Fender νέο μοντέλο άνευ προώθησης

Πόντοι
303
Κυκλοφόρησε σε Limited Edition μια Player Plus Stratocaster HSS σε hardtail. Μεξικάνα βλέπω και μάλλον γύρω στο 1000ρικο. Την έβγαλε απλά στο σάητ χωρίς να την προωθήσει καθόλου ούτε με ανακοινώσεις ούτε με διαφημίσεις.

• Fireball® Humbucking and Player Plus Noiseless Strat® Pickups
  • 12" radius fingerboard with rolled edges
  • Hardtail string-through bridge with block steel saddles
  • Push-pull on tone splits humbucking pickup
  • Locking tuning machines

0147323341_fen_ins_frt_1_rr.jpg

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Hardtail strats are the best strats αλλά δε το λέω πολύ δυνατά μη με βρούνε χαρακωμένο σε κανα χαντάκι. Ο μαγνήτης θα φανταστώ από το όνομα και μόνο ότι είναι ψιλο-high-gain και οι πόλοι α λα widerange είναι καθαρά στυλιστικοί - έχει κανένας εμπειρία?

• Haha
Reactions: Terry RoscoeBeck5
Hardtail strats are the best strats

Και γιατι δεν παιρνεις καλυτερα μια Nashville  Tele, ή μια απλη tele και να της βαλεις μεσαιο μαγνητη?

Γλυτωνεις και τον ΜΑΠΑ bridge μαγνητη της strat (και στη θεση του εχεις τον καλυτερο bridge μαγνητη ολων των εποχων) και εχεις και ΣΟΒΑΡΗ κιθαρα ?

Ο μονος λογος να εχεις strat ειναι το tremolo, αν δεν το θες παρε tele.

γύρω στο 1000ρικο.
Γιου σουρ αρ; Γιατί την άλλη την Ινδονησία την είχε 1350 ευρώ και μου έπεσε το σαγόνι...

Με βάση αυτό, το 1000 μου φαίνεται τζάμπα πράμα...

ΕΔΙΤ: 1230$ OK... ?

• Like
Reactions: odis13
Και γιατι δεν παιρνεις καλυτερα μια Tele και να τις βαλεις μεσαιο μαγνητη?

Γλυτωνεις και τον ΜΑΠΑ bridge μαγνητη της strat (και στη θεση του εχεις τον καλυτερο bridge μαγνητη ολων των εποχων) και εχεις και ΣΟΒΑΡΗ κιθαρα ?

Nαι αλλα η Tele με μεσαιο μαγνητη μοιαζει με Tele, οχι με strat, αρα δε μπορει να είναι η καλυτερότερη strat ?

Γιου σουρ αρ; Γιατί την άλλη την Ινδονησία την είχε 1350 ευρώ και μου έπεσε το σαγόνι...

Με βάση αυτό, το 1000 μου φαίνεται τζάμπα πράμα...
Η non-hardtail βερσιον αυτη τη στιγμη στο Andertons ειναι στις 900 λιρες, 1100 ευρω στο περιπου πες. Καπου εκει θα ειναι και αυτη. 

Πάντως αυτή η κιθάρα βρίσκεται σε μια «κατάσταση» που προσωπικά δεν με τρελαίνει... 

Κάτι σαν «super strat» HSS, αλλά όχι «super strat» με την κλασική έννοια του όρου και με μια vintage επίφαση να πλανάται στον χώρο. ?

Βέβαια γούστα είναι αυτά...

• Συμφωνώ
Reactions: Shelter
1100 ευρω στο περιπου πες.

με αυτα τα λεφτα παιρνεις μεταχειρισμενη 90s American std με rosewood και οχι χλωμο pau ferro fretboard στις αγγελιες που την θαβει την μεξικανα 30 μετρα κατω απο την γηΣ (και κανεις και επενδυσΙσ για το μελλον)

οχι και 1000αρικο για non USA μονΔελα ρε Φεντερ...?

• Like
Reactions: nklshp
με αυτα τα λεφτα παιρνεις μεταχειρισμενη 90s American std με rosewood και οχι χλωμο pau ferro fretboard στις αγγελιες που την θαβει την μεξικανα 30 μετρα κατω απο την γηΣ (και κανεις και επενδυσΙσ για το μελλον)

Aνετα. Και με λιγη τύχη, στα 1500 γυρω, μπορείς να βρείς και '73/'74 hardtail Strat σε "players grade" κατάσταση, να εισαι και στο vintage market κανονικότατα. 

Οι τιμές των μεξικάνικων εχουν ξεφύγει πλήρως, σε αρκέτα μοντέλα πραγματικά δε βλέπω το λόγο να κινηθεί κάποιος εκεί εκτός και αν του είναι απόλυτο deal breaker το second hand. Δεν είναι κάν θέμα του κατα πόσο είναι καλές κιθάρες για αυτή τη κατηγορία τιμής, πραγματικά πιστεύω ότι δεν τους λείπει κάτι. Αλλά όταν κοστίζουν παραπάνω απο μεταχειρισμένες αμερικάνικες σειρές, δεν πρέπει πλέον να είναι απλά αρκετά καλες, πρέπει να ειναι ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ από τις αμερικάνες. Και δεν είναι, τουλάχιστον απο όσο έχω δει, δεν κρατάνε το ίδιο καλά την αξία τους και φυσικά ποτέ δε θα έχουν το "real thing, made in USA" factor.  Αντικειμενικά μπορεί να είναι κομπλέ, αλλά δεν αρκεί αυτο στις τιμές που ζητάνε.

