ENGL SCREAMER 50 VS LANEY IRONHEART 30

rockathens

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Καλησπέρα στην παρέα,

Είμαι ανάμεσα σε αυτούς τους δύο combo και θα ηθελα την γνώμη σας. Παίζουν περίπου στην ίδια τιμή ο screamer μεταχειρισμένος o ironheart καινούριος.

Θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για live, δεν παίζω metal χρειάζομαι απλά τρεις αξιοπρεπείς ήχους ένα καθαρό, ένα rythm και ένα lead λιγάκι μπουσταρισμένο. Να σημειώσω ότι αρέσκομαι να χρησιμοποιώ το gain του ενισχυτή και όχι πετάλια για τα βρώμικα.

Έχω δει και άλλες προτάσεις σε αυτά τα χρήματα από blackstar, orange, engl τις οποίες έχω αποκλείσει για διάφορους λόγους επομένως θα προτιμούσα να περιοριστούμε ανάμεσα σε αυτούς τους 2.

So, ποιον από τους 2 θα επιλέγατε??

εγω θα τσιμπουσα τον engl.  ο laney ειναι βαθια κινα (και υπερτιμημενος). η κατασκευη και η δομη των φτηνων laney ειναι "αστεια". το πολυ πολυ να αλλαξεις 2 τελικες στον engl και καθαρισες.

-απο θεμα "ηχου" το πραμα ειναι πως θα το διαχειριστεις. ο engl εχει τα +20w τα οποια ειναι απαραιτητα για προβα με drummer.

καλυτερα να παιζεις στο 5-6 παρα στο 8+.

Για την συνέχεια της κουβέντας να πω ότι είχα χθες την ευκαιρία να δοκιμάσω στον ironheart 60w 2*12 combo. Με λίγα λόγια δεν αξίζει να ασχοληθεί κανείς μαζί του σε αυτό το price range. Το καθαρό κανάλι μπορείς να το πεις οκ αλλά τα βρώμικα του υστερούσαν αρκετά. Περισσότερο σαν solidstate ακουγόταν παρά λάμπα.

Μένει να ακούσω από κοντά και τον screamer. Είναι κάποιος που έχει να πει κάτι αρνητικό για αυτόν ή κάτι που θα πρέπει να προσέξω σε αγορά μεταχειρισμένου?

To footswitch thw engl Ζ-4 ειναι αρκετά ακριβό (80€) και δεν νομίζω ότι δικαιολογεί τα χρήματα του. Άσε που χρειάζεται κάποιος και 2 από αυτά αν θέλει όλες τις λειτουργίες του screamer στα πόδια του. Ειναι κάποιος που χρησιμοποιεί τον screamer με άλλο footswitch και λειτουργεί απροβλημάτιστα και ποιας εταιρείας?

Τέλος πιστεύετε ότι σε αυτό το price range θα μπορούσα να κοιτάξω και κάποια άλλη επιλογή καίνουριο ή μεταχειρισμένο? Έχω γράψει παραπάνω τι χρειάζομαι από ήχους.

Αν θες να έχεις 3 κανάλια που να αλλάζεις με footswitch δεν έχεις πολλές επιλογές για καινούριο λαμπάτο ενισχυτή ειδικά σε combo.

Ο bugera 333 θα σου κάνει αλλά σε 212 combo είναι θηρίο.

Μετά μόνο αυτός

http://www.thomann.de/gr/hugheskettner_switchblade_tsc50_combo.htm

αλλά δεν ξέρω αν συμπεριλαμβάνει το ακριβό midi footswitch.

Σε μεταχειρισμένα μπορείς να ψάξεις και για κάποιον marshall JVM205 ή 215C

Loki είπε:
Αν θες να έχεις 3 κανάλια που να αλλάζεις με footswitch δεν έχεις πολλές επιλογές για καινούριο λαμπάτο ενισχυτή ειδικά σε combo.

Ο bugera 333 θα σου κάνει αλλά σε 212 combo είναι θηρίο.

Μετά μόνο αυτός

http://www.thomann.de/gr/hugheskettner_switchblade_tsc50_combo.htm

αλλά δεν ξέρω αν συμπεριλαμβάνει το ακριβό midi footswitch.

Σε μεταχειρισμένα μπορείς να ψάξεις και για κάποιον marshall JVM205 ή 215C
Thanx. Γνωρίζει κάποιος που θα ακούσω τον hugheskettner_switchblade_tsc50 στην Αθήνα?

rockathens είπε:
Μένει να ακούσω από κοντά και τον screamer. Είναι κάποιος που έχει να πει κάτι αρνητικό για αυτόν ή κάτι που θα πρέπει να προσέξω σε αγορά μεταχειρισμένου?
Τυχαίνει να έχω τον Thunder και έχω παίξει αρκετές φόρες με τον Screamer ενός φίλου! Είναι τρομερός ενισχυτής, απίστευτο value for money (ειδικά μεταχειρισμένος), άλλα θέλει να ασχοληθείς αρκετά με το eq, πριν βιαστείς να τον κρίνεις! Για παράδειγμα τα πρίμα του είναι ένα θέμα, ειδικά σε μεγάλες εντάσεις, συνήθως τα κρατάω χαμηλά! Αλλά αναλόγως και τι παίζεις και τι ήχους θέλεις να βγάλεις, αυτό θα το δεις στην πράξη! Αν κοιτάς στα μεταχειρισμένα για Screamer, φρόντισε να έχει και το footswitch το πακέτο, γιατί είναι αρκετά ακριβό από μόνο του! Happy hunting! ;D

