επιλογή πυκνωτικού (?) μικροφώνου

allobarr

Νέο μέλος
Πόντοι
16
..καλησπέρα :)

λοιπόν, ήρθε η ώρα για μένα να αποκτήσω το πρώτο "καλό"  πυκνωτικό μικρόφωνο, προσανατολισμένο για χρήση σε φωνή κυρίως και για ακουστικά όργανα και room mic δευτερευόντως, σε home studio..η φωνή μου κινείται σε μεσαίες κλίμακες χωρίς πολύ γρέζι δυστυχώς και αρκετά από τα κομμάτια που θέλω να ηχογραφήσω έχουν και "δυναμικά" γκαραζο-φωνητικά ;D αλλά όχι κατ'αποκλειστικότητα..η κάρτα ήχου που αποφάσισα να πάρω είναι η focusrite saffire pro40 ή η pro24..

θα διαθέσω γύρω στα 250 ευρώ, χωρίς να απορρίψω και φθηνότερες προτάσεις..

έχω δοκιμάσει το nt1a σε ένα 8-κάναλο tascam dp-01fx και μου φάνηκε κάπως πρίμο και λαμπερό για τα γούστα μου..θέλω κάτι μάλλον πιό ζεστό και ογκώδες..σε λίγες μέρες θα δοκιμάσω και το rode nt1 το παλιό, που διάβασα ότι είναι πιό ζεστό και λιγότερο πρίμο..

μικρόφωνα που έχω στο μυαλό μου είναι τα Rode NT2-A, AUDIO TECHNICA AT 4033, Oktava MK-219 και αυτό το λαμπάτο της rode που δεν θυμάμαι το μοντέλο..

..από την άλλη, μήπως χρειάζομαι αποκλειστικά λαμπάτο πυκνωτικό για να δώσει λίγο γρέζι παραπάνω? ή μήπως (και) κάποιο δυναμικό broadcast μικρόφωνο τύπου shure sm7b ή electrovoice re-20 για τα "γκαζωμένα" φωνητικά?

..με ενδιαφέρει μια όσο το δυνατόν ποιοτική επιλογή και αν με πείσετε ότι σε αυτά τα λεφτά δεν υπάρχει αυτό που θέλω, μπορεί να αποτολμίσω να χωρίσω την γυναίκα μου και να δώσω άλλα 200 ευρώ επιπλέον..

ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγγνώμη για το μακροσκελές του θέματος

To πρωτο καλο στα 250euro???

Μπααααααααααααααααααααα  φτασε γυρω στα 700-1000 και μετα κατι γινεται...

Tablet είπε:
To πρωτο καλο στα 250euro???

Μπααααααααααααααααααααα  φτασε γυρω στα 700-1000 και μετα κατι γινεται...
το πρώτο "καλό" έγραψα..

αν είμουν επαγγελματίας θα με βοηθούσε πολύ η άποψη σου..

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Όντως αν είναι για πυκνωτικό αξίζει να δώσεις κάτι παραπάνω. Και πίστεψέ με (μπορεί να ακουστεί "κάπως", αλλά έτσι είναι) κάθε  παραπάνω ευρό που θα δώσεις θα το ακούσεις.

Το Audio Technica που αναφέρεσαι ας πούμε ξεφεύγει λίγο απο το budget σου, αλλά ό,τι μικρόφωνα Α.Τ. έχω ακούσει σε τέτοια φάση είναι καταπληκτικά! Αξίζει πιστεύω να μαζέψεις περισσότερα χρήματα για πυκνωτικό.

Τα "βρώμικά" θα τα πιάσεις πολύ καλά και με ένα δυναμικό. Το πυκνωτικό μπορεί να μη συλλάβει εντελώς το τσαμπουκά σου άμα τραγουδήσεις λίγο πιο άγρια. Με ένα shure είσαι καλυμένος.  

φίλε alcodog, προφανώς έχεις δίκιο..απλά σκέφτηκα, ότι στην κατηγορία τιμής μέχρι 400 ευρώ που είναι το μάξιμουμ για μένα, δεν έχω ακούσει για μεγάλες διαφορές μεταξύ των μικροφόνων..επομένως αν είναι να δώσω 400 ευρώ για κάτι που δεν θα είναι αισθητά καλύτερο του nt1a, προτιμώ να δώσω τα 170 του rode..αν κάνω λάθος, να το συζητήσουμε :)

για το audio technics που λες, πιστεύεις έχει ένα ζεστό χαρακτήρα?

psixanwmalos είπε:
έχω ακούσει τέλεια λόγια για το shure sm7b. εγώ στη θέση σου θα το έπαιρνα :)
και εγώ έχω ακούσει, αλλά δεν το έχω ακούσει..σκέφτομαι πάντως ότι μπορεί να με καλύψει στα "φωναχτά" σημεία με πολλή ένταση, δεν ξέρω όμως πώς μπορεί να αντιδράσει σε νορμάλ συνθήκες, όπου στόχος είναι η διάυγεια κτλ

Δεν διευκρίνισες ότι είναι για το χομπι σου γι'αυτο σε πηγα εκει..Νομιζα πως η αγορα εξυπηρετούσε επαγγελματικό σκοπό..Η τελευταια μου αγορα ηταν το STUDIO PROJECTS T3 MKII λαμπατο και στο προτείνω με τα χιλια βεβαια ειναι γυρω στα 500 αλλα αξιζει παρα πολυ απιστευτα ζεστο ηχο πραγματικα και θα εχεις το αποτελεσμα που θελεις στη φωνη σου...3 πολικά διαγράμματα και με τις θρυλικες dual triode 6072 λαμπες με αποτελεσμα πολυ ζεστο και χαρακτησιστικο vintage ηχο..Στο προτεινω σιγουρα....Ερχεται σε βαλιτσα ετσι ακριβως...
Studio-Projects.JPG

Με τις προενισχυσεις της κονσόλας μου (yamaha mg 206) και ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος για τις εφαρμογές που το θελω. Τώρα οσο καλύτερη  προενισχυση εχεις τοσο καλυτερα θα τονιστεί και η χροιά του μικροφωνου γενικότερα...

Τι ακριβώς εννοεις "πώς αντιδρά αν τραγουδήσεις με πολλά γκάζια"?.Ειναι αυτο ακριβως απλος σιγουρεψου για το αν ερχεται με βαλιτσα και τα παρελκομενα του...

εννοώ, αν τραγουδήσεις γκαραζο-πανκ ;D..δηλαδή, διαχειρίζεται καλά το μεγάλο input ή λασπώνει γρήγορα? επειδή, ο σκοπός που το θέλω εμπεριέχει και τέτοια πράγματα, για αυτό ρωτάω

Δεν έχει να κάνει αυτό που λες τόσο με το μικρόφωνο όσο με την επεξεργασία κατά την διάρκεια και μετά την ηχογράφηση.Απο κει και περα

ειναι ενα mic που θα σου δωσει μια πραγματικα ζεστη χροια με ογκο και σου ξαναλεω οσο καλυτερη προενισχυση τοσο καλυτερο αποτελεσμα.Νομιζω βεβαια οτι θα το πετύχεις αυτο που θες...Τωρα βεβαια εξαρταται και απο σενα..

ναι σίγουρα εξαρτάται και απο εμένα..

ευχαριστώ πολύ ξανά, για τον χρόνο σου.. :)

μάλλον σε κάτι τέτοιο θα καταλήξω..

έχεις καμιά ιδέα που μπορώ να δοκιμάσω αυτό και κάποια άλλα μικρόφωνα στην αθήνα ή θεσσαλονίκη?

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back