Φοβερό Bass Solo

geodimitri

Μέλος
Πόντοι
48
Λάτρης του κυρίου Satriani καθώς είμαι, παρακολουθούσα κάποιες συναυλίες του στο youtube και έπεσα πάνω σε αυτόν τον καταπληκτικό μπασίστα που είχε. Τον Stu Hamm.

Θα ήθελα λοιπόν να μοιραστώ μαζί σας ένα σόλο του που με εντυπωσίασε.

Stuart Hamm - "Bass solo" (Live in Paris)

Να σημειωθεί ότι είμαι κιθαρίστας και μπορεί ο ενθουσιασμός μου να προέρχεται από την άγνοιά μου στον τομέα του μπάσου.  ;D

Οχι δεν ειναι λαθος ο ενθουσιασμός σου.Ο τύπος είναι από τους κορυφαίους σεσιοναδες μπασιστες(αυτος και ο bill sheenan,που έπαιζε και στους mr big).Ο Hamn έχει παίξει και με τον Michael Schenker μεταξύ αλλων και με τον Paul Gilbert αν θυμαμαι καλα.

Πολύ σωστός Mike!  :)

Να συμπληρώσω επίσης ότι έχει παίξει και με τον Steve Vai και με τον Frank Gambale.

Ο βασικότερος εκπρόσωπος κατ' εμέ της κατηγορίας shredder στο μπάσο (μαζί με sheehan).

Επίσης υπάρχει και το γνωστό inside joke στα live όπου το κοινό τον επευφημεί γιουχάροντας ( γιατί το booo ακούγεται σαν stuuu ).

Ωραίος και τεράστιος ο παίκτης- αλλά αυτό είναι γνωστό τοις πάσι   8)

Μου άρεσε η μετάβαση του από το Kubicki στο Urge. Σλαπομηχανή το Κubicki, δεν λέω, αλλά το Urge έχει πιο «οργανική» χροιά.

Το Urge II που έχει στο βίντεο δεν το έχω πιάσει στο χέρι, αλλά το προηγούμενο μοντέλο ήταν φανταστικό (δεν θα έλεγα όχι σε ένα)- όχι βέβαια ότι θα με χάλαγε να είχα στην άκρη (έτσι για να μου βρίσκεται) και «κουμπικάκι»  ;D    

Γενικά μου αρέσουν πολύ όλοι οι μπασίστες που κατά καιρούς έχει ο Satriani.

Αγαπημένοι μου βέβαια είναι ο κύριος του οποίου πόσταρα και το βίντεο, Stu Hamm και ο Dave LaRue.

geodimitri είπε:
Γενικά μου αρέσουν πολύ όλοι οι μπασίστες που κατά καιρούς έχει ο Satriani.

Αγαπημένοι μου βέβαια είναι ο κύριος του οποίου πόσταρα και το βίντεο, Stu Hamm και ο Dave LaRue.
+1

Ενώ αντίθετα δεν πέταξα και την σκούφια μου με αυτόν τον τελευταίο που έχει. Όχι ότι είναι κακός, αλλά σε σχέση με τους παραπάνω, είναι απλά ένας... μπασίστας  ;D 

Terry RoscoeBeck5 είπε:
+1

Ενώ αντίθετα δεν πέταξα και την σκούφια μου με αυτόν τον τελευταίο που έχει. Όχι ότι είναι κακός, αλλά σε σχέση με τους παραπάνω, είναι απλά ένας... μπασίστας  ;D 
Ο Allen Whitman (ο τελευταίος που λες) αν παρατηρήσεις παίζει σχεδόν πάντα με πάνω πένες. Τον παρατηρούσα σε κάποια βίντεο και μου έκανε μεγάλη εντύπωση.

Εμένα πάλι δε με ενθουσιάζει ιδιαίτερα ο Matt Bissonette. Ωραίος παίκτης, αλλά σε σχέση με τους υπόλοιπους...δεν.  ;D

geodimitri είπε:
Ο Allen Whitman (ο τελευταίος που λες) αν παρατηρήσεις παίζει σχεδόν πάντα με πάνω πένες. Τον παρατηρούσα σε κάποια βίντεο και μου έκανε μεγάλη εντύπωση.
Ναι, αυτό ήταν το πρώτο πράγμα που σχολίασα όταν τον είδα... «μα γιατί παίζει έτσι; »  ;D

Βέβαια ο καθείς και το στιλ του...

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Ναι, αυτό ήταν το πρώτο πράγμα που σχολίασα όταν τον είδα... «μα γιατί παίζει έτσι; »  ;D

Βέβαια ο καθείς και το στιλ του...
Μήπως προσπαθεί να προσομοιώσει το παίξιμο με δάχτυλα;

geodimitri είπε:
Μήπως προσπαθεί να προσομοιώσει το παίξιμο με δάχτυλα;
Τι να σου πω... δεν νομίζω.

Πάντως προσπαθώ να θυμηθώ (γιατί βαριέμαι να δω το live που παίζει  ;D )  αν σε κάνα δύο «τεμάχια» έπαιζε με δάκτυλα  ::)

Έχω την αίσθηση ότι μάλλον έπαιξε και με δάκτυλα... 

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Τι να σου πω... δεν νομίζω.

Πάντως προσπαθώ να θυμηθώ (γιατί βαριέμαι να δω το live που παίζει  ;D )  αν σε κάνα δύο «τεμάχια» έπαιζε με δάκτυλα  ::)

Έχω την αίσθηση ότι μάλλον έπαιξε και με δάκτυλα... 
Και γω έχω δει λίγα βίντεο από αυτή τη συναυλία και δεν θυμάμαι.

Πολύ πιθανό όμως να παίζει και με δάχτυλα. Τέτοιου επιπέδου μουσικοί, πιστεύω ότι κατέχουν τις περισσότερες τεχνικές παιξίματος.

Ωραίος!!..Μια funk πινελιά έλειπε.

Πρόσφατα άκουσα Richard Bona και έμεινα....οκ ξέρετε τι!!Προτείνω ανεπιφύλαχτα!

Stoner Jackass είπε:
Ωραίος!!..Μια funk πινελιά έλειπε.

Λίγο που τον άκουσα μου άρεσε! Και έχει και πολύ ωραία φωνή.

Stoner Jackass είπε:

Eιναι εξαιρετος μπασιστας και τραγουδιστης - ορισμενοι ισως τον θυμαστε απο μερικα Live του Pat Metheny, οπου επαιζε κιθαρα/κρουστα και εκανε και backing vocals.

odis13 είπε:
Eιναι εξαιρετος μπασιστας και τραγουδιστης - ορισμενοι ισως τον θυμαστε απο μερικα Live του Pat Metheny, οπου επαιζε κιθαρα/κρουστα και εκανε και backing vocals.
;D

Και βάλε... 

Εδώ είναι σε μια από τις πολύ αγαπημένες μου στιγμές του

Για το ποιος ειναι ο Στου Χαμ και τι αξια εχει ως μουσικος,ειναι γνωστο...

Θα ηθελα μονο να συμπληρωσω οτι ο τυπος εχει απιστευτη φαση και ενδιαφερον.

Αυτοσαρκασμος στο φουλ,πλακα επι παντος επιστητου κοντα στο ελληνικο στυλ αλλα απιστευτος τζεντλεμαν...

Φοβερος! :)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back