- Πόντοι
- 16
Από την καθολικά αποδεκτή άποψη του superfunk σε άλλο thread: Ροκ και στίχος
κανενα ελληνικο "αγγλόφωνο" συγκρότημα δεν θα μπορεσει ΠΟΤΕ να κανει καριερα στην Αγγλία & τις ΗΠΑ.
Οχι επειδη δεν ξερει αγγλικά (συντακτικο & γραμματικη ευκολα μαθαίνει καποιος οπως & ευκολα παιρνει το proficiency...) αλλα επειδη τα θεματα των τραγουδιων' date=' το "πλεξιμο" των στιχων & η γενικοτερη "ατμοσφαιρα" των λεξεων των τραγουδιων των ελληνικων αγγλόφωνων γκρουπ απέχει χιλιαδες μιλια απο την καθημερινοτητα των "ξενων".
[/quote']
Στην πρώτη φράση νομίζω πρέπει να υπογραμμιστεί η λέξη συγκρότημα αλλά και οι ατομικές ή άλλες προσπάθειες στο ίδιο πλαίσιο κινούνται....εκτός και αν κινούμαστε instrumental ή με ''ατάκες'' (αυτό κάνω και εγώ-όχι όμως ότι είμαι έτοιμος ή ότι το πούλησα...).
Το θέμα μου είναι το τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση και το ανοίγω γιατί θα ενδιαφέρει πολλούς και γιατί μέσα από τη συζήτηση θα ακουστεί και κάτι που δεν έχουμε σκεφτεί, όπως το βάλε αγγλόφωνο να τα πει, ζήσε έξω ή το ότι εξαρτάται από το κοινό ή τις επιρροές κτλ.
..και κατ'επέκταση, είναι μόνο ο στίχος ή έιναι και η μουσική?
Δηλαδή φταίει η φέτα και η μαμά ή είναι ότι πρέπει να κάνουμε κάτι διαφορετικά.
Δεν αναρωτιέμαι τόσο ή όσο φαίνεται από τη διατύπωση (για όσους το εξέλαβαν έτσι) αλλά περισσότερο θέλω μάθω από εσάς που σας...διαβάζω κάθε μέρα.
Kind regards,
Jill Kelly