First draft,νέα μελωδία σε πιάνο

Nikos Aravanis

Ενεργό μέλος
Πόντοι
198
Χαιρετώ!

Εφτιαξα ένα νέο κομμάτι χρησιμοποιώντας μόνο τον ήχο του πιάνου και αναζητώ γνώμες/συμβουλές.

Αν και στο κεφάλι μου μέσα "ακούω" τύμπανα(πιατίνια? κυριώς να παίζουν κάτι σαν τριλς στο τέλος μερικών φράσεων και κάτι σκόρπια βιολιά/τσέλο/μπάσο)δεν έχω καταφέρει να δω πως θα τα φτιάξω και να τα βάλω μέσα στην μουσική.

Οπότε με βάση αυτό που ακούτε θα ήθελα να μου πείτε αν σαν μουσική σας τραβάει ή απλά σας είναι αδιάφορο.Σαν κομμάτι στο πιάνο είναι τελειωμένο κατά 90% θα έλεγα,θέλω να προσθέσω/διορθώσω κάποια σημεία (να είναι καλά ο Άγιος Midis) αλλά το ζουμί είναι αυτό που ακούτε.

Βαράτε άφοβα!!

Προβολή συνημμένου ti exoume edws.mp3

Μου αρεσε πολυ, ειδικα το πρωτο μισο που ειναι πιο ξεκαθαρο το τι θες να πεις. Στο υπολοιπο που χαμηλωνεις ρυθμους χρειαζονται και τα λοιπα οργανα για να δειξει.

Καλα τα βιολια κλπ. Του πανε πολυ.

Αρχισα να το φανταζομαι με ηλεκτρικη πως θα ηταν. Ερωτηση-απαντηση ενα στυλ. Με πολλα σημεια κορυφωσης, αλλα και ηρεμιας. Η κιθαρα να μην ειναι ρυθμικη, αλλα να προσφερει μια βασικη μελωδια, με μπολικο overdrive, στο υφος που χρειαζεται. Να δωσει βαθος και ατμοσφαιρα. Τουλαχιστον για το πρωτο λεπτο.

Καλησπέρα Γεώργιε!

Τα λοιπά όργανα θα αργήσουν πολύ,οπότε θα πέσει edit στο Midi για να φτιάξω κάτι στο αριστέρο χέρι να του δίνει κίνηση μετά την μέση που νιώθεις οτι χάνει το κομμάτι εκτός και η όλη μελωδία σου φαίνεται οτι δεν έχει υπόσταση.

Ηλεκτρική,αχ αυτή η ηλεκτρική!

Θέλεις να παίξεις κάτι και να το ακούσω?

Απο 2.00 εως το 3.00 δεν μπορω να το φανταστω τελειωμενο. Αλλα εμενα η φαντασια μου δεν εχει και πολυ βαθος.

Τωρα που ειπες να παιξω κατι, αρχισα να παιζω δοκιμαστικα απο πανω (οσο παρεμενες σε σολ, διοτι μετα χαθηκα). Βεβαια αυτα που μπορω να παιξω ειναι πολυ "λιγα"σε σχεση με αυτα που φανταζομαι για το κομματι αυτο. Χωρα, παντως, αρκετη ηλεκτρικη, εαν θελεις να ακολουθησεις τον δρομο αυτον. Gilmour στυλ, ατμοσφαιρικος και "συγκλονιστικος" ηχος. Θα φανταζομουν τον gvour να βαζει καποια πινελια.

Αν και στο κεφάλι μου μέσα "ακούω" τύμπανα(πιατίνια? κυριώς να παίζουν κάτι σαν τριλς στο τέλος μερικών φράσεων και κάτι σκόρπια βιολιά/τσέλο/μπάσο)

Αυτό που ακούς μέσα στο κεφάλι σου "διάφορα"..... να το προσέξεις! 

Μην βάλεις τίποτα.  Το κομμάτι είναι σόλο πιάνο!   και πολύ καλό μάλιστα!

Ξεκινάει σε Cm και χώνω μια C# στο τέλος των φράσεων στην αρχή και μετά μπένει η F# και ξαναγυρνάει σε C#(παίζει πολύ αυτή η συγχορδία στο κομμάτι)

Μετά μπένουν Bbm και μια Gm κατα την διάρκεια του μέρους που δεν σου αρέσει και τελειώνει σε D-Ddim και αρχίζουν πάλι τα ίδια.

