• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Επιλογή digital delay σημερα

geka

Ενεργό μέλος
Πόντοι
178
Χαίρεται. Το γνωστό θέμα. Delay........ 

Εχω αναλογικο delay του Jam και είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Αλλά μου λείπουν οι μεγάλες επαναλήψεις και τα presets. Μιλάμε δλδ για ένα 2ο delay στην αλυσίδα σε συνδυασμό και με το analog. Υπάρχει ένα budget επειδή μάζευα λεφτά καιρό το πολύ μέχρι 400 ευρώ κι από ότι φαίνεται θα πάω για μεταχειρισμένο. Το μόνο που με προβληματίζει στα Delay που κοιτάω είναι ο δύσκολος προγραμματισμός. 

Αυτά που κοιτάω εδώ και κάποιους μήνες είναι τα εξης:

1) strymon timeline. Κλασσικο πια. Μου φαινεται ότι έχει φοβερούς ήχους και πολύ καλό για στουντιακη δουλειά. Με προβληματίζει μόνο ο δύσκολος προγραμματισμός του ενδεχομενως και η χρήση του real time. Το βρίσκω συχνά πυκνά στα μεταχειρισμενα

2) boss dd 500. Απ τα χαρακτηριστικά μου φαίνεται ίδιο με το strymon και αρκετά πιο φτηνό. Ηχητικά δεν ξέρω τι γίνεται. 

3) chase bliss tonal recall red knob. Φοβερό.  Συνδυάζει αναλογικό ήχο με digital δυνατότητες. Αλλά είναι πανάκριβο, έχει μόνο 2 presets, για περισσοτερα presets θέλει άλλο μηχάνημα να τ αποθηκευεις.

Οποιαδήποτε γνώμη ευπροσδεκτη

DD8 και με τα ρέστα πας διακοπές. 

Edit ,θες και presets

DD 500

Ηχητικά οι άνθρωποι είναι οι ΕΦΕΥΡΕΤΕΣ του digital delay οπότε όταν αφτΙ  ερχοντουσταΝ οι άλλοι πηγαίνανε :)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
DD 500

Ηχητικά οι άνθρωποι είναι οι ΕΦΕΥΡΕΤΕΣ του digital delay οπότε όταν αφτΙ  ερχοντουσταΝ οι άλλοι πηγαίνανε
Ναι sf. Το σκέφτομαι οντως πολύ πολύ σοβαρά το συγκεκριμενο. Φαίνεται ότι κοντράρει το timeline στα ίσα και πιο φτηνό. Και στα forum λεν πολύ καλά λόγια και ότι το μόνο που του λείπει σε σχέση με το strymon είναι η λειτουργία grit, ενώ έχει και πολλά που το strymon δεν τα εχει( πχ 4 band eq) Επίσης έχει  και looper με μεγάλη διάρκεια απ ότι βλέπω οπότε μπορώ να πουλήσω κ το ditto. 

Σφ σαν προγραμματισμός θα δυσκολευτώ λες? Έχει πολλή μανούρα? γιατί γλυκαθηκα με την απλότητα των αναλογικων

Το μόνο ψηφιακό που έχω παίξει ηταν το nova delay που από τη μια δε τρελάθηκα κι από την άλλη τα έφτυσε για κάποιον λογο. Και παλιότερα μια πετάλιερα της Roland που την πούλησα. 

Το chase bliss το έχεις δοκιμάσει. Καινούριο είναι κάπου στα 550!!!!!!!!!!!!

σαν προγραμματισμός θα δυσκολευτώ λες? Έχει πολλή μανούρα?

Όλα τα Boss είναι πανεύκολα στη χρήση. 

chase bliss το έχεις δοκιμάσει. Καινούριο είναι κάπου στα 550!!!!!!!!!!!!

Όχι ρε συ ,εγώ είμαι και τσιγκούνης και Νεάντερταλ, Echo Shifter και ξερο ψωμί  :)

Α και το tc electronic replay box που πήρα πρόσφατα μια χαρά μου βγήκε αλλά δεν έχει presets

Πολυ value for money και όχι μόνο......... 

