fender noiseless pick ups installation??

whiteNoise

Μέλος
Πόντοι
36
σήμερα παρέλαβα 2 fender noiseless αλλά δεν ξέρω πως να συνδέσω τα καλώδια.

οι συγκεκριμένοι μαγνήτες βγάζουν 3 καλώδια έκαστος αντί 2 που βγάζουν οι συνηθισμένοι single's.

ο neck μαύρο-πράσινο-άσπρο και ο μεσαίος μαύρο-πράσινο-κίτρινο.

any help???

Αν θελεις να κανεις ενα απλο wiring strat τα μαυρα/πρασσινα ειναι οι γειωσεις(βαλτα οπως και στο κλασσικο wiring των στρατ πανω σε καποιο ποτενσιομετρο)....και το hot (εξοδος) ειναι το εκαστοτε χρωματιστο καλωδιο (το ασπρο και το κιτρινο)

Αν θελεις να κανεις το S1 switching (σου ευχομαι υπομονη) τοτε δες το wiring των deluxe strats απο το site ths fender το οποιο ειναι αρκουντως πολυπλοκο για να το περιγραψουμε.

fenderiarhs είπε:
Αν θελεις να κανεις ενα απλο wiring strat τα μαυρα/πρασσινα ειναι οι γειωσεις(βαλτα οπως και στο κλασσικο wiring των στρατ πανω σε καποιο ποτενσιομετρο)....και το hot (εξοδος) ειναι το εκαστοτε χρωματιστο καλωδιο (το ασπρο και το κιτρινο)

Αν θελεις να κανεις το S1 switching (σου ευχομαι υπομονη) τοτε δες το wiring των deluxe strats απο το site ths fender το οποιο ειναι αρκουντως πολυπλοκο για να το περιγραψουμε.
σε ευχαριστω fenderiaris. ;)

εχω ηδη μπει στα διαγραματα του site της fender αλλα εφοσον εχει μονο της deluxe με το s1(που δεν με ενδιαφερει..) δεν μπορουσα να βγαλω ακρη. :(

τους τοποθετησα οπως ειπε ο φιλτατος fenderiarhs και ολα μια χαρουλα,thanks a lot

(αντιο hum..δεν θα μου λειψεις καθολου 8))

το συμπέρασμα του όλου ενχειρηματος είναι ότι με τους noiseless έχεις 100% τον ήχο των single's χωρίς το hum.

είμαι απίστευτα ευχαριστημένος με το ηχητικό αποτέλεσμα(δεν είμαι άσχετος από καλούς single coil’s..suhr v60’s είχα πριν...for sale)

συν της άλλης, οι μαγνήτες είναι εξαιρετικής κατασκευής(διώροφος για το humcanceling,εντυπωσιακά στιβαρή κατασκευή με πλακετιτσα από πισω )και θεωρώ πως πωλούνται σε πολύ λογική τιμή για τον ήχο και την κατασκευή τους.

στο παρακάτω βίντεο ο τυπας παίζει με την blackie(θα ήθελε πολύ να ήταν η γνήσια :P) με noiseless μαγνήτες.

Ακούστε τα υπέροχα καθαρά που βγάζουν….

ΥΓ : παλιότερα αναφερόμουν στους noiseless ως κομπρεσαρισμενους λόγο δοκιμής  σε άθλιο ενισχυτή και σαφέστατα επηρεασμένος από την γενικότερη παραπληροφόρηση σχετικά με αυτούς τους μαγνήτες..

Τραγικό μου λάθος!!!!!!!

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
....για να μην ανοιγω νεο θεμα....

Ξερει καποιος την διαφορα  μεταξυ Fender noiseless  και Fender SCN

(παλι) noiseless  ??    διαφορα ηχου στους μαγνητες εννοω  :-\

ειναι εντελως διαφορετικοι μαγνητες,σχεδιασμενοι απο διαφορετικους ανθρωπους και με διαφορετικα υλικα.

προσωπικα δεν μου αρεσουν ουτε οι μεν ουτε οι δε (καπως καλυτεροι ειναι οι καινουργιοι,αλλα τελικα παρολο που στην αρχη με ψιλοψησανε τελικα εμπιπτουν στην κατηγορια "close but no cigar") οι μονοι διπλοι noiseless μαγνητες που με εχουν  ικανοποιησει  ειναι οι www.billlawerence.com αλλα ακομα και αυτοι σιγουρα δεν συγκρινονται ηχητικα με εναν καλο πραγματικο single coil .

Γενικα κατα τη γνωμη μου οι περισσοτεροι "διπλομονοι" μαγνητες συνηθως αποτυγχανουν στο σημαντικοτερο μερος δηλ. στα ωραια ,καθαρα ΑΚΚΟΡΝΤΑ (αυτο δηλ.που παιζει την περισσοτερη ωρα ενας κιθαριστας σε μια μπαντα)

Ευχαριστω μαεστρο μου .

Εχω ενα σετακι Bill Lawerence , αλλα θελω και αλλο ενα με διαφορετικο ηχο

Οι μόνοι, ΜΟΝΟΙ, ΜΟΝΟΙ noiseless που πραγματικά κάτι θέλουν να πούν ηχητικά ήταν είναι και θα είναι οι Barden (άντε και πλησιάζει αλλά όχι γρήγορα ο Novak με τους δικούς του).

Ολοι, ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι απλά δεν έχουν το presence του καθαρού μονού και φυσικά κομπρεσάρουν αμέσως.

Εχω ένα συρτάρι μαγνήτες που τεκμηριώνει τα παραπάνω... ::)

και παλι οι BARDEN  ενω ακουγονται ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ σιγουρα 100% σαν μονοι ΔΕΝ ακουγονται :) εχουν ομως σιγουρα "να πουν κατι" (αν και ειναι "δυσκολοι" στη ρυθμιση μαγνητες και αν δεν προσεξεις "ξυριζουν")

Χμμμ ! ενδιαφερουσα η προταση  , δεν ηξερα οτι οι Barden ειναι noiseless  ,  ευκαιρια να τους δοκιμασω .

Κανενα site  για αγορα ...........

Ευχαριστω

Πολυ ακριβοι  εναι ......  :o      174$ ο ενας  , δηλ  522$ συν μεταφορικα ....  αξιζουν  τοσο ??

επειδη καποτε τους κοιταγα και εγω, εχω να σου πω οτι πρεπει να αξιζουν...δλδ αμα οργωσεις ολο το νετ θα βρεις τα καλυτερα σχολια....τα καλυτερα ομως.....

βεβαια βγαζει και οι gfs αντισοιχους!!! σε αστεια τιμη....τους πηρα, συμπαθητικοι ειναι αλλα ειμαι σιγουρος οτι barden δν ειναι ;)

rainbowe είπε:
βεβαια βγαζει και οι gfs αντισοιχους!!! σε αστεια τιμη....τους πηρα, συμπαθητικοι ειναι αλλα ειμαι σιγουρος οτι barden δν ειναι ;)
Ουδεμία σχέσις  ;)

Οι μόνοι που μοιάζουν με Bardens είναι οι ...Harrybardens του Hausell

Silot είπε:
Ουδεμία σχέσις  ;)

Οι μόνοι που μοιάζουν με Bardens είναι οι ...Harrybardens του Hausell
ε ναι ...αφου το πα....συμπαθητικοι μεν , οχι barden δε....

εμένα που είμαι κουφος(μετά από 17 χρόνια κιθάρας) οι scn μου ακούγονται μονοί-μονοί!!!!

και γιατί να μην ακούγονται μονοί-μονοί εξάλλου? δεν είναι humbuckers σε καμία περίπτωση

δεν έχουν διπλό πηνίο, ούτε διπλά rodes ούτε διπλή έξοδο σε k

είναι 'διώροφοι' μονοί μαγνήτες που έχουν το πηνίο τους τυλιγμένο με δυο διαφορετικές φορές(δεξιόστροφα και αριστερόστροφα) έτσι ώστε να προκύπτει το humcanceling ενώ τα magnet rods είναι τα ίδια '6' στα οποία τυλίγεται ολο  το πηνίο με τις δυο αυτές αντιθετες φορές.

πολλοί κάνουν το λάθος να χαρακτηρίζουν τους noiseless ως διπλό-μονούς έχοντας δοκιμάσει τους noiseless  της deluxe strat η της jeff beck sign. που ως γνωστόν είναι hot-output και είναι λογικότατο να χάνουν λίγο σε λάμψη στα καθαρά αν συγκριθούν με συνηθισμένους μόνους των 6κ περίπου.

για δοκιμάστε τους vintage noiseless ;) ;)(χωρίς προκατάληψη..)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Superfunk είπε:
οι μονοι διπλοι noiseless μαγνητες που με εχουν  ικανοποιησει  ειναι οι www.billlawerence.com αλλα ακομα και αυτοι σιγουρα δεν συγκρινονται ηχητικα με εναν καλο πραγματικο single coil .
μα τους fender scn ο bill lawrence τους εχει σχεδιασει ;)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back