Reply to thread

Επειδή συμπτωματικά μιλούσα με κάποιον από την ΕΛΙΝΑ την ώρα που χάζευα το thread, και έθεσα υπ' όψιν του το ζήτημα της διαφοράς τιμής που αναφέρθηκε, η εξήγηση έχει να κάνει με το ότι, πράγματι όταν η Tascam ανακοίνωσε την κατάργηση της παραγωγής αυτού του ηχείου, διατέθηκε μία παρτίδα στον Τόμαν, σε εξαιτετικά χαμηλή τιμή, στο στυλ "όσο κρατούν τα αποθέματα". Η ελληνική αντιπροσωπεία επέλεξε να μην ακολουθήσει σε αυτή την εκπτωτική λογική, η οποία άλλωστε διήρκεσε για λίγες ημέρες, διότι πράγματι τα "αποθέματα" εξαντλήθηκαν.

Την περίοδο που κατασκευαζόταν κανονικά το ηχείο που αναφέρθηκε, η τιμή της τοπικής αντιπροσωπείας ήταν ευθέως συγκρίσιμη με την τιμή του Τόμαν. Σε προσωπικό επίπεδο, αυτό ακριβώς είχε καταχωρηθεί στη μνήμη μου, καθώς και εγώ ενδιαφερόμουν για το συγκεκριμένο ηχείο, καίτοι ποτέ δεν το αγόρασα.

Τα υπόλοιπα εξηγήθηκαν πλήρως από τον κ. Χναράκη: πράγματι κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να δεχθεί ανταλλαγή (ούτε εντός εγγύησης) χωρίς να κάνει τεχνικό έλεγχο. Βέβαια σύμφωνα με την κείμενη ευρωπαϊκή νομοθεσία (μου αρέσει που επικαλούμαστε την Ευρώπη όποτε μας βολεύει και μόνον), μπορεί ο καταναλωτής να "επιστρέψει" κάτι εντός συγκεκριμένου ημερολογιακού πλαισίου χωρίς να παράσχει κάποια ειδική δικαιολογία, αρκεί να επιστρέψει και την αρχική του συσκευασία και να μην το έχει καταστρέψει στο ενδιάμεσο.

Back