Fender HotRod Dlx VS Reissue Blues DLX

Acanthor

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Μια και το search απεδείχθει άκαρπο, να ανοίξω κι εγώ ένα θέμα που με ενδιαφέρει...

Τί γνώμη έχετε για τους παραπάνω (παρακάτω) ενισχυτές? Έχουν την ίδια τιμή με ελάχιστες διαφορές στα χαρακτηριστικά τους...

Hot Rod. Reissue Blues.

Ανάμεσα στους δύο ποιόν θα προτείνατε?Τί άποψη έχετε οι κάτοχοι των εν λόγω ενισχυτών?

Κοιτάζω για ενισχυτή για φάνκυ καθαρά (6L6, 6V6 και σχετικές λάμπες) που να μπορεί να "δέχεται" σωστά τα πετάλια (κυρίως τα overdrive-distortion) στην τιμή περίπου αυτήν. (Οποιεσδήποτε προτάσεις δεκτές!)

Thank you! :wink:

Τον hot rod δεν τον ειχα ποτε αλλα ειχε πεσει στα χερια μου ο junior blues που ειναι ο ιδιος αλλα σε 15 watt,........τι να σου πω φιλε,απελπισια......ενω στα χαμηλα και εννοω αρκετα χαμηλα ειναι μια χαρα,πολυ καλος ηχος,αλλα αν ανοιξεις το volume δεν ειναι volume λειτουργει σαν gain,και απο εκει και πιο περα (πιο δυνατα) παιζεις με παραμορφωση.......ευτυχως τον πουλησα την αλλη μερα που εβαλα την αγγελια και ευτυχως το πηρε ατομο που τον ηξερε...

http://fender.com/products/search.php?partno=0213205000

και τιμες 689 ευρω

http://www.thomann.de/thoiw2_fender_hot_rod_deluxe_prodinfo.html

παλι 689 ευρω

http://www.thomann.de/thoiw2_fender_reissue_blues_deluxe_gitarrencombo_prodinfo.html

και θα σου προτεινα να κοιταξεις σε peavey,δεν τον ξερω εγω αλλα υπαρχει μελος του noiz που τον εχει (νομιζω οτι ειναι ο κιθαριστας απο το group Playground που επεξε το 1ο Σαββατο στο mini festival του noiz στο lazy)και ισως μπορεσεις να τον ρωτησεις....

http://www.thomann.de/thoiw2_peavey_valve_king_212_prodinfo.html 469 euro

http://www.thomann.de/thoiw2_peavey_valve_king_112_gitarrencombo_prodinfo.html 444 euro

Ton blues... τον είχα δοκιμάσει τώρα τελευταία σε ένα μαγαζί.

Έχει πολύ γλυκά καθαρα..αλλα δεν ξερω κατα πόσο ακούγονται σε Live καταστάσεις..

Σε σχέση με τον valveking Που δοκίμασα επίσης ήταν πολύ πιο χαρακτηριστικός ο ήχος του.

Αν είχα τότε τα λεφτά μαζί μου θα τον είχα αγοράσει....:(

Ειχα και τους δυο & ο Hot Rod ηταν σαφως καλυτερα κατασκευασμενος (ο blues τα εφτυσε 2 φορες σε ενα χρονο,βεβαια μπορει να ειχα πεσει και στην περιπτωση) ,ειναι σχεδον οι ιδιοι ενισχυτες με τη διαφορα οτι ο HR εχει "τρια" καναλια (ουσιαστικα 2 εχει και αυτος) & ο Blues δυο.

Τα ιδια μεγαφωνα εχουν & οι δυο ,ενω τα καθαρα τους σκοτωνουν (& τα βρωμικα τους ειναι ΧΑΛΙΑ... :lol: ) .Βεβαια αυτο που σε ενδιαφερει αγοραζοντας εναν ενισχυτη Fender δεν ειναι τα βρωμικα....

Απο εκει και περα ειναι τι προτιμας απο θεμα εμφανισης (εγω προτιμω το Tweed :wink: )

Α, ο Blues Junior δεν εχει ΚΑΜΜΙΑ σχεση με τον HRD & τον BD ,ειναι εντελως διαφορετικα κατασκευασμενος & με αλλη φιλοσοφια :wink: (και βεβαια μπορει καποιος να τον κανει να παιζει πολυ δυνατα & πολυ καθαρα αν αλλαξει καποια πραγματακια...)