Ψάχνω να βρω ακόμα ένα για καβαντζα (το παλιό όχι το καινούργιο) και δεν βρίσκω πουθενά ρε μαμωτο....είναι στην κυριολεξία όλος μου ο ήχος....έτσι και χαλάσει την έκατσα τη βάρκα. 

το παλιό όχι το καινούργιο
Αααααα. Το καινούριο είναι άλλη φάση δλδ? Και το πρότεινα σε κάποιον που έψαχνε κτ αντίστοιχο. Το χουν χαλάσει? 

Αααααα. Το καινούριο είναι άλλη φάση δλδ? Και το πρότεινα σε κάποιον που έψαχνε κτ αντίστοιχο. Το χουν χαλάσει? 

Να σου πω δεν το έχω δοκιμάσει αλλά διαβάζω ότι έχει δύο πλευρές...μια αναλογική και μια digital...και κάτι τέτοια μπερδεμενα τρομάζουν..... πιθηκανθρωπους σαν και εμένα  :)

Στα βίντεο πάντως ακούγεται σούπερ. 

Έχουν περάσει από τα χέρια μου delays όπως της Strymon, της TC, τα διπλά πετάλια της Boss και το Timefactor Eventide, δεν έχω δοκιμάσει της Chase Bliss. 

Γενικά δεν είμαι fun του ήχου της Strymon. Είναι πολύ πλαστικός για τα γούστα μου. Η Eventide είναι μακράν η κορυφαία στα digital (ποια Boss;;) αλλά έχει τον δικό της ήχο, πολύ μακριά από οτιδήποτε αναλογικό. Επίσης τα factor βγάζουν δύσκολα προβλήματα (καίγεται το dsp chip). Η Boss είναι σαν ήχος η Strymon του φτωχού. Υπερφιλτραρισμένα τα πάντα. Τα TC πλέον μου ακούγονται dated, σαν να επιστρέφω στα 90s, είναι τα χειρότερα όλων. 

Η πιο value πρόταση μου αν εκτός από delays θες και κορυφαία reverbs και modulation είναι για μένα το Fractal FM3. Ναι, κοστίζει περισσότερο αν όμως πρόκειται να επενδύσεις σε όλα τα προηγούμενα fx σοβαρά λεφτά, στο τέλος θα σου βγει φθηνότερο. Αν πάλι δε θες να οας εκεί, σου προτείνω ένα H9 Core στο οποίο θα επιλέξεις τους αλγόριθμους που σε ενδιαφέρουν (δεν βγάζει τα προβλήματα των factor). 

Για το chase bliss όπως είπα δεν ξέρω, μου φαίνεται όμως ότι αν τα presets είναι το βασικό σου θέλω, μάλλον δεν μπορεί να χτυπήσει τα προηγούμενα. 

Τέλος κανένα από αυτά που πρότεινα δεν θα είναι το ίδιο καλό με ένα Big Box DMM, με ένα 3005 DM2, με ένα πραγματικό Tape Echo ή έστω με ενα Catalinbread Belle Epoch σε αυτούς τους ήχους. Κάτι κερδίζεις κάτι χάνεις. 

Στο board μου εγώ αυτή τη στιγμή έχω ένα DM2, ένα CTC Time v.2 για tap tempo και tape και ένα Pitchfactor για digital και μακριά delays. 

Kpeyos σ ευχαριστω πολυ

Απο αλλα modulation ειμαι κομπλε. Μονο το φιλτρο που εχουν ορισμενα delay μ ενδιαφερει ενδεχομενως. Και σιγουρα η ποιοτητα, τα presets και μεγαλυτερο time. Το eventide ειναι ευκολο στη χρηση; δεν το χα σκεφτει και παιζει κ στα μεταχειρμενα αρκετα

Ναι παίζουν τα Timefactor στα μεταχειρισμένα. Απλά να το ακούσεις πρώτα από κοντά ότι δεν έχει θέματα με χρατσα χρουτσα κλπ, που δείχνουν πρόβλημα στο dsp chip. Η Eventide έχει τα πιο περίεργα modulated και filtered delays, είναι η ειδικότητα της. 

