Reply to thread

Εγώ βρήκα την ηχογράφηση πολύ καλή οπότε μπράβο και στους δύο. Το δε ηχητικό αποτέλεσμα, όσον αφορά το χαρακτήρα των μαγνητών, είναι αρκετά αντιπροσωπευτικό θα έλεγα, δεδομένων πάντα των περιορισμών της εκ του μακρόθεν ακρόασης αλλά και του γνωστού compression του youtube στα audio clips.

Η μόνη μου ένσταση είναι ο ενισχυτής που χρησιμοποιήθηκε και εν γένει η χρήση αυτών των ενισχυτών που έχουν σαφή προσανατολισμό σε συγκεκριμένα ηχοχρώματα, για ηχογράφηση απολύτως καθαρού σήματος. Με άλλα λόγια, ο ήχος των vintage τύπου single coils, βγαίνει υπερβολικά λεπτός. Οι μπάσες χορδές χωρίς όγκο και τα καντίνια, ειδικά στις ενδιάμεσες θέσεις, ακούγονται φτωχότατα.

Θα μου πεις βέβαια και θα έχεις δίκιο "αυτόν τον ενισχυτή έχω, τι να κάνω;". Ίσως θα ήταν καλή ιδέα για το μέλλον και αν επανέλθεις με βίντεο-τεστ αυτού του στυλ (δηλαδή καθαρός ήχος και single coils), να δανειστείς αν μπορέσεις έναν ενισχυτή με διαφορετικό ηχητικό προσανατολισμό που θα αναδεικνύει περισσότερο τα ιδιαίτερα ηχητικά χαρακτηριστικά αυτού του τύπου μαγνητών.

Back