Κι εγώ tweed θα προτιμούσα να σου πω την αλήθεια... :D

Τώρα για το θέμα της "συνεργασίας" με τα πετάλια, να υποθέσω ότι δε θα είναι κάπως ..."άδεια" τα πράγματα....ε?

Καμμιά άλλη πρόταση στα χρήματα αυτά? (αν και μου φαίνεται λίγο δύσκολο...)

Δεν ξέρω τον Blues (φαίνεται ωραίος βέβαια με το tweed του), αλλά ο Hot Rod Deluxe με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο!!!

Πάρα πολύ καλός ενισχυτής με πολύ ωραία καθαρά και παίζει ΜΙΑ ΧΑΡΑ με τα πετάλια!!!

(Δόξα τω Θεώ 12 πετάλια χρησιμοποιώ :lol:)

Έχε υπόψιν σου ότι ο JAM (που έχει κι αυτός τον Hot Rod Deluxe) χρησιμοποιεί κάτι άλλες λάμπες (δε θυμάμαι μάρκα και τύπο) για...καθαρότερα καθαρά :D

Στο ΝΟΙΖ Live είχα παίξει με αυτόν τον mod-αρισμένο ενισχυτή και μου είχε αρέσει πολύ ;)

Μια χαρα παιζουν & οι δυο με πεταλια (αληθεια εχετε παιξει ποτε με ενισχυτη που ΔΕΝ συνεργαζεται καλα με πεταλια?εγω 25 χρονια τωρα ΠΟΤΕ :lol: ΟΛΟΙ οι ενισχυτες συνεργαζονται καλα με τα πεταλια,ειδικα οι λαμπατοι....φτανει βεβαια να ξερεις τι κανεις...& να χρησιμοποιεις τα...κουμπακια τους :lol: )

Επαναλαμβανω στα καθαρα ειναι ολοϊδιοι.. :wink:

Μια χαρα παιζουν & οι δυο με πεταλια (αληθεια εχετε παιξει ποτε με ενισχυτη που ΔΕΝ συνεργαζεται καλα με πεταλια?εγω 25 χρονια τωρα ΠΟΤΕ :lol: ΟΛΟΙ οι ενισχυτες συνεργαζονται καλα με τα πεταλια' date='ειδικα οι λαμπατοι....φτανει βεβαια να ξερεις τι κανεις...& να χρησιμοποιεις τα...κουμπακια τους :lol: )[/quote']
Έχω παρατηρήσει ότι πολλές φορές οι πολύ "καθαροί" ενισχυτές συνήθως με πετάλια distortion δεν αποδίδουν τόσο καλά, λόγω το ότι τα "αδειάζουν" λίγο (χάνουν τον όγκο τους...εντάξει δε μιλάω για μεταλόγκαζα), εν αντιθέσει φυσικά με τα modulation πετάλια που απλά χρωματίζουν το καθαρό κανάλι. Γι' αυτό και ρωτάω, αλλά προφανώς με τις κατάλληλες ρυθμίσεις και με λίιιιγους συμβιβασμούς, όλα είναι εντάξει... :wink:

Ισα-ισα,οσο πιο "καθαρος" ειναι ο ενισχυτης τοσο καλυτερο για τα πεταλια.

Παρε εμενα π.χ που ειμαι παγκοσμιος ...ασημος :lol: για τον ηχο μου :lol:

αυτη ειναι η μικρη μου πεταλιερα

5859475475c39e4962e023911c23b35a4ab6fffd5de29a366bea390f.jpg

(με 5 διαφορετικα distortion )

& αυτος ο βασικος μου ενισχυτης (μια καλη απομιμηση Fender Twin με 100w & με 300αρι μεγαφωνο EV)

78741902a71e02d34a3d54b3a5fd17bdb45c124ce4176ccd33effe55.jpg

με τις καταλληλες ρυθμισεις στα vol & eq των πεταλιων βγαινει μια χαρα "βρωμικος" ηχος απο ελαφρυ overdrive μεχρι βαρυ fuzz χωρις κανενα συμβιβασμο (& με τον ενισχυτη σε σχεδον flat ρυθμισεις) :wink:

