Τα 737 + 747 έχουν μάλλον "ευγενικό" - "διακριτικό" ήχο και ανάλογα με τις προσωπικές εκτιμήσεις του καθένα κάποιοι θα το χαρακτήριζαν "βαρετό". Στην πραγματικότητα νομίζω ότι το EQ section σε αυτά τα δύο μηχανήματα είναι σαφώς καλύτερο από το section του συμπιεστή.KORRES_V είπε:το λαμπατο avalon(737-747)sucks
μηδαμινο headroom και hi-fi ηχακι!
τα solid state πολυ καλυτερα,αν σου αρεσει ο avalonηχος!!
επεισης καποια manley "παιζουν" καλα!
συμφωνω απολυτα με τα σχολια σου για την ποιοτητα κατασκευης των manley!αλλα μην ξεχναμε πως σε συγκριση με τα neve ειναι αλλος κοσμος!τουλαχιστον σχεδιαστικα,ηχητικα θα ελεγα πως ειναι ψιλοκοντα στην ουσια τους,πλουσια χαμηλομεσαια και σχετικα dark και τα δυο!OurDarkness είπε:Τα Manley (με πιθανή εξαίρεση το SLAM και την πρώτη έκοδση του Vari-MU με τους Sowter transformers) είναι επίσης tube υλοποιήσεις αλλά προς την ελαφρώς χρωματισμένη - καθαρή πλευρά και όχι προς την άκρως χρωματισμένη όπως π.χ. Neve. Τα ίδια ισχύουν και για το Massive Passive (τι μαμάτο μηχάνημα!!!!!!!!).
Κατά την γνώμη μου, τα Manley έχουν την καλύτερη κατασκευή από κάθε άλλη εταιρεία.
Νικόδημε, το Vari-mu που έχεις είναι με τους Sowter transformers ή τους transformers της Manley? Υπάρχει μία τροποποίηση η οποία το φέρνει πιό κοντά στον ήχο του πρώτου Vari-mu, λέγεται T-bar modification...![]()
Τα 737 + 747 έχουν μάλλον "ευγενικό" - "διακριτικό" ήχο και ανάλογα με τις προσωπικές εκτιμήσεις του καθένα κάποιοι θα το χαρακτήριζαν "βαρετό". Στην πραγματικότητα νομίζω ότι το EQ section σε αυτά τα δύο μηχανήματα είναι σαφώς καλύτερο από το section του συμπιεστή.
εγώ έχω τον Avalon 737 και πρέπει να πω πως και στο θέμα preamp αλλά και στο θέμα eq είμαι απόλυτα ικανοποιημένος (σε φωνές - κιθάρες ηλ. + ακουστ. + ηλ. μπάσο) .
τώρα όσο για τον compressor πρέπει να πω ότι δουλεύει «μαλακά» ,έχει «λίγο χρώμα» , εντάξει ,δεν είναι απ τους κομπρέσορες που τους ακούς και σου πέφτουν τα αυτιά ,αλλά για μένα είναι πολύ χρήσιμος με χαλαρές ρυθμίσεις κατά την ηχογράφηση .
τώρα θα μου πείτε γούστα είναι αυτά . . . . .
γεια χαρα!!!nikodemos είπε:..εεεεεε KORRES_V (και οι υπόλοιποι βέβαια) θέλω μια γνώμη για το Eissen 500 series "Neveish" (με st.Ives transformer στην έξοδο) preamp.....επίσης έχει κανείς κάποια επαφή με τα preamp modules (SL501) της SSL 5000?
thnx![]()
+1 αν και εκει που δουλευω αναβαθμιζουμε σε duality :nikodemos είπε:αλλά δεν με "ψήνουν" τα τωρινά SSL outboard(εκτός από το G comp...)
...μάλλον δεν σας άγγιξε η "κρίση" της μουσικής βιομηχανίας....συγνώμη βιοτεχνίας (για Ελλάδα μιλάμε ε?) ;D ;D ;D ;D ;D.......μια που το έφερε η κουβέντα, ποιά είναι η γνώμη σου για το VHD κύκλωμα στα preamps της duality?KORRES_V είπε:+1 αν και εκει που δουλευω αναβαθμιζουμε σε duality :![]()
για πεταμα :nikodemos είπε:μια που το έφερε η κουβέντα, ποιά είναι η γνώμη σου για το VHD κύκλωμα στα preamps της duality?
Φανταστικός, όπως πάντα...nikodemos είπε:...είχα υποσχεθεί εδώ και πολύ καιρό δείγματα....σήμερα βρήκα την ευκαιρία και ανεβάζω κάποια μικρά κλιπ....
Πρόκειται για ένα 14" snare ηχογραφημένο με ένα AKG C451 σε απόσταση περίπου 70 εκ. και 40-50 εκ. πιο ψηλά
απ'ευθείας στην κάθε προενίσχυση...στην συνέχεια έκανα έξπορτ σε στέρεο 44/16 για πιο εύκολη ακρόαση
Ελπίζω σύντομα να ακολουθήσουν και άλλα όργανα...
http://rapidshare.com/files/168263144/snare.rar.html
..εννοείται πως θα ήθελα να ακούσω απόψειςbloody_sunday είπε:αν σε ενδιαφέρουν κάποιες σκόρπιες εντυπώσεις ενός (σχεδόν) άσχετου, πες για να τις βάλω εδώ!