Reply to thread

Με κάθε επιφύλαξη αφού δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω, ίσως μια κιθάρα άνω των 1.500-2.000 ευρώ να έχει την φροντίδα στην κατασκευή και την επιλογή των υλικών που χρειάζεται ένας επαγγελματίας ,που θα του δίνει την σιγουριά ότι το όργανό που χρησιμοποιεί για να βγάζει το ψωμάκι του δεν θα τον κρεμάσει μετά από 3 ταξίδια.

Δεν είμαι επαγγελματίας κιθαρίστας αλλά είμαι φωτογράφος και ξέρω ότι μπορεί να υπάρχουν μηχανές των 1.000 ευρώ που τραβούν ίδιες φωτογραφίες με μηχανές των 4.000 αλλά δεν θα στηριζόμουν επάνω τους για μια κρίσιμη φωτογράφιση. Με την χρήση αυξάνουν γεωμετρικά οι πιθανότητες αστοχίας.

Μια κιθάρα των 800 ευρώ μπορεί να βγει αριστούργημα αλλά πάντα θα έχει περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα σε σχέση με μία ακριβότερη. Ο ερασιτέχνης δεν έχει πρόβλημα να αλλάξει το νατ ή το μπρίτζ μετά από έναν χρόνο και 6 μήνες μετά να πάει για κλειδιά. Στο τέλος θα έχει ένα όργανο που μπορεί να βρίσκεται εντελώς εκτός προδιαγραφών ,μπορεί να είναι καλύτερο μπορεί να  είναι χειρότερο από αυτό που δοκίμασε στην αρχή. Κανένα πρόβλημα.

Εάν είναι η δουλίτσα σου είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα.

Έχω παρατηρήσει ότι συνήθως hacks και tricks δοκιμάζουν οι ερασιτέχνες ,προσωπικά ακόμα και firmware τρομάζω να αλλάξω στην κάμερα μου φαντάζομαι ότι για κάποιον επαγγελματία κιθαρίστα η αγωνία θα είναι ίδια με ρύθμιση truss rod.

Back