Από ευκολία χειρισμού, σίγουρα έχει το καλύτερο midi implementation. Αιώνες μπροστά απ τα Strymon. Αυτό δε σημαίνει ότι δε θέλει λίγο διάβασμα. Σε ποιο απλή χρήση, οκ δεν είναι το αναλογικό πεταλάκι με τα τρία κουμπιά αλλά εύκολο μου φάνηκε εμένα. Το έδωσα γιατί κράτησα το Pitchfactor που κάνει επίσης απλά digital delays, δε με ενδιέφεραν τόσο οι εξειδικευμένοι αλγόριθμοι. 

Ναι παίζουν τα Timefactor στα μεταχειρισμένα. Απλά να το ακούσεις πρώτα από κοντά ότι δεν έχει θέματα με χρατσα χρουτσα κλπ, που δείχνουν πρόβλημα στο dsp chip. Η Eventide έχει τα πιο περίεργα modulated και filtered delays, είναι η ειδικότητα της. 

Από ευκολία χειρισμού, σίγουρα έχει το καλύτερο midi implementation. Αιώνες μπροστά απ τα Strymon. Αυτό δε σημαίνει ότι δε θέλει λίγο διάβασμα. Σε ποιο απλή χρήση, οκ δεν είναι το αναλογικό πεταλάκι με τα τρία κουμπιά αλλά εύκολο μου φάνηκε εμένα. Το έδωσα γιατί κράτησα το Pitchfactor που κάνει επίσης απλά digital delays, δε με ενδιέφεραν τόσο οι εξειδικευμένοι αλγόριθμοι. 
Ωραιο post 

Delay: το πιο δύσκολο εφέ - χρειάζεται μουσικές ιδιοφυΐες για την πλήρη χρήση του 

Όπως πχ αυτή των παρακάτω 

Εχω το timeline που κάνει ένα εκατομμύριο πράγματα παραπάνω από αυτά που χρειάζομαι - όπως σωστά λέει και ο Παπούς είναι overwhelming - Παντως ο ήχος του είναι υπέροχος για τα δικά μου αυτιά  (σημειώνω ότι δεν είμαι νυχτερίδα) - το μόνο πρόβλημα με αυτό, είναι ότι μετά από κάνα μήνα δεν θυμαμαι για ποιο τραγούδι έχω φτιάξει το κάθε preset 

Ένα πετάλι που ξέχασα και παρουσιάζει ενδιαφέρον για τον OP είναι το Mooer Sea Machine. Είναι η προσπάθεια του Devin Townsend μαζί με τη Mooer να πιάσουν τα delays του AxeFX, το οποίο από μόνο του λέει πολλά. Δεν έχω παίξει με το συγκεκριμένο, αλλά ακούγεται πολύ πειστικό. Το μόνο πρόβλημα με τα Mooer είναι το ανύπαρκτο customer support και το γεγονός ότι μπορούν να σου βγάλουν την πίστη για να συνδεθούν ώστε να κατεβάσουν firmware updates κλπ. Αλλά στα 188 ευρώ, πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν. 

Eventide and dry bread. Δε γράφω πολλά γιατί με κάλυψαν οι φίλοι παραπάνω.

Η Strymon ακούγεται όντως αρκετά μοντέρνα/πλαστικά, εμένα μ'αρέσει αυτό, σε άλλους δεν αρέσει. Μιλώ πάντα για το Timeline.

Κάτι που δεν έχει αναφερθεί είναι το Strymon Dig Dual Delay. Φανταστικό digital πετάλι, για το μέγεθός του μπορείς να πεις ότι φτιάχνει και καφέ.

