ερώτηση σχετικά με ableton sampler.

giannis

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Ξέρει κανείς τρόπο,κ αν υπάρχει,στο να κρατάει το sampler του ableton σταθερό tempo,

εν ολίγοις θέλω σταθερό tempo οταν παίζω με το pitch/οκτάβες.

???

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Νομίζω ότι πρέπει να γίνεις πιο σαφής.

Κάθε instrument κρατάει ένα σταθερό tempo όσο εσύ δεν το μεταβάλλεις, τι ακριβώς πρόβλημα αντιμετωπίζεις με το pitch;

giannis είπε:
φίλε μου,μιλάω για τα samples που μεταφορτώνω.

:)
Γιατι δεν χρησιμοποιείες το clip architecture για να το κανεις αυτό ? Απλώς φορτώσε το sample ως κλιπ και map it to midi keyboard  ή κάνε Midi assign το Pitch σε κάποιο Knob,  ότι σε βολεύει περισσότερο.

εντάξει μόλις θυμήθηκα ότι το κάνει το kontakt..

είναι η λειτουργία "time machine/beat machine",οποτε ότι κ να παίξεις στην έκταση του κλαβιέ διατηρείται το ίδιο tempo..

(αυτό ήθελα ρε άνθρωπε αγάπα)

;)

giannis είπε:
εντάξει μόλις θυμήθηκα ότι το κάνει το kontakt..

είναι η λειτουργία "time machine/beat machine",οποτε ότι κ να παίξεις στην έκταση του κλαβιέ διατηρείται το ίδιο tempo..

(αυτό ήθελα ρε άνθρωπε αγάπα)

;)

εεε ???

μα ήδη σου έδωσα την λύση σε αυτό που ζητάς :-\

Δεν ξέρω αν έχω καταλάβει καλά το ερώτημα αλλά αν φορτώνεις όντως λούπες νομίζω το πιο ορθολογικό στο ableton (ανάλογα και το αποτέλεσμα που θέλεις πάντα), είναι αυτό που λέει ο kilon. Δηλαδή να φορτώσεις τη λούπα σου σαν clip, να την κάνεις και warp στους χρόνους που θέλεις και μετά να κάνεις ένα midi assign του transposition στο κλαβιέ σου.

παιδιά ευχαριστώ για τον χρόνο σας,

η λύση επιτεύχθηκε με το kontakt,ο ορθολογικός τρόπος όπως ανέφερες απλά δεν σου επιτρέπει να παίξεις παραπάνω από ένα sample,γι`αυτο ασχολήθηκα εξαρχής με sampler απορία..

Υπαρχει και το Intakt που ειναι loop player μπορεις να βαλεις οσες λουπες θελεις.

giannis είπε:
παιδιά ευχαριστώ για τον χρόνο σας,

η λύση επιτεύχθηκε με το kontakt,ο ορθολογικός τρόπος όπως ανέφερες απλά δεν σου επιτρέπει να παίξεις παραπάνω από ένα sample,γι`αυτο ασχολήθηκα εξαρχής με sampler απορία..

Δεν είναι αλήθεια αυτό, μπορείς να φορτώσεις όσα clips θέλεις και να ορισεις όσες περιοχές του κλαβιέ σου θέλεις να ανταποκρίνονται σε ξεχωριστά audio clip άρα και σε όσα sample θέλεις.

όλα γίνονται!!!αυτό εννοείται...

το θέμα μου είναι καθαρά εργονομικό,μιλάω για ενα sample ,ρίχνοντας το σε μια μηχανή (sampler) έχοντας πολυφωνία και σταθερό ρυθμό,κάτι που το kontakt το κάνει με ένα drag&drop και δυο κλικ.Το να αναθέσω στο live  διαφορα clip κ ιστορίες δεν με βοηθάει στο θέμα μου,θενξ πάντως,

ας κλείσει εδώ ...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back