Ο άρχοντας Γεώργιος είναι εγγύηση ?

Η πρωτη εναλλακτικη συμφωνει με Φωτη.

Η δευτερα λεει να δοκιμασεις κιθαρα.

Βιολια κλπ ειναι τριτη και βαλε...

Αυτό που ακούς μέσα στο κεφάλι σου "διάφορα"..... να το προσέξεις! 

Μην βάλεις τίποτα.  Το κομμάτι είναι σόλο πιάνο!   και πολύ καλό μάλιστα!
Φώτη δεν μπορώ να το εξηγήσω,αλλά στο τέλος κάποιων φράσεων ¨ακούω" πιατίνια να το πω? να ξεκινάνε και να δυναμώνουν σε ένταση και ταχύτητα για να κλείσουν την φράση ?

Η πρωτη εναλλακτικη συμφωνει με Φωτη.

Η δευτερα λεει να δοκιμασεις κιθαρα.

Βιολια κλπ ειναι τριτη και βαλε...
Οπως έχει το πράμα τώρα θα βγεί σκέτο,απλά ήθελα την γνώμη σας κατα πόσο είναι "ευπεπτο" στα αυτιά για να του δώσω μια τελική μορφή.

Θα κοιτάξω Γιώργο να δω τι μπορώ να κάνω στο 2-3 λεπτο που σε χαλάει μήπως το κάνω πιο ξεκάθαρο.

Φώτη δεν μπορώ να το εξηγήσω,αλλά στο τέλος κάποιων φράσεων ¨ακούω" πιατίνια να το πω? να ξεκινάνε και να δυναμώνουν σε ένταση και ταχύτητα για να κλείσουν την φράση ?
έ βάλτα, τι περιμένεις;  Στο κάτω κάτω εάν δεν μας αρέσουν στείλτο μου να τα προσθέσω εγώ....?  Θα του βάλω και 5-6 κιθάρες με αρπίσματα και strumming και θα στο "χαλάσω"....

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
έ βάλτα, τι περιμένεις;  Στο κάτω κάτω εάν δεν μας αρέσουν στείλτο μου να τα προσθέσω εγώ....?  Θα του βάλω και 5-6 κιθάρες με αρπίσματα και strumming και θα στο "χαλάσω"....
?

Κάτσε να το φτιάξω σε τελική μορφή το πιάνο και μετά θα σας χτυπήσω την πόρτα!

Φανταστικη μελωδια ειναι. Μην το αφησεις ατελειωτο το συγκεκριμενο. Ειναι υψηλων προδιαγραφων.

Το 2-3 δε με χαλαει. Απλα χρειαζονται προσθηκες ωστε να μου "μιλησει" οπως τα υπολοιπα μερη.

Θα χαρω να το ακουσω ολοκληρωμενο στο πιανο.

Φανταστικη μελωδια ειναι. Μην το αφησεις ατελειωτο το συγκεκριμενο. Ειναι υψηλων προδιαγραφων.

Το 2-3 δε με χαλαει. Απλα χρειαζονται προσθηκες ωστε να μου "μιλησει" οπως τα υπολοιπα μερη.

Θα χαρω να το ακουσω ολοκληρωμενο στο πιανο.
❤️

1. ήθελα την γνώμη σας κατα πόσο είναι "ευπεπτο" στα αυτιά

2. Θα κοιτάξω Γιώργο να δω τι μπορώ να κάνω στο 2-3 λεπτο που σε χαλάει μήπως το κάνω πιο ξεκάθαρο.

1. Γιατί να είναι εύπεπτο ρε φίλε?

2. Εγώ θα πρότεινα να το "θολώσεις" κι άλλο, και να "θολώσεις" και το πρώτο μέρος.

Γιατί τα λέω αυτά ...

Γιατί η μελωδία είναι πολύ λυρική (χαρακτηριστικό σου), και (προσωπική γνώμη αυτό) θα ήθελα μια μη-συμβατική αρμονία από πίσω (έστω κάποια voicings διάφωνα με ημιτόνια, κλπ).

Πολύ ωραίο πάντως, μου κάνει για μουσική ταινίας στυλ Παρίσι-Τέξας.

Ταινία δρόμου, με μοναχικές υπάρξεις, που απεγνωσμένα αλλά μάταια ψάχνουν να βρουν έναν εαυτό.

