EMG's: 9V --> 18V mod (για να μη χαλάμε ξένα θέματα :) )

kleinmeiner

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Όποιος γνωρίζει, ας μας δώσει τα φώτα του για να μην αλλάζουμε τα φώτα παρεμφερούς topic.

Pilgrim, αν θέλεις, ξαναπόσταρε τα σχετικά με το θέμα. :)

Το μόνο που ξέρω είναι ότι με τα 18v έχεις λίγο λιγότερο Gain και περισσότερο Headroom!

Απο το site της EMG

Can I use multiple batteries?

Yes. If you’ve got room for multiple batteries in your guitar, you can use two batteries

wired in series to power your onboard circuitry at 18 volts. The output level will not

appreciably increase, but you’ll have increased headroom and crisper transients. This

is especially useful for percussive/slap bass styles where you can generate enormous

instantaneous power levels across the entire frequency spectrum.

You can also wire two batteries in parallel to provide a regular 9 volt supply but with

much longer lifespan between battery changes.

Although most of our products are rated for 27 volts, we recommend a maximum of 18

volts. The additional benefi ts of 27 vs. 18 volts are negligible.

Άρα, να υποθέσω ότι δεν προσφέρει κάτι ιδαίτερο αυτή η modα όσον αφορά πιο thrashy ήχο;

δεν μειώνει το gain (ούτε αναφέρει κάτι τέτοιο η emg), ίσα-ίσα το αυξάνει ελάχιστα, ένα 5-10%.

Must για EMG η μόντα.

Λοιπόν ο τύπος εδώ μιλάει για μπασο, αλλά ουσιαστικά είναι το ίδιο πράγμα.

http://home.comcast.net/~mgollihur/emgmod.html

Εγώ νομίζω ότι όσο μεγαλύτερη μπαταρία βάζεις τόσο μεγαλύτερη διαύγεια αποκτούν οι μαγνήτες δηλαδή καθαρότερο τόνο και μεγαλύτερο όγκο. Το θέμα είναι όμως ότι είχα δεί τον κιθαρίστα των manowar που χρησιμοποιεί και αυτος 18v μόντα πάνω, και ο ήχος ήταν τραγελαφικός. Διαύγεια μηδεν και ακουγόταν πάρα μα πάρα πολύ άσχημα οι εναλλαγές ανάμεσα στις χορδές. Για του λόγου το αληθές δείτε ή μάλλον ακούστε. Τώρα δεν ξέρω τι φταίει και σε άλλες κιθάρες ακούγονται καθαρά και εδώ έτσι  ??? ???

http://www.youtube.com/watch?v=1YFOwsFqfkU&feature=PlayList&p=879A865527CD8B77&playnext_from=PL&playnext=1&index=4

Καλά τώρα, σε live ειδικά, με τόσους παράγοντες που επεισέρχονται όσον αφορά τη διαμόρφωση του ήχου δε νομίζω ότι μπορούμε να χρεώσουμε στη moda τον ψιλοχάλια ήχο.

εχω 18ν εδω και ενα χρονο και το προτεινω σε οποιον παιζει και καθαρα με τους emg ;D

στα βρωμικα δεν θα δειτε θεαματικη διαφορα αν και υπαρχει.

προσωπικα μου φανηκε να ξεμπουκωνει ο 85.

στα καθαρα παντως η διαφορα ειναι ξεκαθαρη.

οι υψηλες συχνοτητες βελτιωνονται σιγουρα και θα χρησιμοποιειτε και το volume της κιθαρας.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει χώρος για δύο μπαταρίες και κάποιος δε θέλει να σκάψει την κιθάρα του, μήπως θα είχε το ίδιο αποτέλεσμα αν αντικατασούσε τον π.χ. EMG 81 με τον αντίστοιχο της Χ σειράς, δηλ. έναν ΕΜG 81TWX;;; Στη σελίδα της EMG αναφέρεται αυξημένο headroom...

NicolasAth72 είπε:
:)

wikipedia: Headroom (audio signal processing), in digital and analog audio signal processing, the difference between the nominal signal value and the maximum undistorted value

XMMM ευχαριστω αλλα δεν το παλυκαταλαβα... γινεται να μου το πειτε με λιγο πιο απτα λογια... ισως και ελληνικα... θενκ γιου... ;)

kleinmeiner είπε:
Σε περίπτωση που δεν υπάρχει χώρος για δύο μπαταρίες και κάποιος δε θέλει να σκάψει την κιθάρα του, μήπως θα είχε το ίδιο αποτέλεσμα αν αντικατασούσε τον π.χ. EMG 81 με τον αντίστοιχο της Χ σειράς, δηλ. έναν ΕΜG 81TWX;;; Στη σελίδα της EMG αναφέρεται αυξημένο headroom...
H σειρα X εχει ολα οσα προσφερουν τα 18v σε μεγαλυτερο βαθμο και γενικα λενε οτι οι μαγνητες "αναπνεουν" πιο καλα.

aris 17561 είπε:
XMMM ευχαριστω αλλα δεν το παλυκαταλαβα... γινεται να μου το πειτε με λιγο πιο απτα λογια... ισως και ελληνικα... θενκ γιου... ;)
H διαφορά ανάμεσα στο χαμηλότερο σήμα που δίνει μια πηγή ( στην περίπτωσή μας οι μαγνήτες ), και στην ψηλότερη στάθμη εξόδου τους ΠΡΙΝ αρχίσει το σήμα να παραμορφώνει. Μετράμε σε db (decibel ).

Στην περίπτωσή μας πάλι, η μόντα με τα 18 Volts αυξάνει το Headroom. Χρησιμοποιώ 18V σε EMG προενίσχυση στο μπάσο μου. Η διαφορά με τα 9 volts είναι ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ. Καθαρότερο σήμα πμορώ να το περιγράψω με 2 λέξεις. Σάν να τραβάς μια κουρτίνα μπροστά απο το ηχείο.

Για μένα είναι Must

Trending...

Νέα θέματα

Back