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μια χαρα παιζουν & οι δυο με πεταλια (αληθεια εχετε παιξει ποτε με ενισχυτη που ΔΕΝ συνεργαζεται καλα με πεταλια?εγω 25 χρονια τωρα ΠΟΤΕ :lol: ΟΛΟΙ οι ενισχυτες συνεργαζονται καλα με τα πεταλια' date='ειδικα οι λαμπατοι....φτανει βεβαια να ξερεις τι κανεις...& να χρησιμοποιεις τα...κουμπακια τους :lol: )[/quote']

Αυτό ήθελα πολλές φορές να το πω κι εγώ...και ακόμα προσπαθώ να βρω έναν ενισχυτή που να παίζει ρε παιδί μου ΑΘΛΙΑ με πετάλια! Υπάρχει ;

Στο θέμα μας τώρα, εγώ μονάχα από τον Hot Rod Deluxe έχω προσωπική εμπειρία. Καλός ενισχυτής με άψογα καθαρά και μπόλικα πρίμα, όπως κάθε Fender που σέβεται τον εαυτό του. Για τα πετάλια είπαμε και παραπάνω αλλά μην πιστέψεις ότι πρόκειται με ένα distortion πετάλι να τον κάνεις να παίξει και metal...Εγώ γενικά γι'αυτό δεν τα πάω καλά με τους Fender ενισχυτές, επειδή δεν μπορείς να τους βγάλεις εύκολα ογκώδη, βρώμικο ήχο. Ακόμη και αν τα καταφέρεις αξιοπρεπώς ποτέ δεν θα ακούσεις τα γκάζια ενός ENGL Screamer ας πούμε.

Εσύ Acanthor βλέπω λες ότι τον θέλεις για τα συγκεκριμένα καθαρά του οπότε δεν νομίζω να μην τον βρεις του γούστου σου, απλά σου μεταφέρω και την άποψή μου για το πως περίπου θα ακουστεί με τα distortion/overdrive πετάλια.

Μα ειδικά στον Acanthor, που τον θέλει για πιο funky παιξίματα, δε νομίζω να μη του αρέσει ο HRD...;)

Σε λίγες μέρες θα βρεθώ στο Στόλλα στην Πάτρα, οπότε καταλαβαίνετε ότι θα δοκιμάσω και τους δύο, για να έχω και μια καλύτερη άποψη και θα επανέλθω.

Αν και όσο το σκέφτομαι, με τις ρυθμίσεις που έχω κάνει στο Laney LC-30II σε συνδυασμό με τη Rockinger Strat, αλλά και τη Gibson SG Special, ο ήχος με ικανοποιεί αρκετά, σε όλα τα είδη που παίζω...(Ειδικά στο HI input και με τις λάμπες που έβαλα στην προενίσχυση...)

Βέβαια μπορεί να ακούσω το HRD και να πάθω ζημιά, αλλά βλέπουμε....

Α! Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!

Υπάρχει καμμιά εναλλακτική πρόταση στα χρήματα αυτά, αντίστοιχης ποιότητας?

Παντως ο ενισχυτης σου δεν εχει να ζηλεψει τιποτα απο τους δυο Fender που... λιγουρευεσαι :lol: ,γιατι θες να τον αλλάξεις :?: Μια χαρα ενισχυτακι ειναι.. :wink: (μαλιστα επειδη ειναι και σε ψευτοταξη Α νομιζω οτι θα πρεπει να εχει και λιγο πιο δυνατη εξοδο απο αυτους..)

Δε θέλω να τον αλλάξω, απλά μου αρέσει η φάση των 6L6 τύπου Fender ενισχυτών και απλώς ψάχνομαι. Μπορεί ακόμα και για 2ο δηλαδή. Βλέποντας και κάνοντας. :wink:

Σε λίγες μέρες θα βρεθώ στο Στόλλα στην Πάτρα' date=' οπότε καταλαβαίνετε ότι θα δοκιμάσω και τους δύο, για να έχω και μια καλύτερη άποψη και θα επανέλθω.[/quote']

Κάτι μου θυμίζει αυτό.... :roll:

Βρέθηκα και γω στη θέση σου πρίν 3 χρόνια όπου ήμουνα και γω σε δίλλημα ποιον να πάρω....Blues Junior, Pro Junior, Deluxe, DeVille....

