Εγγραφή από turntable

• Thread starter Thread starter Ev1
  • Start date Start date
  • Last post Πρόσφατη δραστηριότητα Πρόσφατη δραστηριότητα:
  • Απαντήσεις Απαντήσεις: Απαντήσεις 17
  • Εμφανίσεις Εμφανίσεις: Εμφανίσεις 2K

Ev1

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Μπορεί να γίνει αυτό με αυτόν τον τρόπο; Έχω την εντύπωση ότι δουλεύει κόσμο ο τύπος. (τυχαίνει να έχω τα audio interfaces που προτείνει αλλά δεν τολμώ να το επιχειρήσω)

Γινεται αλλα υπερβάλλει και μας γεμιζει μπαρούφες.

Μπορει να γινει οπως το λεει αλλα προφανως δεν ο μοναδικός ουτε ο καλυτερος τρόπος

Ευχαριστώ για την απάντηση. Επειδή τα αγγλικά μου είναι "φτωχά" πως γίνονται οι συνδέσεις και σε ποιό interface πρέπει να είναι τα +48v στο on;;;

Ποιόν θεωρείς καλύτερο τρόπο για να ηχογραφίσεις στο pc σε 24bit 192000 από πικάπ;

48v δεν χρειαζονται.

Δεν υπαρχει ο καλυτερος τροπος. Μια οποιαδήποτε καρτα ηχου και daw επαρκούν. Υποθετω οτι phono stage υπάρχει

Το έχω κάνει πριν από 20 περίπου χρονια με την soundblaster Audigy?

Ειχα συνδεσει απο το rec out του ενισχυτη με rsa καλωδιο σε mini jack?

Αυτό που με μπερδεύει είναι ότι ο συγκεκριμένος βάζει 2 κάρτες ήχου. Η κάρτα ήχου uca222 (η κόκκινη) δεν είναι amp. Την συνδέει με amp;;

η Uca 222 είναι απλώς φτηνότερη και πολύ απλούστερη.

Ο άνθρωπος μιλάει για rip, κοινώς ηχογράφηση βινυλίου σε ψηφιακή μορφή, wav, mp3 κλπ.

Μετά συνδέεις την όποια κάρτα με amp ή ενεργά ηχεία.

Μπορείτε σας παρακαλώ, να μου πείτε πως γίνονται οι συνδέσεις (και με τι καλώδια) αναλυτικά από το πικάπ προς το pc;;; Δηλαδή, τι συνδέουμε αρχικά κτλ.

(Οι περισσότεροι σχολιαστές του video μπερδεύτηκαν διότι δεν είπε κάτι για phono stage παρά μόνο για τις κάρτες ήχου.)

δηλαδή έχεις ένα πικαπ σκέτο?

τι μάρκα είναι?

μήπως απο τα καινούργια που ήδη έχουν πάνω Phono stage?

Το Phono stage είναι απαραίτητο, αλλιώς δεν θα ακούς μπάσο καθόλου

Να το πάρω λίγο από την αρχή.. Εγώ π.χ. έχω ένα usb πικάπ με ενσωματομένο προενισχυτή και το θέμα μου είναι ότι οι ηχογραφήσεις δεν δίνουν μπάσο. Λογικά, αυτο διορθώνεται με phono stage και καλή βελόνα. Σωστά; Έχω μία συλλογή από δίσκους και θα ήθελα να το περάσω στο pc σε 24bit και πάνω από 48000hz... αν γίνεται..

Ένα πικαπ με usb θεωρητικα εχει phono stage. Το θεμα ειναι τι ποιοτητας ειναι αυτο. Υπαρχουν phono stage με 30 ευρω και με 30000.

Αν θεωρήσουμε οτι δεν ειναι καλο τοτε ξεχνας το usb και ηχογραφεις απο rca καλωδιο αν εχει με απαραιτητη προσθηκη ενος καλου phono stage.

Αλλιως χρειαζεσαι ενα riaa plugin για το daw που χρησιμοποιεις.

Για συγκεκριμένη πληροφορια πρεπει να ξέρουμε ακριβως τον τυπο του πικαπ

Το πικάπ που έχω δεν είναι καλό, είναι numark pt01 (η ποιότητα του ήχου είναι χειρότερη από mp3 διότι δεν έχει ούτε μπάσο), ωστόσο είμαι στο δήλημα να αγοράσω το audio technica lp-120x usb αν και διαβάζω ότι στραβώνει εύκολα η βελόνα. Υποθέτω όμως, ότι είναι λόγω λάθους ρύθμισης antiskating.

σε ευχαριστώ για την απάντηση.

η ποιότητα του ήχου είναι χειρότερη από mp3 διότι δεν έχει ούτε μπάσο

Δεν νομίζω ότι φταίει το πικαπ, ούτε η βελόνα γι' αυτό.

Το θέμα είναι στην προενίσχυση/ενίσχυση, και τα ηχεία σου.

Αν περιμένεις από all in one συστήματα, μάλλον είναι δύσκολο.

Χρησιμοποίησε το πικάπ ως απλό πικάπ και κάνε αυτό που λέει ο dim με rca καλώδια, και ξεχωριστό preamp/amp phono stage.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εριξα μια ματιά, οπότε εδώ είναι οι απαντήσεις σου.

το πικαπ είναι πολύ απλό, πολύ φτηνο και για συγκεκριμένη δουλειά (scratch).

Παρ όλα αυτά έχει usb, οπότε μπορεί να συνδεθεί ψηφιακά (και άμεσα να ηχογραφήσει) - οπότε όλα αυτά τα βίντεο είναι εξ αρχής άχρηστα.

Εχει έξοδο ακουστικών και line οπότε ΕΧΕΙ σίγουρα phono stage εντός (από της πυρκαγιάς έως αποδεκτό).

Αν θες ηχογράφηση με την διαδικασία των βίντεο που έβαλες θα πάρεις σήμα από τα rca με ένα αντίστοιχο καλώδιο και θα το πας στο behringer. Αν θελήσεις να το κάνεις μην ξοδέψεις για τίποτα παραπάνω από το φτηνό beringer uca που κάνει 30 ευρώ.

Τώρα η έλλειψη μπάσου. Θεωρητικά εφ όσον έχει phono, το σωστό μπάσο θα το έχει. Βεβαια εξαρτάται τι εννοείς κανείς δεν έχει μπάσο. Αν θες μπάσο από αυτό που περνάνε τα αμάξια και σείεται η γειτονιά ΔΕΝ θα το βρεις και δεν είναι σωστό μπάσο.

Αυτά που ονειρεύεσαι για 24 bit και πάνω από 48000 είναι εντελώς ουτοπικά με το μηχάνημα αυτό.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Your browser does not support the HTML5 audio tag.

Προβολή συνημμένου 25030Εξ ου οι διαφορές.  Στα πρώτα δευτερόλεπτα είναι η mp3 ηχογράφηση και από τη μέση και μετά είναι το mp3 κατεβασμένο από την σελίδα του καλλιτέχνη.

από τα δυό που έβαλες η ηχογράφηση ακούγεται για μένα πιό σωστή συχνοτικά. Μπορεί να υστερεί λίγο στο χαμηλο, αλλά αυτό από τη σελίδα του καλλιτέχνη είναι μουντό και θολό και μπουκωμένο.

Μια λύση άμεση στο θέμα σου θα ήταν η αλλαγή κεφαλής, αλλά και πάλι θα είναι κορώνα γράμματα.

Η αίσθησή μου είναι ότι έχεις μάθεις να ακούς με υπερτονισμένα μπάσα και να τα ψάχνεις ακόμα και εκεί που δεν υπάρχουν.

Μια άλλη λύση είναι να κάνεις τις ηχογραφήσεις σου (που επαναλαμβάνω μου ακούγονται παρα πολύ καλές) και να προσθέσεις όταν ακούς αυτά που θες με ένα γραφικό eq.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back