχνη που έχουμε ανάγκη όλοι. Δεν ξεκίνησε από πτυχιούχους κονσερβατουάρ, ξεκίνησε από την ανάγκη έκφρασης. Νομίζω λοιπόν ότι το ΑΙ θα βοηθήσει πολύ περισσότερους ανθρώπους να εκφραστούν.

Στον αντίποδα, περιμένω ότι σε όλους πλέον τους τομείς της ζωής σύντομα θα συμβεί ότι συνέβη πριν 20 χρόνια με το σκάκι. Το AI θα μας ξεπεράσει. Ακόμη και στη μουσική, ακόμη και στη ποίηση.

Αυτό δε σημαίνει όμως ότι θα σταματήσουμε να δημιουργούμε μουσική, όπως δε σταματήσαμε να παίζουμε σκάκι.
Θα το πάω λίγο παραπέρα. Έχω την εντύπωση ότι η τάση για plagiarism ή ιδέες μέσω AI υπάρχουν γιατί η μουσική έχει γίνει κάτι ακριβό, οπότε είναι και μία οικονομική λύση (ως ένα βαθμό, γιατί και το sampling από δίσκους έχει γίνει ακριβό). Εννοώ ότι σε ωθούν να στραφείς σε κάτι τέτοιο... Επίσης έχει γίνει πιο μοναχική (κι αυτό ως ενα βάθμο). Που να αγοράζεις μουσικό όργανο και να ψάχνεις να βρεις μια ολόκληρη μπάντα που να έχει παρόμοια μουσικά γούστα και ιδέες με εσένα;;; Μακάρι να μπορούσε να το κάνει ο καθένας! Ίσως και να κάνω λάθος, μπορεί να τα έχω λίγο μπερδεμένα στο μυαλό μου...
Πάντως είμαι σίγουρος ότι σε 20 χρόνια, θα έχουν βγάλει τύπου AI τεχνολογίες που θα είναι πανάκριβες και θα οικονομάνε.

Τι εννοείς;;; Έκλεβαν οι Led Zeppelin, οι Deep Purple και οι Pink Floyd;;; Δώσε κάποια παραδείγματα.

🟡 Led Zeppelin

1. "Whole Lotta Love"
Willie Dixon – "You Need Love"

2. "Dazed and Confused"
Jake Holmes – "Dazed and Confused" (1967)

3. "Stairway to Heaven"
Spirit – "Taurus"

4. "The Lemon Song"
Howlin' Wolf – "Killing Floor"

5. "Bring It on Home"
Sonny Boy Williamson II – "Bring It On Home"

6. "Babe I’m Gonna Leave You"
Anne Bredon (folk song, 1950s)

🟣 Deep Purple

Deep Purple was less notorious, but not immune.

1. "Child in Time"
Beautiful Day – "Bombay Calling" (1969)

2. "Black Night"
Blues Magoos - "Ain't seen nothing yet"

🔵 Pink Floyd

1. "Echoes"
Andrew Lloyd Webber’s "Phantom of the Opera"
Oι Pink Floyd έχουν κλέψει το ριφ, οι δικοί μας raining pleasure έχουν κλέψει όλο το verse του "Echoes" στο "Fake"

2. "Us and them"
Όλο το verse είναι βασισμένο σε chord progression που ο Richard Wright ξεσήκωσε από κομμάτι του Miles Davis.

Το σιγουρο ειναι οτι θα χασει η μουσικη και την τελευταια χρησιμοτητα που της ειχε απομεινει, αυτη της κοινης εμπειριας.

Αυτη η φαση, που βρισκεις ενα κομματι σου σου αρεσει, και το μοιραζεσαι με καποιον, του το βαζεις να το ακουσει και ετσι, ε αυτο θα χαθει.

Καθομασταν χτες με ενα φιλο και πειραματιζομασταν με το AI, φτιαχναμε κομματακια σαν αυτο που εβαλα το αφιερωμενο στον sultan :ROFLMAO: αλλα με πιο πικαντικους στιχους, πολυ γελιο :ROFLMAO:

Το θεμα ομως ειναι οτι ελεγε ο ενας στον αλλο, "ακου αυτο" και "ακου εκεινο", δυο ατομα ολα και ολα και δεν προκαναν να συνεννοηθουν τι θα ακουσουν, ωσπου να ακουσεις αυτο που εφτιαξες εσυ εσκαγε του αλλου. Θα γινει εμπειρια απολυτης απομονωσης η μουσικη, και μαλιστα οχι μια εμπειρια απομονωσης που θα μπορεις να συζητησεις και να μοιραστεις: Θα ακουει ο καθενας τα δικα του, τα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ δικα του, χωρις κοινο σημειο επαφης του ακουσματος με καποιον τριτο.

