ευκολα σολο ???

Δοκίμασε

Smells like teen spirit απο Nirvana

Californication από rhcp

πιο εύκολα δε γίνεται

Maow είπε:
Δοκίμασε

Smells like teen spirit απο Nirvana

Californication από rhcp

πιο εύκολα δε γίνεται
Χαχα!!! ;D ;D

Ρε συ και εγώ αυτά τα δύο θα του έλεγα!!! ;D ;)

Αν μας πεις και τι μουσική περίπου παίζεις πιστεύω μπορούμε να σου βρούμε και περισσότερο ταιριαστά στο στυλ σου αν αυτά δεν σου κάνουν.

παιζω μεταλ και ροκ    τα σολο που εχω μαθει ειναι : smells like a teen spirit  , nothing else matters , paranoid  kai we're not gona take it   

Αν σου αρέσουν οι RHCP και το Dani California έχει πολύ ωραίο σολο και εύκολο.

Τώρα από μεταλ...δεν έχω ιδέα!!! ;D ;D

Δοκιμασε και το solo του iron man. Ειναι πιο δυσκολο απο του paranoid αλλα αμα το ξεκινησεις σε χαμηλο tempo θα βγει σιγα σιγα...

Γεια πάλεψε λίγο το σόλο στην αρχή του Fade to Black των Metallca, και μετά προσπάθησε να το βγάλεις όλο το κομμάτι μέχρι το τέλος του. Όταν καταφέρεις να το παίξεις όλο, θα έχεις ανεβει επίπεδο.

Γενικά, όλα τα σολο στα τραγούδια των Metallica. Αν λυθεί το χέρι σου με τα σολακια του Κirk, θα δείς ότι τότε θα έχεις καταφέρει πολλά!

Φιλικά ;)

α) Μάθε βασικά πατήματα στην πεντατονική.

β) Μετά είτε

i)  Φτιάξε με ένα οποιοδήποτε απλό πρόγραμμα στο PC ένα δωδεκάμετρο blues σε 1-4-5 ή

ii)  Βρες αντίστοιχο jam track έτοιμο

iii) Βάλε ένα CD με blues και βρες την τονική

γ) Και φτιάξε τα δικά σου σόλο

δ) Και άκου

ε) Και παίξε

στ) Και μάθε

Και ......

Φίλε audiokostas, μήπως είναι εύκολο να επεξηγήσεις λίγο αυτό με το πρόγραμμα στο pc? (έχω μάθει κι εγώ τα πατήματα της πεντατονικής και ψάχνω το επόμενο βήμα...)

ευχαριστώ...

audiokostas είπε:

β) Μετά είτε

i)  Φτιάξε με ένα οποιοδήποτε απλό πρόγραμμα στο PC ένα δωδεκάμετρο blues σε 1-4-5 ή

.....
Αυτή είναι συνταγή για να φτιάξεις Έλληνα bluesman.  :)

Δεν θα το πρότεινα, εκτός αν για κάποιο περίεργο λόγο του αρέσουν τα blues.  :)

harilatron είπε:

β) Μετά είτε

.....
Αυτή είναι συνταγή για να φτιάξεις Έλληνα bluesman.  :)

Δεν θα το πρότεινα, εκτός αν για κάποιο περίεργο λόγο του αρέσουν τα blues.  :)
ίσως,αλλά κατ'εμέ είναι καταλυτικό για την μετέπειτα πορεία του να γνωρίζει σχετικά καλά τα blues...που όσο απλά και να φαίνονται,δεν είναι τόσο στο να τα παίξει κάποιος αρκετά καλα... ;)

Δεν εννοούσα ότι είναι εύκολο να παιχτούν σωστά όπως πρέπει. Το αντίθετο.

Απλά, θεωρώ ότι το αναβοκατέβασμα πεντατονικής σε 12μετρο blues backing track... είναι μια διαδικασία που μάλλον σου περιορίζει τη φαντασία παρά σου ανοίγει ορίζοντες.

Σαφώς... μπορεί στην αρχή-αρχή να σε βοηθήσει να "πάρουν λίγο μπρος" τα χέρια σου, αλλά με το ρίσκο να γίνεις... Έλληνας bluezman.  ;D

harisz είπε:
ίσως,αλλά κατ'εμέ είναι καταλυτικό για την μετέπειτα πορεία του να γνωρίζει σχετικά καλά τα blues...που όσο απλά και να φαίνονται,δεν είναι τόσο στο να τα παίξει κάποιος αρκετά καλα... ;)
Πολύ σωστά.

Δεν είναι τόσο απλό.

Ο λόγος που ανέφερα τα παραπάνω δεν είναι άλλος από το ότι πιστεύω ότι πρώτα μπουσουλάμε, μετά περπατάμε και μετά τρέχουμε. Η πεντατονική είναι μια πολή καλή (ροκ) βάση. Σε αυτήν και το blues στηρίχθηκαν οι περισσότερες ροκ μπαντες στο ξεκίνημα.

Τα Blues δεν είναι εύκολα όταν χρειάζεται να δώσεις την δική σου χροιά αλλά από καθαρά τεχνικής απόψεως (αλλαγές, τέμπο, ριφ κλπ κλπ) δεν παρουσιάζουν και ιδιαίτερη πρόκληση στην αρχική τους προσέγγιση.

Κατά βάση 12μετρα, με αλλαγές 1ης (πχ Λα) 4ης (Ρε) και 5ης (Μι) δίνουν μια ωραιότατη πλατφόρμα για να ξεκινήσεις απλά και όμορφα σόλο. Αποκτώντας γνώσεις και αυτοπεποίηθηση, προχωράς.

Δεν είναι θέμα bluesman. Είναι θέμα βάσης, μαγιάς.

Απ' την άλλη βέβαια μπορεί να κάνω και λάθος...............

CENTRAL είπε:
Φίλε audiokostas, μήπως είναι εύκολο να επεξηγήσεις λίγο αυτό με το πρόγραμμα στο pc? (έχω μάθει κι εγώ τα πατήματα της πεντατονικής και ψάχνω το επόμενο βήμα...)

ευχαριστώ...
Αγαπητέ Central,

Προγράμματα υπάρχουν αρκετά. Ο πιο εύκολος τρόπος ίσως είναι να πας στο http://www.activebass.com/ και πάνω στα tabs πάτα Track Builder. Χτίσε τα μέτρα που σε ενδιαφέρουν σε μινόρε ή ματζόρε.

Καλή διασκέδαση............

Trending...

Νέα θέματα

Back