EM-U 1212m pcie // απογοητευση

behindthemask

Νέο μέλος
Πόντοι
6
..μολις την αγορασα... και προσπαθησα να γραψω κιθαρες ως εξης : εχω συνδεδεμενη μια tonelab le σε εναν tech 21 power engine 60 και απο εκεινον βγαζω ενα jack ( εχει ειδικο output ) κατευθειαν σε ενα απο τα inputs της καρτας.....

το προβλημα μου ;;;;

οσο γαμ@ατος ακουγεται ο ηχος μου απο τον tech 21 τοσο ψηφιακουρα ακουγεται οταν τον γραφω στο cubase...

Μπορω να κανω κατι ????

thanx

Η κάρτα ήχου δεν φταίει σε κάτι. Την έχω κι εγώ και γράφει άψογα. Δοκίμασε να βάλεις στο cubase ένα cab simulator.

Βασικα ασε τις...μπουρδες (connect απο..power engine και αλλα τετοια) και συνδεσε την πεταλιερα κατευθειαν (ή ακομα καλυτερα μεσω της ψηφιακης εξοδου της) στην καρτα για να κατεβει ο θεος απο την ΗΧΑΡΑ που θα ακουσεις....αν ειναι δυνατον δηλ..... ;D 

Και οι δύο λύσεις που προαναφέρθηκαν (ψηφιακή σύνδεση στην κάρτα ή ηχογράφηση με μικρόφωνο) είναι πολύ καλές.

Εγώ γενικά προτιμώ το μικρόφωνο.

Αν θυμάμαι καλα η tonelab le έχει την ίδια ρύθμιση με την tonelab se που έχω εγώ, δηλαδή το amp/line ouput...Αν συνδέεις καρφί στην κάρτα επέλεξε το Line....

Βασικα ασε τις...μπουρδες (connect απο..power engine και αλλα τετοια) και συνδεσε την πεταλιερα κατευθειαν (ή ακομα καλυτερα μεσω της ψηφιακης εξοδου της) στην καρτα για να κατεβει ο θεος απο την ΗΧΑΡΑ που θα ακουσεις....αν ειναι δυνατον δηλ..... 

ΠΕΣΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ!

Πράγματι η 1212m είναι καταπληκτική κάρτα, έχει εξαιρετικούς convertors. Ο ήχος της είναι πράγματι πάρα πολύ καλός και να αναλογιστείς την τιμή της είναι πραγματικό bargain.

thanx - η περιπτωση της απευθειας συνδεσης κανει καπως καλυτερη τη κατασταση αλλα θα προτιμησω την λυση του μικροφωνου -- υποθετω πως θα χρειαστω καπιον προενισχυτη μικροφωνου που θα τον τοποθετησω στο input της καρτας // ποιον θα προτεινατε?? thanx

behindthemask είπε:
thanx - η περιπτωση της απευθειας συνδεσης κανει καπως καλυτερη τη κατασταση αλλα θα προτιμησω την λυση του μικροφωνου -- υποθετω πως θα χρειαστω καπιον προενισχυτη μικροφωνου που θα τον τοποθετησω στο input της καρτας // ποιον θα προτεινατε?? thanx
Καλά υποθέτεις.

http://www.thomann.de/gr/preamps.html

Take your pick.

Συγνωμη....αλλα μας δουλευεις?

ΠΩΣ θα βγαλεις καλε μου  ανθρωπε ηχο της προκοπης με την TL connect ΧΩΡΙΣ προενισχυτη? :o

Παρε εναν προενισχυτη και ξαναδοκιμασε να την συνδεσεις ανθρωπινα...

για δυναμικο μικροφωνο μιλαμε.. σωστα;;; και συγγνωμη αλλα κατι δε καταλαβα : αλλος ο προενισχυτης για να γραψω με την tonelab απευθιας και αλλος αν θελω να γραψω με mic ??

Για να γραψεις ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ στην καρτα του ηχου σου χρειαζεσαι προενισχυτη,χωρις αυτον το αποτελεσμα θα ειναι απο μετριο ως χαλια.

Μπορεις ομως στο μεταξυ να συνδεσεις το ψηφιακο out της πεταλιερας σου με το ψηφιακο in της καρτας και να παρεις το 100% των δυνατοτητων της πεταλιερας σου ....

