Ενδιαφέρον (?) design κιθάρας.

harilatron

Ενεργό μέλος
Staff member
Πόντοι
103
Ιδιότητα
  1. Κιθάρα
http://www.teuffel.com/

Απ' ότι βλέπω, κινούνται μεταξύ 3000 και 5000 Ευρώ ανάλογα το μοντελο κλπ. Πως σας φαίνονται?

Eγώ πάντως, εμφανησιακά τουλάχιστον, τις βρίσκω λίγο.. Απαίσιες... Αλλά γούστα είναι αυτά... 8)

Καλά, δεν έχουν ακριβώς αυτό που θα λέγαμε "κλασσική ομορφιά"...

Αλλά και οι γέφυρες του Calatrava

spain-bridge.jpg

δεν μοιάζουν με τη γνωστή γέφυρα του Λονδίνου

DL-002-tower-bridge-london-2_x.jpg

Έχεις δίκιο αλλά σε κάποια πράγματα less is more.. Ας πούμε η birdfish έχει κατι πόμολα(8O :!: ) απο δω κι απο κεί.. Ούτε στην θήκη δεν χωράει!! :D :D

Εντάξει χώρις πλάκα τώρα είναι πολυ διαστημικές για τα γούστα μου... ¶λλα αν κάποιος τη βρίσκει γιατί να μην την πάρει.. Ίσως μάλιστα να έχουν και πολύ καλό ήχο..

Η γνώμη μου είναι ότι οι καθαριστές γενικότερα έχουν μια νοσταλγική τάση στην μουσική που παίζουν και ακούν όπως και στα όργανα που προτιμούν όποτε δύσκολα να προτιμήσουν κάτι τόσο extreme.

:wink:

Καλά, κι εγώ δεν πολυτρελαίνομαι για αυτήν την εμφάνιση, αλλά δεν θα με χάλαγε να είχα από αυτές με τα πόμολα (όπως ωραία είπε ο axelakos) για λίγο καιρό, για να δω τι "ψάρια πιάνει". Δεν αποκλείεται να παίζει και καλά. Διαβάσατε επιλογές? (κουνάς τους μαγνήτες και τους τοποθετείς σε διαφορετικά σημεία και τέτοια....)

Μάλλον δεν θα είχα πρόβλημα να βγω σε live με τέτοιο πράμα. (για 1-2 τραγούδια....) :wink: :wink: :wink:

ασχημια...δεν θα επαιρνα ποτε μια τετοια κιθαρα.αλλα απο οτι διαβασα εχουν πολλες δυνατοτητες...

Ειναι εξαιρετικες κιθαρες,μοναδικης σχεδιασης & με πολυ ενδιαφεροντα ηχο.Εμενα μου αρεσουν παρα πολυ.Ειχα παιξει πριν 5-6 χρονια με μια στη Γερμανια (κοστιζε μια περιουσια ομως).Ειναι οντως τρελλη γκατζετια :lol: αλλα οσο παραδοξο & να φαινεται σαν κιθαρες ειναι κορυφαιες.. :wink:

Αν καταλαβα καλα καποια μοντελα εχουν και την ικανοτητα να "αλλαζουν" μαγνητες, πολυ πιο ευκολα απ'ο,τι μια κλασσικου σχεδιασμου κιθαρα. Ομως, υποθετω πως τα αντιστοιχα αναλωσιμα θα ειναι συγκεκριμενα, εως σπανια και θα κοστιζουν μια περιουσια!

Αν και μ'αρεσει το design, θεωρω πως μια plug n play κιθαρα με ικανοτητες αναβαθμισης απο οποιοδηποτε χρηστη, χωρις ιδιαιτερο κοπο και γνωσεις, ειναι μια πολυ καλη ιδεα που μπορουν να στηριχτουν και οι κλασσικες εταιριες.

Βεβαια...το ο,τι θα χασουν οι επαγγελματιες ( και μη ) τεχνιτες,. ειναι αλλο θεμα..

σαν σχημα εμενα δεν μου αρεσουν καθολου,αν και ειμαι ντραμερ....!προσωπικα εγω αν εβλεπα καποιον με τετοια κιθαρα να παιζει Live θα γελαγα παρα πολυ!!!Αληθεια.....,δεν μπορει μια συμβατικου σχηματος κιθαρα,να την φτιαξουν ετσι ωστε να εχει τις δυνατοτιτες αυτης της κιθαρας?Οπως ειπατε αλλαγη θεση μαγνητων και τετοια,να εχει πιο νορμαλ σχημα ομως...?

To birdfish μ'αρέσει κάπως.

Ναι, φαινομενικά λίγο ακριβά αλλά δεδομένου ότι δεν είναι και γραμμή παραγωγής και είναι και πολύ εύχρηστα και πρωτοπορειακά δικαιολογούν για μένα περισσότερο την τιμή τους από μια custom Gibson. και μια απλή strat-a-like σε luthier θα κοστίσει τουλάχιστον 2000 Euro.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ολες οι πληροφοριες αναγραφονται στο site (& για τη...θηκη & για τα ...εργαλεια και για ολα οσα αφορουν τις κιθαρες αυτες.....)

Ναι πήγα κατευθείαν στο λινκ αλλά δεν διάβασα λεπτομέρειες, και στο αρχικό ποστ λέει για τις τιμές δεν το είδα.

Αληθεια.....' date='δεν μπορει μια συμβατικου σχηματος κιθαρα,να την φτιαξουν ετσι ωστε να εχει τις δυνατοτιτες αυτης της κιθαρας?Οπως ειπατε αλλαγη θεση μαγνητων και τετοια,να εχει πιο νορμαλ σχημα ομως...?[/quote']
Δεν ξέρω αν θα ήταν εφικτό κάτι τέτοιο, και πόσο ο ακραίος αυτός σχεδιασμός συνεισφέρει στην ευελιξία αυτών των οργάνων, αλλά αν είχαν συμβατικό σχεδιασμό, τότε πιθανότατα να μην είχαμε ασχοληθεί καθόλου με τις εν λόγω κιθάρες...

Δεν ξέρω πλέον πόσα περιθώρια υπάρχουν να τραβήξει ένας μικρός τοπικός κατασκευαστής το παγκόσμιο ενδιαφέρον κατασκευάζοντας συμβατικά από αρκετές απόψεις όργανα- με μια τέτοια προσέγγιση όμως θα προσελκύσει ένα (όποιο!) μικρό κοινό που αρέσκεται σε τέτοιες υπερβάσεις...

Αυτό βέβαια ισχύει εάν οι κιθάρες αυτές όντως έχουν τελικά ένα αγοραστικό κοινό και αποφέρουν κέρδη στον κατασκευαστή τους.

Πάντως, για το τυπικό της υπόθεσης, πιο πολύ μου άρεσε αυτή που σταμάτησε να παράγεται!

Σωστο και αυτο που λες...Ισως παντως αυτη η εταιρια εχει ηδη καποιους στανταρ αγοραστες.και για αυτο βγαζει και καινουριες κιθαρες.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα