jmone είπε:
δεν είναι μόνο ο θόρυβος αλλά και οι ανακλάσεις που πιάνει το πυκνωτικό και τραγουδώντας σε 2 διαφορετικούς χώρους
παίρνεις 2 εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα
εγώ είμαι της άποψης δυναμικό και πάλι δυναμικό
ΥΓ επειδή δεν είμαι κανένας ειδήμων της ακουστικής μπορεί να μην οφείλετε εκεί (αν και δεν νομίζω να είμαι λάθος)
αλλά με τα πυκνωτικά έχω δει διαφορά από χώρο σε χώρο
Ένα μέσο δωμάτιο θα έχει σίγουρα μια κουρτίνα, ένα κρεββάτι, καμιά βιβλιοθήκη, τώρα που είναι Χειμώνας θα έχει και μοκέτα...οπότε οι ανακλάσεις εκ φύσεως θα είναι περιορισμένες.
Γενικά ήμαστε σύμφωνοι απλά διαφωνούμε στο μέτρο που ισχύουν όλα αυτά.
Δηλαδή αν τραγουδάς μισό μέτρο μακριά από το πυκνωτικό ναι θα πιάνει όλους τους θορύβους.
Αν όμως είσαι στους 20-30 πόντους (για μένα και το AT4047 αυτή είναι η ιδανική απόσταση για
το είδος των ηχογραφήσεών μου) τότε στο σήμα σου θα έχει πάνω από 80% φωνή και λιγότερο από
20% ανακλάσεις.
Εγώ προσωπικά έχω βάλει 1 τετραγωνικό ρικοφόν στον τοίχο που βλέπω όταν τραγουδάω,
εκεί δηλαδή που "χτυπάει" η πρώτη και πιο ισχυρή ανάκλαση (Αυτό μου κόστισε περίπου 10 ευρώ).
Αν βάλεις 3-4 τετραγωνικά τότε θα έχεις μικρές ανακλάσεις αλλά όπως είπα και αρχικά
η ανάκλαση ενός συνηθισμένου χώρου είναι σχετικά μικρή. Μην ψάχνουμε την τέλεια
ακουστική 150-200 ευρώ μικρόφωνο προτείνουμε στον άνθρωπο, δεν θέλει και στούντιο.
Α και με χρήση ενός Bass Cut Filter στα 75-80Hz κόβεται πολλή βαβούρα και
ελάχιστα ο όγκος της φωνής.
ΥΓ Αλήθεια φίλε μου kofi τα διαβάσεις όσα γράφουμε ή γράφουμε για σένα χωρίς εσένα???
;D ;D ;D