Με το Ζ4 μπορεις να αλλαξεις μονο τα καναλια.To Z-5. footswich κανει 160 € οποτε θα φτασεις κοντα στα 800.Σε αυτη τη τιμη παιζουν διαμαντια (  Rivera-Carvin-Brunetti -koch) στις αγγελιες που ειναι αλλη κλαση

vonserke010780 είπε:
Τυχαίνει να έχω τον Thunder και έχω παίξει αρκετές φόρες με τον Screamer ενός φίλου! Είναι τρομερός ενισχυτής, απίστευτο value for money (ειδικά μεταχειρισμένος), άλλα θέλει να ασχοληθείς αρκετά με το eq, πριν βιαστείς να τον κρίνεις! Για παράδειγμα τα πρίμα του είναι ένα θέμα, ειδικά σε μεγάλες εντάσεις, συνήθως τα κρατάω χαμηλά! Αλλά αναλόγως και τι παίζεις και τι ήχους θέλεις να βγάλεις, αυτό θα το δεις στην πράξη! Αν κοιτάς στα μεταχειρισμένα για Screamer, φρόντισε να έχει και το footswitch το πακέτο, γιατί είναι αρκετά ακριβό από μόνο του! Happy hunting! ;D
Για τον thunder διάβασα σε κάνα 2 forum ότι είχαν πρόβλημα με τις εντάσεις όταν άλλαζαν από καθαρό σε βρώμικο κάτι απαγορευτικό για live. Εσύ που τον έχεις ισχύει αυτό?

tapanari είπε:
Με το Ζ4 μπορεις να αλλαξεις μονο τα καναλια.To Z-5. footswich κανει 160 € οποτε θα φτασεις κοντα στα 800.Σε αυτη τη τιμη παιζουν διαμαντια (  Rivera-Carvin-Brunetti -koch) στις αγγελιες που ειναι αλλη κλαση
Είχα koch studiotone ωραία καθαρά αλλά τα βρώμικα δεν με έπειθαν και τον πούλησα. Rivera δεν παίζει στις αγγελίες σε αυτά τα χρήματα. Για τον brunetti mc2 τι γνώμη έχετε?

rockathens είπε:
Για τον thunder διάβασα σε κάνα 2 forum ότι είχαν πρόβλημα με τις εντάσεις όταν άλλαζαν από καθαρό σε βρώμικο κάτι απαγορευτικό για live. Εσύ που τον έχεις ισχύει αυτό?
Όχι, είμαι λίγο κουφός, αλλά πιστεύω θα το καταλάβαινα ;D! Anyway, αυτό είναι εύκολο να το τσεκάρεις και κατά την δοκιμή!

ειχα thunder, (τωρα εχω fireball),

δεν θα εχεις προβλημα με την ενταση καθαρου-βρωμικου.

πρεπει ομως να εχεις αρκετα δυνατα το master του βρωμικου για να εχει ισορροπια.

πριν κανα 3μηνο παιξαμε principal θεσσαλονικη με ΙΝΚ. βγηκα με thunder head (φιλου) και 4χ12 marshall cab. και ηταν ολα μια χαρα.

θελει προσοχη αν παιζεις με το gain παραπανω απο το 5-6. εκει το καθαρο πιθανον να ειναι πιο δυνατο. ,-μη ξεχναμε οτι ουσιαστικα μιλαμε για μονο-καναλο ενισχυτη.

νομιζω παντως οτι στο budget αυτο πας προς engl. εγω ειχα αποκλεισει οτιδηποτε σε κινεζικο και ηθελα μονο 6l6.τα πιο πολλα μικρα combo-head ειναι με ΕL-84.

δεν βρηκα κατι πιο αξιολογο με "σωστο" drive ηχο ,σε φυσιολογικα για την εποχη της κρισης, χρηματα.

αν βρεις καποιον με thunder δοκιμασε τον. -και δυνατα αν γινεται-

Να σου πω και γω για engl μεριά το βλέπω σε αυτά τα λεφτά. Βέβαια όντας κάτοχος του rockerverb θα έπαιρνα και τον rocker 30 της orange αλλά το οτι δεν έχει effects loop με εμποδίζει. Γνωρίζει κανένας ποσο στοιχίζει η μοντα να βάλω effects loop σε ενισχυτή και σε ποιον να απευθυνθω εδώ στην Αθήνα;

Εχω παιξει με brunetti xl revo και brunetti mc2.Απιστευτοι ενισχυτες σε ποιοτητα  και ηχο.Απο τους πιο ολοκληρωμενους λαμπατους που δοκιμασα .Και τα τρια τους καναλια εξαιρετικα.Αν δεν κανω λαθος και ο συμφουριτης  Studio54GR εχει εναν

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
σε αυτη την τιμη δεν υπαρχει ποιο πολυπλευρος ενισχυτης απο τη jvm σειρα της marshall....

Ακομα και στο "μικρο" 205, εχεις 6 ηχους, 2 reverb, 2 master volumes και effect loop ολα προγραμματιζομενα στο footswitch, και αν δε σε φτανουν τα 4 switches εχει και midi...

Τωρα αν σε χαλανε οι el34 μπορεις να βαλεις kt77 ωστε να πλησιασεις τον ηχο των 6l6...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα