Γεια σας! Τώρα τελευταία εγώ και το (ο Θεός να το κάνει) συγκρότημά μου μπήκαμε σε πειρασμό να ηχογραφήσουμε κάνα δυο τραγουδάκια αλλά δεν γίνεται λόγος για studio! Οπότε σκέφτηκα ότι μπορούμε να ηχογραφήσουμε στο MacBook Pro που έχω. Τώρα, έχουμε μόνο μια 12κάναλη κονσόλα και το λάπτοπ, τίποτα παραπάνω. Και η ερώτησή μου είναι: Τι άλλο χρειαζόμαστε για να ηχογραφήσουμε ένα κομμάτι, μέτριας ποιότητας, ή τουλάχιστον ένα δυο όργανα μόνο; Σε τι ακριβώς θα χρησιμεύσει η κάρτα ήχου και είναι απαραίτητη να πάρουμε μία; Δεν γίνεται να βάλουμε τα όργανα στην κονσόλα και από εκεί σε ένα Audio Interface (πχ http://www.thomann.de/gr/maudio_fast_track_pro.htm αυτό σκέφτομαι να αγοράσω) και από εκεί εγγραφή όλο μαζί όπως είναι στο cubase για παράδειγμα; Ή μήπως τα έχω λάθος στο μυαλό μου; Η κάρτα ήχου τι ακριβώς θα κάνει παραπάνω από το Audio Interface και αν όντως είναι απαραίτητη τι έχετε να προτείνεται για 100-350 Ευρώ; Στη συνέχεια, μικρόφωνα: Θέλουμε να ηχογραφήσουμε αντρικές (ή μάλλον παιδικές, γιατί 14 χρονών είμαστε) και ίσως λίγη φυσαρμόνικα και από μια έρευνα που έκανα στο forum κατέληξα στο Rode ΝΤ-1, εσείς τι λέτε; Τέλος, αν συμπεραίνεται ότι τα έχω λάθος στο κεφάλι μου παρακαλώ να μου τα εξηγήσετε λίγο γιατί καινούργιος είμαι και εγώ στον χώρο της ηχογράφησης και δεν έχω καταλάβει πως λειτουργούν τα πράγματα.
Υ.Γ: Την ηλεκτρική κιθάρα θα την ηχογραφήσουμε κατευθείαν από το PodX3 Live που χρησιμοποιώ οπότε δεν χρειάζονται μικρόφωνα, και έχουμε και μια ηλεκτροακουστική. Αυτή μπορεί να ηχογραφηθεί κατευθείαν από τον μαγνήτη στην κονσόλα ή χρειάζεται τίποτα άλλο;
Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά!! ;D
Υ.Γ: Την ηλεκτρική κιθάρα θα την ηχογραφήσουμε κατευθείαν από το PodX3 Live που χρησιμοποιώ οπότε δεν χρειάζονται μικρόφωνα, και έχουμε και μια ηλεκτροακουστική. Αυτή μπορεί να ηχογραφηθεί κατευθείαν από τον μαγνήτη στην κονσόλα ή χρειάζεται τίποτα άλλο;
Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά!! ;D