Πάντως αυτή η κιθάρα βρίσκεται σε μια «κατάσταση» που προσωπικά δεν με τρελαίνει... 

Κάτι σαν «super strat» HSS, αλλά όχι «super strat» με την κλασική έννοια του όρου και με μια vintage επίφαση να πλανάται στον χώρο. ?

Eμένα μου αρέσει αυτό το "ενδιάμεσο" πχ...

Άντε να πάει στα 1100 όπως είπε κι ο Οδυσσέας. Στην άλλη πληρώνεις κι άλλα πράγματα.

American std με rosewood και οχι χλωμο pau ferro fretboard στις αγγελιες που την θαβει την μεξικανα 30 μετρα κατω απο την γηΣ
Αφού εσύ έχεις φαγωθεί να λες ότι δεν παίζουν ρόλο τα ξύλα αλλά οι μαγνήτες. Αποφάσισε ?

Έχεις μείνει λίγο πίσω. Λογικό μιας και αγοράζεις μόνο μτχ. Όπως κι εγώ ?

Αφού εσύ έχεις φαγωθεί να λες ότι δεν παίζουν ρόλο τα ξύλα αλλά οι μαγνήτες. Αποφάσισε ?

Δεν παίζουν αλλά το χλωμό fretboard είναι φρίκη.

Έχεις μείνει λίγο πίσω. Λογικό μιας και αγοράζεις μόνο μτχ. Όπως κι εγώ ?

Από τη στιγμή που μπορείς με τα ίδια λεφτά να πάρεις αμερικανική Fender που είναι και κιθαρουκλα και ψιλοβιντατζ οπότε μελλοντικά θα διατηρήσει η και θα πάρει αξία είναι no brainer..

Δεν παίζουν αλλά το χλωμό fretboard είναι φρίκη.
Δεν κατάλαβα, τι... ρατσισμός είναι αυτός με το pau ferro, το οποίο ηχογραφείς μια φορά το μήνα τον τελευταίο καιρό; ?

Και γιατι δεν παιρνεις καλυτερα μια Nashville  Tele, ή μια απλη tele και να της βαλεις μεσαιο μαγνητη?

Γιατί δεν θα έχεις τον neck ήχο της στρατ (που είναι ο καλύτερος ήχος όλων των εποχών) και τα contours, που αντικειμενικά είναι η πιο βολική και copypasted κιθάρα ever!

Επίσης πραγματικά δεν έχω καταλάβει γιατί τόσα χρόνια δεν έχουν βγάλει περισσότερα hardtail strat μοντέλα.

Αν ήμουν πελούσιος είχα αγοράσει μια τέτοια προχτές, και ας έχει το headstock που έχει. Αν είχε και το volume σε πιο καλό σημείο θα ήταν τέλεια.

James_Tyler_Studio_Elite_JT_Signature_Model_Trans_White_DG3157_2__95862.1515699245.jpg

• Like
Reactions: Vaisilis
Αν ήμουν πελούσιος είχα αγοράσει μια τέτοια προχτές, και ας έχει το headstock που έχει.
Χμμμ... ?

ΟΚ είπαμε τα γούστα είναι γούστα, και περί ορέξεως κολοκυθόπιτες- αλλά πολύ... υβριδικό το "κούτσουρο".

Και τι εννοείς με το "πελούσιος"; Πόσο έχει η κιουρία;

Και τι εννοείς με το "πελούσιος"; Πόσο έχει η κιουρία;

Γυρω στα 6-7 χιλιάρικα πάνε οι συγκεκριμένες απ'όσο έχω δει, μεσες άκρες όσο πάνε και τα USA Studio Elite HD μοντέλα του. Είναι λίγο για βαθιές τσέπες. 

Γιατί δεν θα έχεις τον neck ήχο της στρατ (που είναι ο καλύτερος ήχος όλων των εποχών)

Καλα σιγα το προβλημα .. ?

Tele-Strat-Hybrid-scaled.jpg

εξω απο την πλακα ο ηχος μια hardtail strat διαφερει πολυ απο αυτον μιας παραδοσιακης με τρεμολο...είναι λιγοτερο "αέρινος" και ...λιγοτερο "straty"... πηγαινει περισσοτερο σε ηχο Tele (αλλα με αναιμικο bridge μαγνητη)

Γυρω στα 6-7 χιλιάρικα πάνε οι συγκεκριμένες απ'όσο έχω δει, μεσες άκρες
What; Από τι τις φτιάχνει, από "τίμιο" κσύλο; ✝️

Βέβαια, όπως έχουμε πει δεκάδες φορές ο καθείς πληρώνει τα βίτσια του.

ΥΓ: Και φυσικά, Ο ινφλουένσερ συνεχίζει να "πυροβολεί" αλύπητα ?

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα