Foolish Things

Σπύρος Χατζηαντωνίου

Jazzjoker

Ενωμοτάρχης
Πόντοι
1,058
Επιστρέφω με ένα τραγούδι, είδος με το οποίο είχα καιρό να ασχοληθώ αλλά τελευταίως προέκυψε. Όσοι πιστοί προσέλθετε:

Ωραίο τραγούδι,με μια πολύ πετυχημένη αρμονικά να πω αλαγή στο ρεφρέν,μου άρεσε που είναι νωχελικό κάπως και τραβηγμένο πίσω(σαν αίσθηση).Αν ανέβαζες και τα λόγια θα βοηθούσες λίγο ,γιατι δεν έπιασα καλά τους στίχους.Τρυφέρο τραγούδι πάντως με πολύ feeling και όπως πάντα καλογραμμένο και κυρίως καλοπαιγμένο.Μπράβο μου άρεσε.

Έχεις δίκιο για τους στίχους Johnny. Παραθέτω:

Foolish Things

Hardly ever late for work

nametag, apron, handsome clerk

missy serves the plates on time

once I was hers and she was mine.

He punches numbers on display

if she don’t look, well she don’t play

I’ve dreamed of horses in a park

the grass was green but sky was black.

Holding hands as we go blind

I met myslef and I looked fine

sorry to have caused you rain

foolish things I’ll do for fame.

Hardly ever late for dinner

eating much but getting thinner

I watched your window for years last night

that’s how you tame my appetite.

Wrong hands never wash the face

they pull the strings that burned your case

a bag is carried on a train

by someone’s future lack of pain.

Holding hands as we go blind

I met myslef and I looked fine

sorry to have caused you rain

foolish things I’ll do for fame.

Την πρωτη φορα που τ'ακουσα πηγα να κανω ενα σχολιακι για τη φωνη στα fine,fame κλπ που"παιζει "λιγο εξω.

Μετα ακουγοντας το ξανα και ξανα λεω "τι σκ..τα,εχουν σημασια τετοιες μ....ιες σ'ενα τοσο ωραιο κομματι?Οχι βεβαια."

Ομορφο,μελαγχολικο,υπεροχο και ολα αυτα μαζι.

Μπραβο Σπυρε!

Πολύ ωραίο τραγούδι. Μου θύμισε κάποια από τα αγαπημένα μου κομμάτια των Pearl Jam.

gvour είπε:
Την πρωτη φορα που τ'ακουσα πηγα να κανω ενα σχολιακι για τη φωνη στα fine,fame κλπ που"παιζει "λιγο εξω.

Μετα ακουγοντας το ξανα και ξανα λεω "τι σκ..τα,εχουν σημασια τετοιες μ....ιες σ'ενα τοσο ωραιο κομματι?Οχι βεβαια."
Ναι, πήγα να κάνω κι εγώ μερικές τέτοιες παρατηρήσεις, όπως επίσης να πω τι θα ήθελα διαφορετικό στη φόρμα, στον ήχο κ.λπ.

Αλλά τελικά, όπως είπε κι ο Γιώργος, μπούρδες! Κανα-δυο στραβοπατήματα, πρώτον δεν αφαιρούν την αξία του κομματιού και δεύτερον είμαι σίγουρος ότι τα ξέρεις ούτως ή άλλως.

Επίσης, το τι θα ήθελα εγώ είναι παντελώς αδιάφορο, γιατί το κομμάτι είναι ολοκληρωμένο και χωρίς ουσιώδη ζητήματα, και επιπλέον δεν είναι δικό μου! :)

Τέλος πάντων, πολύ μπλα-μπλα άνευ ουσίας. Εξαιρετικό, με υπέροχη ατμόσφαιρα και θαυμάσιους στίχους.

Να 'στε καλά αγαπητοί για τα σχόλια. Το κομμάτι πιθανότατα θα επανα-ηχογραφηθεί, αν όχι στο σύνολό του, σε μεγάλο βαθμό. Είναι διάφορα πράγματα που θέλω να αλλάξω/βελτιώσω. Περιμένω ένα μπάσο το οποίο καταφθάνει σύντομα και θα ξεκινήσω από εκεί.

