Eπιλογή κατάλληλου studio monitor 8''!!!

gonos

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Καλησπέρα παιδια..>!!!άργησα να μπω στο Club αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ!!!Λοιπόν, πριν μπω σε λεπτομέρειες του θέματος που θέλω να θίξω, απλά να σας αναφέρω οτι έχω ένα μικρό project studio 3m πλατος Χ 8m μήκος στ'οποίο έχω ενα ζεύγος studio monitors TASCAM VL-X5. Το θέμα όπως καταλαβαίνετε, επειδή ασχολούμαι με ηχοληψία και μίξεις hip hop μουσικής, ότι δεν εχω πολύ bass οπότε αναγκάζομαι να φαντάζομαι πως αυτό 8α ακούγεται στο τελικό στάδιο της μίξης.Οπότε σκέφτομαι να πάρω κάτι σε 8ιντσα χωρίς να υπερχρεωθώ λόγω έλλειψης ικανής μελέτης αλλά ούτε και να τσιγκουνευτώ...γύρω στα 500 ευρώ για το ζεύγος διαθετω.

Σ'ερώτηση σε γνωστό μου για τα κατάλληλα ηχεία μου πρότεινε...καλή μάρκα...με καλά στοιχεία...επειδή όμως τα περισσότερα που του πρότεινα δεν τα έχει ακούσει θά ήθελα την γνώμη σας...

1. KRK ROKIT G2 RP8

2. MACKIE MR 8

3. FOSTEX PM-2 MKII

Όλα αυτά μέσω εκτεταμένης έρευνας τα έχω βρεί μέσα στο πλαίσιο των τιμών ου αντέχει η τσέπη μου...

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας...Θα χαρώ να με βοηθήσετε καθώς σκέφτομαι αμεσότατα να αγοράσω!!!

Το θεμα εχει καλυφθει πολλακις :)

ξεκινα διαβαζοντας τα threads ΚΑΤΩ ακριβως απο το ποστ σου.

Superfunk είπε:
Το θεμα εχει καλυφθει πολλακις :)

ξεκινα διαβαζοντας τα threads ΚΑΤΩ ακριβως απο το ποστ σου.
+2112...

Ρίξε και μια ματιά στον τομέα Άρθρα στη μπάρα από πάνω..

Θα βρεις ένα ωραίο άρθρο του yameth..

Δεν υπάρχει κατάλληλο studio μονιτορ... Όλα είναι ατμός... που έλεγε και ο Θ.Β.

Συμφωνώ με τις απόψεις σας...το άρθρο το χα διαβάσει φίλε...απλά έλεγα μήπως έχετε ακούσει αυτά τα 3...κατι αλλο...είναι rms  η απλά peak watts???για τις αποδόσεις τους μιλάω...

Αφού επιμένεις να πάρεις μια υποκειμενική απάντηση, εγώ έχω δοκιμάσει 8 ζευγάρια monitor τα τελευταία 4 χρόνια. Από όλα αυτά κράτησα τα KRKv8 για main και δεν θα αποχωρηστώ ποτέ τα behringer truth 2031A, όσο κι αν σου φαίνεται ξενέρωτο αυτό. Αμα τα παιξίματα είναι ΚΑΛΑ στην ηχογράφηση, η μίξη βγαίνει εύκολα και αμέσως και παθαίνω πλάκα πως ακούγονται τα truth...

Μάλιστα...οφείλω να ομολογήσω πως κάποια ζεύγη έχουν σχεδόν ίδιες αποδόσεις σε watts και άλλες ξεφεύγουν...όπως τα fostex k Behringer...να σου πώ την αλήθεια έιμαι μεταξύ Μαckie - KRK

KRK 8

Μονολεκτικά γιατί και εγώ το έχω αναλύσει στο noiz αν ψάξεις..

Ειναι πολύ καλά.

Στην Ελλαδίτσα μας αυτά κοστίζουν >500ευρώ...τα βρήκα με μεταφορικά κοντά στα 450...στην αρχή ήμουν κάθετος για οποιοδήποτε άλλο εκτος ΚΡΚ...μετά σκέφτηκα τα MACKIE

Τα mackie ειναι φοβερά αλλά το μεγαλύτερο μοντέλο οπότε ανεβαίνεις πολύ στην τιμή.

Οπως και να χει είτε mackie είτε KRK θα έχεις υπέροχα μονιτορ για τα λεφτά τους.

To ξέρω...δλδ ξέρω οτι απλά θα δαπανήσω εκ του ασφαλούς εν μέρει...χαχα...απλα ξέρεις που κολλάω???στα MR8 έχει 50 watt HF - 100 watt LF ενώ στα KRK 140 watt συνολικά...λες να ναι πολυ bassata τα ΜR8?

Από τα specs δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα για το πως ακούγεται κάτι και σίγουρα δεν μπορείς να κάνεις σύγκριση δυο διαφορετικών σχεδίων Monitor έτσι.

Ο μόνος τρόπος για να επιβεβαιωθείς είναι να τα ακούσεις δίπλα-δίπλα, χωρίς να περιμένεις συγκεκριμένες διαφορές στην απόδοση. Άσε τα αυτιά σου να ακούσουν και να κρίνουν.

Όπως και να'χει με όποιο απ'τα 2 να πας δύσκολα θα βγεις παραπονεμένος...

u7 make my day!!!so simple!!!

κια για να το κλεισουμε το θεμα...θελω να τα συνδυασω με καποια καλή κάρτα ηχογραφήσεων firewire...like M-AUDIO PROFIRE 610 ...καμιά πρόταση??

Trending...

Νέα θέματα

Back