Ένα πετάλι που ξέχασα και παρουσιάζει ενδιαφέρον για τον OP είναι το Mooer Sea Machine. Είναι η προσπάθεια του Devin Townsend μαζί με τη Mooer να πιάσουν τα delays του AxeFX, το οποίο από μόνο του λέει πολλά. 

ocean machine.

Είχα φτάσει στο τσακ για την αγορά του πριν κανα χρόνο όταν διαπίστωσα ότι σχεδόν όλοι το ξεφορτώνονταν στα 150 ευρώ. Οι κριτικές ήταν ελάχιστες σε βίντεο, τα σχόλια στα site απογοητευτικά λόγω κακής υποστήριξης, έλλειψης αναβάθμισης ή κολλημάτων σε αναβαθμίσεις ενώ η κύρια διαπίστωση ήταν ότι δεν ήταν και true stereo. Σήμερα σχεδόν ένα χρόνο μετά έχει φτάσει στα 189, αλλά έπαψα να ενδιαφέρομαι.

Προσωπικά την φέτα που έχω lexicon mx200 όπως και την άλλη παλιά φέτα mxr stereo delay II δεν τις αλλάζω με τίποτα.

Τελικά το δίλημμα μετά τις απαντήσεις γίνεται πιο δύσκολο και επειδή θα σκάσω κάποια λεφτά θέλει σκεψη. Ωραίο το dig dual από τα βίντεο αλλά presets???? Επίσης επειδή αναφέρθηκε από τον kpeyos κοιτάω και το customer support γτ εχω ταλαιπωρηθεί στο παρελθον. Ποιο από τα παρακάτω που αναφέρατε είναι πιο εύκολο στη χρήση χωρίς φακέλους και υποφακελους. Είχα παλιά τη Roland gr 55 και όσες δυνατότητες κι αν έχει μπορεί να φανεί σπαστικό και να σε απωθησει από τη σύνθεση με τόσο ψάξιμο. 

Timeline

DD 500 

Eventide

Chase bliss tonal recall red knob

Επίσης να ρωτήσω το εξής. Επειδή δεν είμαι Αθήνα υπάρχει κίνδυνος να πάρω στα τύφλα digital μεταχειρισμένο? Στα αναλογικά λίγο πολύ ολα φτιάχνονται. Εδώ? 

Τέλος δεν αναφέρθηκε αλλά βλέπω να παίζει στην ίδια κατηγορία και το empress echosystem. 

Αν το χρησιμοποιείς με midi, πιο εύκολο το Eventide. Χωρίς midi το Strymon. Μιλάω μόνο για αυτά που έχω ακούσει. Αν πάρεις Eventide Factor μεταχειρισμένο θα πρέπει να μπορείς να σου εγγυηθεί ο πωλητής ότι δεν έχει θέμα με static noises. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να χαλάσει μετά. Η επισκευή του θα σου πάει πάνω από 100 ευρώ. Αν στο φτιάξουν Αθήνα. Αν το στείλεις Αμερική, τρέχα γύρευε τα μεταφορικά και τους χρόνους + τα 100 USD που χρεώνει flat fee η Eventide. Γι αυτό πρότεινα H9, αλλά το menu diving σε αυτό μάλλον θα σε ξενερώσει. 

δεν ξέρω πόσο επιμένεις να έχεις delay σε stomp box.

Εγώ βλέπω τώρα ότι το lexicon πωλείται ακόμα 

https://www.art-group-support.gr/products/lexicon-mx200/

σκέψου ότι παίρνεις 2 engines delay, πλήρως ανεξάρτητες και παραμετροποιήσιμες, 100 preset+100 μανίσια που είναι ήδη εξαιρετικά, στέρεο και τα δυο, όλους τους συνδυασμούς πριν, μετα, παράλληλα, σειριακά, ωραίο display (στο 300 οθόνη) και midi και αν θες να το δουλέψεις με πόδι βάζεις footswitch

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back