Πάνω σε αυτό, προσωπικά με ενδιαφέρει ο χρόνος, με ενδιαφέρει ιδιαίτερα τώρα που κουράζομαι πιο εύκολα που μεγαλώνω, το DAW να ανταποκρίνεται γρήγορα, να έχει προσβάσιμες εύκολα τις λειτουργίες, να με μάθει και να προσαρμόζεται στο στυλ εργασίας μου διαμορφώνοντας αντίστοιχα τις επιλογές των μενού και των tabs του, να έχει οργανωμένα τα plugin μου με τέτοιο τρόπο που να τα πετάω πάνω στο channel view όσο πιο γρήγορα γίνεται και επειδή τα έχω δοκιμάσει όλα και το Studio One είναι το πιο άμεσο και γρήγορο για advanced χρήστη χομπιστα και το πιο σταθερό και καλύτερο στη διαχείριση πόρων και με μηδενικά dropout σε tight ρυθμίσεις των ASIO και είχε μόνο 99% και είναι για δυο ζωές σε σχέση με το SONAR θα κάνω ένα βίντεο που θα το δείχνει αυτό μέσα σε 5 λεπτά.
Στο χρόνο που χρειάζομαι για να γράψω 2 κομμάτια στο Sonar με το Studio Οne θα έγραφα άλλο ένα.
ξεκινώντας from scratch, γιατί είναι πιο γρήγορο και άμεσο στις επιλογές.
Ο χρόνος είναι πολύτιμος και το αυτό που μου έδωσε το Studio One, είναι περισσότερο χρόνο.
Είμαι off topic στο αρχικό θέμα, όμως θα κάνω το βίντεο και θα ..... απομυθοποιήσω το Sonar έτσι ακριβώς όπως ξεβράκωσα το MONTAGE
και τις δήθεν πρωτοπορίες και πρωτοτυπίες του γιατί 50 χρόνια δεινός χρήστης synths και samplers και προγραμματιστάρας και παιχταράς δε φοβάμαι τους πέντε μεσήλικες και βάλε YouTubers που τα παίρνουν
για να το εκθειάσουν σε σχέση με τα άλλα που είναι πολύ καλύτερα κατά τη γνώμη μου, και στην τελική περιστοιχίζονται από μηχανηματάρες και γράφουν κάτι φασολάδες πιο βαρετές και από τη βαρεμάρα
.
Ενώ το δούλεψα και το αγάπησα πολύ το SONAR και βίωσα την εξέλιξη του και το peak του και πραγματικά δε με πρόδωσε ποτέ, εκτός από κάποια dropouts σε λίγο πιο βίαιη real time χρήση (fast forward, να ρίχνω clips, plugins κα στο project κατα τη διάρκεια του playback και του recording), μόλις πήγα στο Studio One και συνειδητοποίησα από τα πρώτα λεpτά πως είναι ένα ξεπατίκωμά του Sonar, όμως on steroids, τοσο πλήρες τουλάχιστο στην έκδοση 6 και με super advanced λειτουργίες audio και midi editing , σε στενό μάλιστα μεταξύ αυτών transformation και plugin πανίσχυρα ...... αλλά θα ρίξω το βίντεο μόλις μερακλώσω να το γράψω και ναι, θα χτυπήσω το Sonar, αυτό το Sonar που αγάπησα, θα το χτυπήσω αλύπητα. θα το βγάλω μάλιστα από το PC, μόνο τα παλια plugin του θα κρατήσω για να τα χρησιμοποιώ στο Studio One.
Για το CUBASE δε, για να επιτεθώ και λίγο σε αυτό, διαβάζω για τις "ποιό εξελιγμένες" chord design, midi editing λειτουργίες, για την κονσόλα ( αν δεν κάνω λάθος, channel strip απέκτησε πρόσφατα και από ότι το είδα, είναι αστα να πάνε σε σχέση με αυτό του Sonar
). για τους αλγόριθμους δεν λέω τίποτα στα stretching και τέτοια γιατί πάνω κάτω τα ίδια χρησιμοποιούν όλα.
Το βίντεο δε, δε θα το κάνω καν με ASIO drivers, θα δουλέψω με τους WDM και εκεί θα φανει τι σημαίνει PRESONUS STUDIO ONE για τον ερασιτέχνη.
Μου την έδωσε. Με συγχωρείτε, έγραψα πράγματα πολλά από την πώρωση, δεν ξέρω τι με έπιασε. Θα ανοίξω ένα topic να βγάλω τα εσώψυχά μου για το Studio One εκεί με την πρώτη ευκαιρία. Θα γράψω ένα topic "Studio One versus ALL" για να αναπτύξουμε εκεί, πολιτισμένα
μια σύγκριση βάση των εμπειριών μας