fat finger?

Αυτό το μαραφέτι είναι κυρίως για μπάσα φέντερ, που είναι γεμάτα dead-spots, αν δεν έχεις από αυτά, μην ασχολείσαι.

κανει δουλεια το μαραφετι...ειδικα αν θες να δωσεις ογκο σε μια στρατ ειναι οτι πρεπει

σε ποιο σημειο της κιθαρας μπαινει ακριβως?  στο neck join ισως? σκεφτομαι να το παρω για την τελε μου με τους emg.

απλα δεν εχω καταλαβει πως θα το βάλω. ???

επανω στο χεντστοκ μπαινει.δεν ειναι κατι δυσκολο.εχει κ οδηγιες αν θυμαμαι καλα

λογικα ειναι κατι που το φτιαχνεις και μονος σου ή πας σε σιδερα και στο φταχνει. Ισως θελει λιγο ψαξιμο το που σφιγγει ακριβως πανω στο headstock, Για μια chambered Les Paul το σκεφτομαι. Πιο φτηνο απο μια vintage silverburst, οπως και να εχει.

παντως δεν μου γεμιζει το ματι, οτι με αυτο το μαραφετι η τελε μου θα αποκτησει  ογκο les paul..

Και ποιος ισχυρίστηκε ποτέ κάτι τέτοιο; Άλλο αυξάνω το sustain και τον "όγκο" μιας κιθάρας και άλλο ότι θα αποκτήσει τα χαρακτηριστικά εντελώς διαφορετικής φιλοσοφίας και κατασκευής κιθάρας.

Η strat μου έχει πολύ sustain (20 secs και βάλε) αλλά δεν νομίζω ότι οφείλεται στο γεγονός ότι έχει μεγάλο headstock...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Συγγνωμη έχω μια απορία.. όταν λες οτι έχει sustain 20 secs τι ακριβώς εννοείς?Σε ανοικτη μι μπασο?γιατι απόσο ξέρω

το sustain αλλάζει ανάλογα με το που παίζεις..

Σε ανοιχτή μι μπάσα (μέτριας έντασης picking), με το volume της κιθάρας και τα tones της στο 10, σε καθαρό κανάλι ενισχυτή με το volume του στο 3.

Πάντως, όπως έχει νομίζω ξαναειπωθεί στο forum, το sustain είναι ένα πολύ υπερτιμημημένο -κατά τη γνώμη μου- χαρακτηριστικό μιας κιθάρας.

pascal είπε:
Πάντως, όπως έχει νομίζω ξαναειπωθεί στο forum, το sustain είναι ένα πολύ υπερτιμημημένο -κατά τη γνώμη μου- χαρακτηριστικό μιας κιθάρας.
+1028 !

pascal είπε:
Σε ανοιχτή μι μπάσα (μέτριας έντασης picking), με το volume της κιθάρας και τα tones της στο 10, σε καθαρό κανάλι ενισχυτή με το volume του στο 3.
Το ίδιο sustain θα έχει σε ένα γομάρι ενισχυτή, το ίδιο σε ένα marshall pocket amp?

Όταν αποφασίσετε ποίος το έχει πιό μεγάλο, πείτε μου, γυρίζω μια ταινία και ψάχνω πρωταγωνιστή.

Το sustain της κιθάρας μου μοιάζει με μπανάνα...

Κώστα, να παίξω στην ταινία;

kwstas79 είπε:
Αυτό το μαραφέτι είναι κυρίως για μπάσα φέντερ, που είναι γεμάτα dead-spots, αν δεν έχεις από αυτά, μην ασχολείσαι.
+1000

+100000000

αν πια σε καει τοσο πολυ το....σουστεϊν...γυρνα το στο...βιολι! ;D

δεν υπαρχει θεμα υπερτιμησης ή υποτιμησης για το ποσο sustain θελει καποιος. ειναι τελειως υποκειμενικο. και εξαρταται φυσικα απο την μουσικη που παιζει. αν παιζεις doom metal θες η κιθαρα να μη σβηνει ουτε αφου εχουν περασει 23 λεπτα και 45 δευτερολεπτα απο την τελευταια πενια. αν παιζεις jazz... ε τι να το κανεις το sustain ρε φιλε.

οποτε ειναι λιγο αφελης η συζητηση. δεν βγαζει καπου. παιξτε οτι γουσταρετε and play it good.

;)

ετσι κι αλλοιως το sustain μπορεις πανευκολα να το βγαλεις απο ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ κιθαρα μια και εχει περισσοτερο να κανει με τον υπολοιπο εξοπλισμο (εφε,ενισχυτες) παρα με το οργανο καθαυτο. ;)

Superfunk είπε:
ετσι κι αλλοιως το sustain μπορεις πανευκολα να το βγαλεις απο ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ κιθαρα

Οχι αν δεν έχεις πάει ωδείο, βασική προυπόθεση φίλε μου.

Πωρε μαμωτο το ξεχασα που να παρει!!

Εχεις απολυτο δικιο οποτε ταπεινα διορθωνω τη φραση μου..

Αν εχεις παει ωδειο το sustain μπορεις πανευκολα να το βγαλεις απο ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ κιθαρα..

;D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back