Superfunk είπε:
Για να γραψεις ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ στην καρτα του ηχου σου χρειαζεσαι προενισχυτη,χωρις αυτον το αποτελεσμα θα ειναι απο μετριο ως χαλια.
Πολύ σπάνια χρησιμοποιώ προενισχυτή με τη κάρτα μου (μόνο όταν έχω ακουστικά όργανα τον χρησιμοποιώ), και ο ήχος μου δεν είναι μέτριος ως χάλια...εκτός εάν θεωρείται το Guitar Rig ως προενίσχυση...αυτό εννοείς?

Ρε συ αλλο πραμα το GR (που δουλευει "εσωτερικα" στο pc) & αλλο αυτο που θελει να κανει ο φιλος,με το GR γραψε και με ..τζουμπλεκια...μια χαρα θα βγει... ;D

(βεβαια ακομα και το GR "ωφελειται" αν πρωτα περασεις την κιθαρα απο εναν καλο προενισχυτη,οταν το χρησιμοποιω παντα το κανω αυτο )

Superfunk είπε:

Μπορεις ομως στο μεταξυ να συνδεσεις το ψηφιακο out της πεταλιερας σου με το ψηφιακο in της καρτας και να παρεις το 100% των δυνατοτητων της πεταλιερας σου ....
ειχα την εντυπωση πως λειτουργει σαν προενισχυτης η πεταλιερα / δε το ηξερα / αξιζει το κοπο να παρω εναν η να συνδεσω τη πεταλιερα μεσω της ψηφιακης εισοδου οπως μου λετε ;; και αν ΝΑΙ ποιον θα προτεινατε διοτι ειμαι ασχετος, μηπως θα βολευε να αγορασα μια μινι κονσολιτσα που θα εχει ετσι κ αλλιως προενισχυση και θα μου δινει κ αλλες δυνατοτητες??

διοτι σκεφτομαι κ το ενδεχομενο να βαλω και ακουστικα επανω...

thanx κ παλι

Αν ειναι να συνδεσεις την πεταλιερα μεσω της ψηφιακης εξοδου της στην ψηφιακη εισοδο της καρτας σου (αν εχει,φανταζομαι οτι εχει) θα κερδισεις 2 πραγματα

1.τον καλυτερο δυνατο ηχο

2.δεν θα χρειαστει να αγορασεις προενισχυτη.

για να σου πουμε για προενισχυτη πρεπει να μας πεις το budget σου,γενικα οι πραγματικα καλοι...ΔΕΝ ειναι φθηνοι αλλα απο το ολοτελα μπορουμε να σου προτεινουμε μερικες οικονομικες λυσεις.

εχει θυρα SPDIF αν εννοουμε αυτο ψηφιακη θυρα -- απο την αλλη εχω ενα βασικο θεμα --- εχς 2 μονιτορ της maudio συνδεδεμενα μεσω jack στην αλλη καρτα ηχου μου ( studio ux2 ) -- τα μονιτορ εκτος απ το jack βγαζουν και xlr απο πισω οπου προσπαθησα να τραβηξω καλωδια απο εκει στην emu για ν μην αγοραζω και αλλα μονιτορ...αλλα οταν το κανς αυτο ακουγεται ενα " ιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι " ενας πολυ ενοχλητικος ηχος - και μονο οταν αποσυνδεσω τα xlr σταματαει:(

τι μπορω να κανω;;; κανενα split για τα jack ισως ;;;; 

behindthemask είπε:
ειχα την εντυπωση πως λειτουργει σαν προενισχυτης η πεταλιερα / δε το ηξερα / αξιζει το κοπο να παρω εναν η να συνδεσω τη πεταλιερα μεσω της ψηφιακης εισοδου οπως μου λετε ;; και αν ΝΑΙ ποιον θα προτεινατε διοτι ειμαι ασχετος, μηπως θα βολευε να αγορασα μια μινι κονσολιτσα που θα εχει ετσι κ αλλιως προενισχυση και θα μου δινει κ αλλες δυνατοτητες??

διοτι σκεφτομαι κ το ενδεχομενο να βαλω και ακουστικα επανω...

thanx κ παλι
Όσον αφορά την ψηφιακή σύνδεση, το μόνο που κερδίζεις είναι λιγότερο conversion.

Επίσης ψηφιακή σύνδεση δε σημαίνει καλύτερο ήχο.

Ο καλύτερος ήχος έχει σχέση με την ποιότητα του conversion.

Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι το AD της tonelab είναι πολύ καλύτερο από το αντίστοιχο της κάρτας σου.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:

Trending...

Νέα θέματα

Back