Το σιγουρο ειναι οτι θα χασει η μουσικη και την τελευταια χρησιμοτητα που της ειχε απομεινει, αυτη της κοινης εμπειριας.

Αυτη η φαση, που βρισκεις ενα κομματι σου σου αρεσει, και το μοιραζεσαι με καποιον, του το βαζεις να το ακουσει και ετσι, ε αυτο θα χαθει.

Καθομασταν χτες με ενα φιλο και πειραματιζομασταν με το AI, φτιαχναμε κομματακια σαν αυτο που εβαλα το αφιερωμενο στον sultan :ROFLMAO: αλλα με πιο πικαντικους στιχους, πολυ γελιο :ROFLMAO:

Το θεμα ομως ειναι οτι ελεγε ο ενας στον αλλο, "ακου αυτο" και "ακου εκεινο", δυο ατομα ολα και ολα και δεν προκαναν να συνεννοηθουν τι θα ακουσουν, ωσπου να ακουσεις αυτο που εφτιαξες εσυ εσκαγε του αλλου. Θα γινει εμπειρια απολυτης απομονωσης η μουσικη, και μαλιστα οχι μια εμπειρια απομονωσης που θα μπορεις να συζητησεις και να μοιραστεις: Θα ακουει ο καθενας τα δικα του, τα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ δικα του, χωρις κοινο σημειο επαφης του ακουσματος με καποιον τριτο.
Ok κάποτε φτιάχναμε mixtapes για τις αγαπημένες μας. Κι αυτό χάθηκε. Τώρα μοιραζόμαστε streaming playlists...δεν είναι το ίδιο αλλά αυτά που κερδίσαμε ήταν πολύ περισσότερα από αυτά που χάσαμε.

Στον αντίποδα, περιμένω ότι σε όλους πλέον τους τομείς της ζωής σύντομα θα συμβεί ότι συνέβη πριν 20 χρόνια με το σκάκι. Το AI θα μας ξεπεράσει. Ακόμη και στη μουσική, ακόμη και στην ποίηση.

Δεν νομίζω η μουσική δημιουργία να είναι ανακάτεμα. Όταν φτιάχνεις κάτι με πρώτες ύλες τις νότες και τις συγχορδίες (που έχουν χρησιμοποιηθεί σε ολόκληρη τη μουσική) είναι πάντα αρκετές να παράγουν κάτι ορίτζιναλ ακριβώς όπως και τα γράμματα και οι λέξεις μιας γλώσσας παράγουν ορίτζιναλ κείμενα αν οι ιδέες είναι ορίτζιναλ. Πάντα υπάρχουν επιρροές βέβαια αλλά είναι διαφορετικό από το να παραλλάσσεις κάτι που ήδη υπάρχει

Θα περιμένω να δω πως το ΑΙ θα βοηθήσει τις τέχνες

Θα περιμένω να δω πως το ΑΙ θα βοηθήσει τις τέχνες
Εάν αυτό δεν είναι τέχνη....δεν ξέρω τί είναι!!! Τέχνη από το δωμάτιο του σπιτιού σου, χωρίς εξωτερικά κόστη, -πιθανόν- χωρίς τεράστιο και δαπανηρό εξοπλισμό, χωρίς εξωτερικούς παράγοντες.
Αυτή η γενιά είναι πολύ τυχερή που έχει τέτοια εργαλεία στα χέρια της!

Το σκάκι είναι πολύ καλό (ή φαίνεται σε 'μένα πολύ καλό) παράδειγμα. Μάλλον επειδή παιζω κάθε μέρα με ρο(μποτς) διαφορετικών και σημαντικών δεξιοτήτων. Η γκάμα αισθημάτων που αισθάνομαι είναι τόση όση θυμάμαι να αισθανόμουν και κάθε φορά που έπαιζα με διάφορους ανθρώπους, δηλαδή από θριαμβική υστερία μέχρι υπερβαλλουσα ταπείνωση, άρα ο σκοπός (να ψυχαγωγούμαι) εξυπηρετείται άριστα.

