επιλογη booster

NEXT IN LINE

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Γεια σας παιδια προκειται να αγορασω ενα treble booster αμεσα..Ειμαι αναμεσα στο rooster του jam και στο RM treble booster της BSM.Ποιο προτεινετε?Αν εχετε να προτεινετε κατι διαφορετικο ..δεκτο

To RΜ έχει λίγο περισσότερα μπάσα από την πρώτη έκδοση του πεταλιού του JAM η οποία ήταν πιο vintage correct. Σαν ποιότητα κατασκευής υπερτερεί αν ψάχνεις ένα απλό RangeMaster του JAM.

Τα BSM διακρίνονται κυρίως στα πιο περίεργα και ψαγμένα Treble Boosters, ιδιαίτερα αν ψάχνεις κάτι σε ήχο Blackmore ή κάποιο από τα Low Gain Treble Booster που βγάζει. Δυστυχώς η ποιότητα της σαν κατασκευή και επιλογή υλικών θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερη. Μόνο κάποια από τα πανάκριβα Majestic και Fireball ήταν σε καλά επίπεδα θορύβου απ' όσα έχω δοκιμάσει και είναι τα μόνα πετάλια που έχω καταφέρει να χαλάσω footswitches.

Πρέπει βέβαια να αναφέρω ότι εμένα δε με απασχολεί να αλλάξω ένα footswitch ή να 'χει λίγο θόρυβο το πετάλι αλλά κάποιους μπορεί να τους χαλάει άσχημα.

kpeyos είπε:
Πρέπει βέβαια να αναφέρω ότι εμένα δε με απασχολεί να αλλάξω ένα footswitch ή να 'χει λίγο θόρυβο το πετάλι αλλά κάποιους μπορεί να τους χαλάει άσχημα.
το να αλλαξεις fs το καταλαβαινω αλλα το να εχει θορυβο δεν σε χαλαει ? ??? ??? γιατι ?

fireball πολυυυυ καλο.......αλλα αν θες ακομα πιο "vintage" ηχο ψαξε για το germanium treble booster - και ποιο φτηνο και με αλλο ηχοχρωμα...... γουστα ειναι αυτα βεβαια...το μονο κακο ειναι οτι δεν ξερω αν κυκλοφορει ακομα ::)

NEXT IN LINE είπε:
Εγω θελω κατι σε ηχο Gallagher..Οχι παραπανω γκαζια
Yπάρχει και αυτός των Flynn Amps, αλλά ποιον ακριβώς ενισχυτή θέλεις να "μπουστάρεις"?

Κατ αρχάς η BSM βγάζει και το RG το οποίο κρίνοντας και από τα άλλα της μοντέλα μάλλον θα είναι λιιιγο πειραγμένο στο eq για να σε διευκολύνει να πετύχεις αυτόν τον ήχο. Από εμπειρία αν και υποτίθεται αρκετά διαφορετικά το BSM HS μου κάνει επίσης πολύ Blackmore/Gallagher ήχος...Καλύτερα να το πάρεις και με master vol (HS-M).

messalion είπε:
το να αλλαξεις fs το καταλαβαινω αλλα το να εχει θορυβο δεν σε χαλαει ? ??? ??? γιατι ?
Εντάξει δεν είναι απαραίτητη προυπόθεση να είμαι noise free...δεν είμαστε στα 80s εξάλλου ;)

kpeyos είπε:
Εντάξει δεν είναι απαραίτητη προυπόθεση να είμαι noise free...δεν είμαστε στα 80s εξάλλου ;)
σωστος κατα 1 αποψη........αλλωστε βρισκεσαι και στην χωρα του "μαχογκανι κανει για μεταλ ?? "  ;) ;) οποτε.............

στο RM treble booster βλεπω μονο ρυθμιση για volume.. Μηπως εννοουν gain?γιατι μου φαινεται λιγο ακυρο να μην εχει gain...

RM.jpg

NEXT IN LINE είπε:
στο RM treble booster βλεπω μονο ρυθμιση για volume.. Μηπως εννοουν gain?γιατι μου φαινεται λιγο ακυρο να μην εχει gain...
Το booster δεν είναι ένα distortion πετάλι.Κάνει αυτό που λέει και το όνομά του:δίνει "ένταση" ή αν θέλεις "χρωματίζει" συγκεκριμένες συχνότητες.Οπότε, όσο ανεβάζεις το volume τόσο πιο έντονος θα είναι αυτός ο χρωματισμός.  ;)

hadgi είπε:
Το booster δεν είναι ένα distortion πετάλι.Κάνει αυτό που λέει και το όνομά του:δίνει "ένταση" ή αν θέλεις "χρωματίζει" συγκεκριμένες συχνότητες.Οπότε, όσο ανεβάζεις το volume τόσο πιο έντονος θα είναι αυτός ο χρωματισμός.  ;)
οτι ειπε ο hadgi

επισης να σου βαλω κι αλλο λιγο τον διαολο μεσα σου  :D (με την καλη ενοια) εγω προσωπικα εχω στον ενισχυτη μου με booster λιιιγο σηκωμενο το drive και στα τερματα το booster - οσο κλεινεις και ανοιγεις την ενταση κανει πολυ καλο "καθαρισμο" του ηχου χωρις να χανει σε ενταση  ;)

αν εχω π.χ. στην strat μου το volume στο 2 εχω "καθαρο" ηχο

αν ανεβασω το volume στο 10 εχω boostαρισμενο ηχο με "γρεζι"  ;D ;D

hadgi είπε:
Ευχαριστω φιλε! τωρα καταλαβα...

Αν δεν ο ενισχυτής σου δεν είναι στα όρια ή έστω crunchy

με ένα treble booster δεν θα πάρεις αυτό που θες. Όσο για προτάσεις,

τα καλύτερα που έχω παίξει και είχα στην κατοχή μου ήταν

το Sugar Boost από Creepy Fingers, το Beano με Nkt275 από AnalogMan.

και το καλύτερο που έχω κρατήσει είναι το Red Rooster από D*A*M.

Και τα 2 που λες τα έχω δοκιμάσει αλλά είχαν πολύ noiz σε σχέση

με αυτά που σου προτείνω και δεν τα ένιωθες τόσο καλά στα χέρια.

To BSM RM ειναι πολυ trebly και με το ανοιγμα του volume παραμόρφωνε πολυ ασχημα (ο ενισχυτης ηταν marshall tsl σε crunch mode πάντα.Επισης δεν ηταν καθολου βολικο γιατι το volume δεν εχει ενδειξεις επανω και δεν υπαρχει led on/off.Τωρα εχω το Toadworks meat που μπουσταρει καταπληκτικά το crunchy καναλι του boogie μου.Πάντως παιζει μεγαλο ρόλο ο συνδυασμος ενισχυτη-booster δηλ ενα booster μπορει να αποδιδει καλύτερα με εναν ενισχυτη απο οτι με καποιον αλλο.Γι αυτο δοκίμασε το booster που θα παρεις με τον ενισχυτη σου.Και ποτε στην λουπα, παντα πριν το καρφί

Αν είσαι Αθήνα πέρνα από τον Κουρμπή στα εξάρχεια να δοκιμάσεις το ruby red

λεπον να συνοψησουμε γιατι μπερδευτικα!

τι κιθαρας εχεις?

ενισχυτης farfisa?

και Tubescreamer?

παιζεις καθαρο τον ενισχυτη σου και για βρωμια το TS9?

πως σκεφτεσε να τα χρησιμοποιησεις?

θελεις Volume, Gain boost η και τα δυο μαζι?

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back