το πρόβλημα ήταν ότι δεν μπορούσα πουθενά στην Αθηνα να τους ακούσω...όλοι μου λέγανε το κλασικό : Ειναι στο κουτι του, αν τον θες παρτον...(γουρουνι στο σακι δηλαδη...) ΕΛΕΟΣ !

Τεσπα...σηκώθηκα να πάω στον Στόλλα να τους ακούσω όλους και να αποφασίσω...Φτάνω στο μαγαζί...είχε ΜΟΝΟ τον Twin Reverb και τον Vibrolux... (προσεχε λοιπον μην την πατησεις...παρε τηλ να βεβαιωθείς ότι τους έχει...)

Τελικά αγόρασα τον Deluxe από τον οποίο είμαι πολύ ευχαριστημένος...(να ναι καλά και ο electrictabs για το πετυχημένο bias που του έκανε και έγινε πιο γλυκός...)

Στην πορεία άκουσα και τον Blues Junior που δεν μου άρεσε καθολου (οχι τον tweed) και τον Tweed Pro Junior όπου μου άρεσε τόσο που πήρα 2 ! Βέβαια αυτός νομιζω δεν υπαρχει πια μιας και ήταν ένα limited edition tweed του 94 (made in USA)...

Tον HR Deluxe Βέβαια βλέπω να τον δίνω σύντομα μιας και είμαι πλέον κάτοχος ενός Deluxe Reverb του 67-68 :lol:

το πρόβλημα ήταν ότι δεν μπορούσα πουθενά στην Αθηνα να τους ακούσω...όλοι μου λέγανε το κλασικό : Ειναι στο κουτι του' date=' αν τον θες παρτον...(γουρουνι στο σακι δηλαδη...) ΕΛΕΟΣ !

[/quote']

Αφού είναι γνωστό ότι οι άνθρωποι είναι ελεηνοί...α! και τρισάθλιοι, μην ξεχάσω να προσθέσω...

προσεχε λοιπον μην την πατησεις...παρε τηλ να βεβαιωθείς ότι τους έχει...
Ευτυχώς που δεν πάω επί τούτου στην Πάτρα, απλά είμαι περαστικός για Νάυπακτο και θα κάνω μια μικρή παράκαμψη, για shopping therapy (σε μορφή έρευνας περισσότερο...) που λένε.... :lol:

@ JAM

Αγορακι μου...! καναμε ψωνια ε??και στον αρχηγο κουβεντα...ε???

Τωρα βεβαια ξερεις τι πρεπει να κανεις: να τον....shakira-εψεις.. :lol:

702343813c5a440a9ac72058e903e455422a0c39ceab2941a060857c.jpg

δηλ.οπως ο κιθαριστας της Shakira (η φωτο ειναι απο το live σετ απ του στο ΟΑΚΑ) να του κoτσαρεις 2 ωραιες 6L6,ενα transformer απο bassman,να αφαιρεσεις το capacitor απο το eq & βεβαια να του βαλεις ενα ωραιοτατο Eminence Delta Pro 400watt!

Eκει να ακουσεις clean headroom!! :lol:

Χαχαχα!

Έπηξα με τις μετατροπές....Δεν έχω ιδέα από mods ενισχυτών....:oops:

¶λλωστε ό,τι ζυγίζει πάνω από 25kgr και έχει πάνω από ένα 12άρι το απορρίπτω απευθείας! (Πρακτικός άνθρωπος βλέπεις και με ανάγκες για μετακινήσεις....) :lol: :lol:

και πολυ καλα κανεις οτιδηποτε με παραπανω απο 1 μεγαφωνο & παραπανω απο 30 βαττ ειναι overkill στην Ελλαδα. :wink: (αλλα και παντου πλεον...μια και υπαρχουν in ear & PA)

(κι εγω τον Boogie στα 17 βαττ τον εχω ρυθμισμενο και παλι μεχρι το 2 μπορω να τον ανοιξω ακομα και σε μεγαλα stages.. :lol: )

τον τελευταιο καιρο χρησιμοποιω συνεχεια ενα Fender Pro Junior 15 watt με ενα 10αρι Eminence 250 watt,να φανταστεις τον δανεισα σε ενα φιλο μου ο οποιος επαιξε στο ΛΥΚΑΒΗΤΟ με αυτον & παλι μεχρι το 3,5 μπορεσε να τον ανοιξει,μετα του εβαλαν χερι!!

Matamp Chino 15W + Power Scaling :twisted:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back