Ξέρετε πόσο καιρό έχω να συναντήσω δια ζώσης κάποιον που να λέει ότι παίζει σκάκι... ή να το αναφέρει δημόσια πριν τον kpeyos (και άλλο ένα μέλος που έχει αποχωρήσει);... Πολλά χρόνια, καθότι στις μέρες μας ασχολούνται με άλλα πράγματα...

Οπότε το πραγματικό ερώτημα (το οποίο το αποφεύγετε σαν τρελοί, αλλά σέρνεται και στην ουσία περιλαμβάνεται στον τίτλο του νήματος).... Θα κάνατε σεξ με ένα ρομπότ;

Είστε βέβαιοι ότι ο "άνθρωπος" ως μέγεθος είναι τόσο σημαντικός για εσάς;

Ήρεμα ρωτάω... δεν υπαινίσσομαι κάτι, άλλωστε ούτε για 'μένα ξέρω τις απαντήσεις.

Εάν αυτό δεν είναι τέχνη....δεν ξέρω τί είναι!!! Τέχνη από το δωμάτιο του σπιτιού σου, χωρίς εξωτερικά κόστη, -πιθανόν- χωρίς τεράστιο και δαπανηρό εξοπλισμό, χωρίς εξωτερικούς παράγοντες.
Αυτή η γενιά είναι πολύ τυχερή που έχει τέτοια εργαλεία στα χέρια της!
Τι είναι αυτό που βλέπω marathon; Είδα μια διαφήμιση κοκακόλα με μια περίεργη γριά που περιφέρεται στο μέλλον... Τι από όλα αυτά είναι ΑΙ; η μουσική το βίντεο, το σενάριο, όλα; Δεν μου άρεσε τίποτα!

Το σκάκι είναι πολύ καλό (ή φαίνεται σε 'μένα πολύ καλό) παράδειγμα. Μάλλον επειδή παιζω κάθε μέρα με ρο(μποτς) διαφορετικών και σημαντικών δεξιοτήτων. Η γκάμα αισθημάτων που αισθάνομαι είναι τόση όση θυμάμαι να αισθανόμουν και κάθε φορά που έπαιζα με διάφορους ανθρώπους, δηλαδή από θριαμβική υστερία μέχρι υπερβαλλουσα ταπείνωση, άρα ο σκοπός (να ψυχαγωγούμαι) εξυπηρετείται άριστα.

Ξέρετε πόσο καιρό έχω να συναντήσω δια ζώσης κάποιον που να λέει ότι παίζει σκάκι... ή να το αναφέρει δημόσια πριν τον kpeyos (και άλλο ένα μέλος που έχει αποχωρήσει);... Πολλά χρόνια, καθότι στις μέρες μας ασχολούνται με άλλα πράγματα...

Οπότε το πραγματικό ερώτημα (το οποίο το αποφεύγετε σαν τρελοί, αλλά σέρνεται και στην ουσία περιλαμβάνεται στον τίτλο του νήματος).... Θα κάνατε σεξ με ένα ρομπότ;

Είστε βέβαιοι ότι ο "άνθρωπος" ως μέγεθος είναι τόσο σημαντικός για εσάς;

Ήρεμα ρωτάω... δεν υπαινίσσομαι κάτι, άλλωστε ούτε για 'μένα ξέρω τις απαντήσεις.
Μια παλιά συνήθεια μου όταν κάθομαι στο ίντερνετ είναι να παίζω σκάκι με ανθρώπους στο chess.com (3min blitz αυστηρά) ενώ από πίσω ακούγεται το youtube με ειδήσεις από την ελληνική τηλεόραση ή διάφορους πολιτικό-δημοσιογράφους που αναλύουν θέματα της επικαιρότητας. Προφανώς δεν μπορείς να παίξεις σκάκι με τόσες μαλακίες που ακούγονται από πίσω αλλά είναι μια παλιά συνήθεια

εγω έπεσα κατά τύχη σε αυτο το δισκο και ξενέρωσα απειρα όταν διαπίστωσα οτι είναι A.I

ελα μωρε μπαμ κανει!!!!!!!!!! θαμπος ηχος, ενορχηστρωση PSR,,,!!!!!!!!!! (καλα εγω μουσικη απο το ΥΤ,,, Ποτέ.-)
Με Το Kronos φτιαχνεις καλυτερα ταξιμια!!!!! alla... Κατι σου κανει βρε παιδι μου ομως!!!!! κολλάς!

(Ενα μέρος Off topic)

Κατά την προσωπική μου γνώμη,αρκετοί άνθρωποι δέν έχουν κατανοήσει πλήρως το είδος της τεχνολογίας που αναφερόμαστε,κάνοντας λανθασμένες υποθέσεις,αναλύοντας λανθασμένα δεδομένα,οδηγούμενοι σε λανθασμένα αποτελέσματα.

Περισσότερο μου θυμίζει λογική προσέγγισης μιας τεράστιας βάσης δεδομένων του παρελθόντος που είναι αποθηκευμένη σε έναν υπερυπολογιστή μαμούθ και λειτουργεί με λογική αλγορίθμων του παρελθόντος.

Πολλοί απο αυτούς τους ανθρώπους αναφέρουν αρκετές φορές τον όρο "αν φτάσει στο επίπεδο",πιστεύουν ότι ανατρέχει και δίνει αποτέλεσμα μόνο σε πράγματα που έχουν γίνει ή την παρομοιάζουν με τεχνολογίες που έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα πρίν.

Δέν νομίζω ότι μπορεί να γίνει σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο τεχνολογικό μέσο μας έχει παρουσιαστεί στο παρελθόν.
Δέν πρόκειται για κάποιον αλγόριθμο που λειτουργεί βάση λογικής,όπως πιθανότατα θα εχουμε στο μυαλό μας.

Εχουμε να κάνουμε με κώδικα,που γεννά κώδικα.
Ασταμάτητα,ακούραστα,ταχύτατα,για πρώτη φορά στην ιστορία της τεχνολογίας.

Ουτε είναι μια στατική βάση δεδομένων,αλλά ενα τεράστιο δίκτυο μικρότερων,που μάλιστα μπορούν να εξελίσσονται ανεξάρτητα και να αλληλοεπιδρούν (δυναμικά).

(Το οποίο μετατρέπεται σε On Topic)

Πιστεύω,ότι έχουμε παραθέσει είναι δείγματα "ερασιτεχνικής" χρήσης AI στην μουσική,η χρήση κάποιας στατικής/περιορισμένης έκδοσης αυτής που εμείς έχουμε στην διάθεση μας,δέν πιστεύω σε καμία περίπτωση,βάση όλων των προηγουμένων που ανέφερα πιό πάνω,οτί οι δυνατότητες της φτάνουν να δώσουν μόνο αυτό το αποτέλεσμα.

Καλό θα ήταν κάποια στιγμή να τεθεί το ερώτημα που κατά την γνώμη μού δέν θα απαντηθεί με ειλικρίνεια απο τους παρόχους ΑΙ και είναι το μοναδικό πραγματικά που έχει σημασία για εμένα.

Εφ όσων,όπως έχουν παραδεχτεί και οι ίδιοι,οι χρήστες με τα δεδομένα και τις ενέργεις τους εξελίσουν ένα εργαλείο,που άλλοτε είναι ελεύθερο και άλλοτε επί πληρωμής,σε ποιό ποσοστό μπορούν μετά να το χρησιμοποιήσουν ως ελεύθερο και γιατί εκ νέου επι πληρωμής?

Αν δηλαδή κάποιος δώσει την λύση σε ένα μεγάλο πρόβλημα που αφορά αρκετούς ανθρώπους από το σπίτι του,αυτή η πληροφορία θα μοιραστεί σε κλάσματα δευτερολέπτου προς όλους τους χρήστες ώς όφειλε να κάνει,η θα είναι εξαφανισμένη σαν πληροφορία και θα την δούμε σε μορφή προιόντος στα ράφια από κάποια μεγάλη πολυεθνική?

Οι αν κάποιοι πληρώσουν π.χ το Cubase AI και αυτό τυποποιήσει μία ενέργεια τους και την περιλαμβάνει στην επόμενη του έκδοση,οι χρήστες θα πληρωθούν,η δέν θα πληρωθούν,αλλά θα πρέπει να καταβάλουν και χρηματικό ποσό για να την αποκτήσουν?

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back