O Punkjokker είναι ένας ολοκληρωμένος συνθέτης και παίχτης.

Έχει πλήρη συναίσθηση του τι γράφει και πως θέλει να ακουστεί, από τη σύνθεση ως και τη παραγωγή του τελικού αποτελέσματος μέσω της παραγωγής.................φυσικά και καθότι ουδείς άσφαλτος ακόμα κι αυτός χρειάζεται τη βοήθεια κάποιων μουσικών για λουστράρισμα του τελικού-πχ μπάσο ,ή και ντραμς, αλλά γιατί όχι και ενός παραγωγού που με την επίγνωση του Σπύρου στο τι θέλει να πετύχει μέχρι τέλους θα έφτανε στην απογείωση, μην είπω και την ολοκληρωτική ανάπτυξη ;D ;D ;D και τελείωση των ασθμάτων του .

Τον αριθμό ΙΒΑΝ μου το ξέρς ε? ;D ;D ;D

Σπύρε πολύ όμορφο άσμα!

Τα τεχνικά δεν με ενδιαφέρουν καθόλου γιατί διορθώνονται.

Η δημιουργικότητα και η αισθητική όμως δεν αναπληρώνονται.

Τα έχεις και τα δύο!

Σας ευχαριστώ αγαπητοί Σάμυ και Φούζιε.

Jazzjoker είπε:
Να 'στε καλά αγαπητοί για τα σχόλια. Το κομμάτι πιθανότατα θα επανα-ηχογραφηθεί, αν όχι στο σύνολό του, σε μεγάλο βαθμό. Είναι διάφορα πράγματα που θέλω να αλλάξω/βελτιώσω. Περιμένω ένα μπάσο το οποίο καταφθάνει σύντομα και θα ξεκινήσω από εκεί.
Να τα κάνεις.

Γιατί όντως είναι ένα ωραίο κομμάτι (όχι το καλύτερο σου για μένα) με προοπτικές για ακόμα καλύτερα.

Τραγουδάς ενώ παίζεις ή ξέχωρα;

Εκείνο το ακκόρντο (στο 1:37 ας πούμε) πρέπει να το δεις λιγάκι μαζί με τη φωνή (μην την κρατάς).

Μπράβο Σπύρο.

audiokostas είπε:
Τραγουδάς ενώ παίζεις ή ξέχωρα;
Ναι.

Εκείνο το ακκόρντο (στο 1:37 ας πούμε) πρέπει να το δεις λιγάκι μαζί με τη φωνή (μην την κρατάς).
Το ακόρντο σωστό είναι. Η φωνή δεν είναι.  ;D Αλλά θα ξαναγραφτεί κι αυτή.

Θενξ για τις παρατηρήσεις Κώστα.

αν το ναι πάει στο πρώτο σκέλος, δοκίμασε ξέχωρα.

Θα σε βοηθήσει να κάνεις focus.

Το ακόρντο σωστό είναι. Η φωνή δεν είναι.  ;D
Ήμουν διακριτικός  ;D

Δε ρεστ και πολλά άλλα, εκ του σύνεγγυς.

Το κομμάτι το άκουσα ευχάριστα.Σε βάζει στο mood.

Tα φωνητικά σου θα τα ήθελα λίγο πιο απελευθερωμένα...ίσως;

Δεν σου κρύβω όμως ότι κάθε φορά που ανεβάζεις,η προσμονή μου είναι μεγάλη...Για κάτι πιο δυναμικό και shreddy,γνωρίζοντας το τι παικταράς είσαι.Ακόμα περιμένω. :)

Από την άλλη βέβαια,μπορεί να έχεις ανεβάσει κάτι τέτοιο απλά εγώ να μην το έχω προλάβει...

Ή εσύ να μη γουστάρεις το είδος.

Η μελωδία είναι όμορφη. Ο στίχος επίσης (με κάποιες επιφυλάξεις) με κορυφαία κάποια στιχάκια.  Σαν σύνολο μου βγάζει μια ευγενική παραίτηση σα να έχει γραφτεί από ήρωα του Τσέχωφ.

Η φωνή θέλει δουλειά.

kkmspm είπε:
πολυ ωραια μελαγχολικό! Μπραβο!
Χαίρομαι φίλε kkmspm.

Δεν σου κρύβω όμως ότι κάθε φορά που ανεβάζεις,η προσμονή μου είναι μεγάλη...Για κάτι πιο δυναμικό και shreddy,γνωρίζοντας το τι παικταράς είσαι.Ακόμα περιμένω. :)
Αγαπητέ μου φίλε Grey, θα σε απογοητεύσω φοβάμαι. Δεν είμαι παικταράς. Ούτε θα γίνω ποτέ. Παικταράδες είναι κάτι άλλα παιδιά εδώ μέσα που σε κάνουν να αναρωτιέσαι γιατί δεν έχουν ακόμα δισκογραφία ή δεν παίζουν session σε ονόματα εγχώρια και μη.

Τα παραπάνω λέγονται με πλήρη επίγνωση του κινδύνου να θεωρηθώ παικταράς διότι "μόνο ο πραγματικός παικταράς αποποιείται το μεγαλείο του" ;D. Παραπέμπω στο Life of Brian των Monty Python. Πάντως δεν είμαι.

Όσον αφορά το "πιο shreddy" που αναφέρεις, οι λόγοι που δεν γράφω/παίζω τέτοια πράγματα είναι κυρίως οι κάτωθι.

1ον και σημαντικότερον: Δεν μπορώ. Το είδος δεν το έχω ούτε τεχνικά ούτε τίποτα. Θαυμάζω, από μεγάλη απόσταση, την τεχνική αρτιότητα μουσικών που παίζουν τέτοια πράγματα.

2ον: Το είδος δεν μου ταιριάζει ως τρόπος έκφρασης αυτών που (νομίζω ότι) έχω να πω.

3ον: Έχω γενικά πρόβλημα με το όλο concept του μία νότα/χορδή τη φορά. Προσπαθώ να δω την κιθάρα ως ένα πολυφωνικό όργανο του οποίου το παίξιμο δεν διαχωρίζεται σε σόλο και ρυθμικό. Συνήθως αποτυγχάνω να υλοποιήσω αυτή μου την προσπάθεια αλλά πού θα μου πάει.  

Σε ευχαριστώ για την προσήλωσή σου παρότι καταλαβαίνω ότι μάλλον ανήκουμε σε διαφορετικές "σχολές" ακουσμάτων και παιξίματος.

Η μελωδία είναι όμορφη. Ο στίχος επίσης (με κάποιες επιφυλάξεις) με κορυφαία κάποια στιχάκια.  Σαν σύνολο μου βγάζει μια ευγενική παραίτηση σα να έχει γραφτεί από ήρωα του Τσέχωφ.

Η φωνή θέλει δουλειά.
Αυτό που είπες για την ευγενική παραίτηση. Ακριβέστερα δε γίνεται.

Η φωνή θέλει δουλειά όντως. Τουτέστιν 3-4 takes ακόμη με προσοχή στα σημεία που ξέρω ότι δεν... Επίσης προσωπικά δε μου αρέσουν ούτε οι ηλεκτρικές κιθάρες. Δεν είναι κακές. Απλώς δεν έχουν κάτι ιδιαίτερο να πουν, ούτε ηχητικά, ούτε μουσικά.

Ως γενικό σχόλιο μερικώς εξομολογητικό:

Προτιμώ να αποφεύγω τα bumps με σκέτα "ευχαριστώ" διότι θεωρώ ότι η ειλικρινής ευχαριστία οφείλει να είναι απολύτως ανιδιοτελής αλλά βαριέμαι και να στέλνω π.μ. σε καθέναν ξεχωριστά, άσε που θα ήταν και ενοχλητικό. Παρόλα αυτά, η ευγνωμοσύνη είναι δεδομένη προς όσους μπαίνουν στον κόπο να ακούσουν ή/και να σχολιάσουν.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back