ΥΓ. Δεν ξεχνώ το άλλο, μην νομίζεις ότι το άφησα Νίκο, μέχρι τώρα απλά άλλαξα τα φώτα σε ένα θέμα του (αυτό της κιθάρας, αλλά σε midi πάντα).

1. Γιατί να είναι εύπεπτο ρε φίλε?

2. Εγώ θα πρότεινα να το "θολώσεις" κι άλλο, και να "θολώσεις" και το πρώτο μέρος.

Γιατί τα λέω αυτά ...

Γιατί η μελωδία είναι πολύ λυρική (χαρακτηριστικό σου), και (προσωπική γνώμη αυτό) θα ήθελα μια μη-συμβατική αρμονία από πίσω (έστω κάποια voicings διάφωνα με ημιτόνια, κλπ).

Πολύ ωραίο πάντως, μου κάνει για μουσική ταινίας στυλ Παρίσι-Τέξας.

Ταινία δρόμου, με μοναχικές υπάρξεις, που απεγνωσμένα αλλά μάταια ψάχνουν να βρουν έναν εαυτό.

ΥΓ. Δεν ξεχνώ το άλλο, μην νομίζεις ότι το άφησα Νίκο, μέχρι τώρα απλά άλλαξα τα φώτα σε ένα θέμα του (αυτό της κιθάρας, αλλά σε midi πάντα).
Μεσσιέ Στράτο μην φτάσω στο τέλος απο την πολύ θολούρα και δεν ακούγεται ?

Προσπάθησα σε αυτό το κομμάτι να αλλάζω κλίμακες να βάλω συγχορδίες  εκτός κλίμακας κλπ αλλά είμαι μικρός ακόμα για να βγάλω οτι έχω στο μυαλό μου ξεκάθαρα,οπότε το πάω λίγο λίγο.

Για τα voicings θα κάνω κάποιες δοκιμές με τον Midi φάκελο να δώ τι μπορώ να προσθέσω αλλά δεν υπόσχομαι τίποτα ?

Για το άλλο δεν σε φοβάμαι,θα την βρείς την άκρη!

Υ.γ Την ταινία Παρίσι Τέξας δεν την ξέρω αλλά θα κάτσω άυριο να την δώ και να ακούσω την μουσική της.

Την ταινία Παρίσι Τέξας δεν την ξέρω αλλά θα κάτσω άυριο να την δώ και να ακούσω την μουσική της.

Δεν είναι πιάνο η μουσική της ταινίας, είναι κιθάρα και είναι εκπληκτική (και δένει φοβερά με τις εικόνες και τις ψυχοσυνθέσεις των ηρώων).

Αλλά αν την δεις, φαντάσου την μουσική σου πάνω της (ή σε τέτοιου είδους ταινία, ευρωπαϊκή όμως, τίποτα Γαλλικές ασούμε :classic_biggrin: ).

Άκουσε εδώ πώς χρησιμοποιεί αυτός ο ΘΕΟΣ, τα ακκόρντα, σε μια λυρική μελωδία (ίσως μπορεί να σε βοηθήσει).

Το κομμάτι είναι το elm.

Νικόλα θα συμφωνήσω με Φώτη ότι ακούγεται πλήρες όπως είναι.Και μάλιστα από τα καλύτερα σου αν όχι το καλύτερο.Μπραβο ρε φίλε,μπράβο.

31 minutes ago, fusiongtr said:

Άκουσε εδώ πώς χρησιμοποιεί αυτός ο ΘΕΟΣ, τα ακκόρντα, σε μια λυρική μελωδία (ίσως μπορεί να σε βοηθήσει).

Το κομμάτι είναι το elm.

Σε ευχαριστώ Δημήτρη,αν κάτι σε χαλάει/άλλαζες είμαι ανοιχτος σε απόψεις ?

Σας καληνυχτώ και τα λέμε αύριο!

Έμενα μου αρέσει όπως είναι. Αντε να το εμπλουτίζες σε κάποια σημεία με κάνα αρπισμο και τέτοια. 

Από την άλλη, αφού το χτίζεις στο μυαλό σου και σου έρχονται πιο ενορχηστρωμενα πράγματα, δοκίμασέ τα. Άκου το μυαλό σου με αυτοπεποίθηση, βάλε αυτά που νιώθεις και μετά αν χρειαστείς προσαρμόζεις αντίστοιχα το πιάνο. 

Good so far από εμένα. 

Good to go!!!! 

Μπράβο!!!! 

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back