ελληνικες ταμπλατούρες

SYZo

Νέο μέλος
Πόντοι
16
ξερει κανεις που θα μποπουσα να βρω ταπλατουρες και συγχωρδιες απο ελληνικα τραγουδια καθε ειδους? ηξερα το κιθαρα.βου αλλα εκλεισε.. :(

ναι αλλα δεν εχει οσα περιμενα.. το βου ειχε πολυ περισσοτερα

ναι αλλα δεν εχει οσα περιμενα.. το βου ειχε πολυ περισσοτερα
Και τώρα με το Πάσχα θα διαπιστώσεις ότι και το arni.vu έχει πολύ περισσότερα αρνιά από το αντίστοιχο gr. :lol: :lol: :lol:

Θα φροντίσουν πάλι τα κανάλια να το εμπεδώσουμε. :evil:

Όπως όλες οι προσπάθειες με πειρατικό υλικό έτσι και αυτές με τις ταμπλατούρες κυνηγήθηκαν και σταμάτησαν.

Όπως όλες οι προσπάθειες με πειρατικό υλικό έτσι και αυτές με τις ταμπλατούρες κυνηγήθηκαν και σταμάτησαν.
κατα τη γνωμη μου το υλικο αυτο δεν ειναι πειρατικο.

Θα είχε ενδιαφέρον η άποψη σου να τη διαβάσουμε.

Θα είχε ενδιαφέρον η άποψη σου να τη διαβάσουμε.

με αυτη τη λογικη θα πρεπει να βγει και καποιο νομοσχεδιο οπου να κανουνε μηνυσεις στα διαφορα ωδεια που διδασκουνε <ακουστικη> κιθαρα και ο δασκαλος μαθαινει στα παιδακια διαφορα κοματια τυπου πιχ λαξ.που ειναι το κακο στο αν βγαλω ενα τραγουδι με το αυτι μου να το δειξω και σε καποιον αλλο?ισα ισα διαφημιση τους κανω :roll: [/img]

Η αλήθεια είναι πως κι εγώ απορώ επ'αυτού. Εφ'όσον δεν διαπράττω κάποιο αδίκημα παίζοντας ένα κομμάτι στο σπίτι μου ή ακόμη και δημόσια (αυτό κι αν έχει ενδιαφέρον!), ποια η διαφορά ανάμεσα στο να το διδάξω σε κάποιον προφορικά σε σχέση με το να του το δώσω σε ταμπλατούρα ώστε να κάνει το ίδιο (να το παίξει εννοώ);

Εάν πάλι το διδάξω προφορικά σε πολλά άτομα ταυτόχρονα, ή το παίξω αντίστοιχα σε μεγάλο κοινό, τότε διαπράττω αδίκημα;

Σε τι διαφέρει η ταμπλατούρα λοιπόν; Πολλώ δε όταν δεν κερδοσκοπώ δημοσιεύοντας ταμπλατούρες (άντε, να εισαχθεί κι αυτή η παράμετρος!);

Μάλλον εμπίπτει στα περί αθέμιτου ανταγωνισμού.

Ο Α δημοσιεύει στο site του τζάμπα περιεχόμενο με σκοπό να προσελκύσει επισκέπτες. Το ίδιο περιεχόμενο κάποιος έχει ασχοληθεί να το συντάξει να το ελέγξει και κάποιος εκδοτικός οίκος Β το πουλάει ως βιβλίο. Ο εκδότης Β, ζητάει από τον Α να το κατεβάσει γιατί πλήττεται το προϊόν του.

Πειρατικό (ακριβώς) θα ήταν αν μιλούσαμε για σκαναρισμένες τις σελίδες των βιβλίων.

Δηλαδή αν πληκτρολογήσω στο blog μου ένα ένα ολόκληρο βιβλίο γνωστού συγγραφέα και ισχυριστώ ότι το έκανα από μνήμης, δεν πλήττω το κέρδος του εκδότη του?

κατα τη γνωμη μου το υλικο αυτο δεν ειναι πειρατικο.
Δεν είναι υποκειμενικό το θέμα, πειρατικό είναι, δηλαδή είναι παράνομο. Τώρα το αν θα έπρεπε να είναι παράνομο είναι άλλο θέμα. ;)

Ναι αλλά μερικές μόνο από τις ταμπλατούρες έχουν βγει σε βιβλία. Οι περισσότερες που βρίσκονται στο νετ είναι αποτελέσματα fan για fan. Και δεν βρίσκω κάτι το μεμπτό σε αυτό.

....Οι περισσότερες που βρίσκονται στο νετ είναι αποτελέσματα fan για fan. Και δεν βρίσκω κάτι το μεμπτό σε αυτό.
Ούτε εγώ. Απλά αυτά τα πράγματα δεν δουλεύουν με το "ηθικά σωστό". Βγάζει λεφτά ο Α? Τότε ο νομικός σύμβουλος του Β θα του πεί ότι μπορεί να διεκδικήσει μερτικό. Και αν ο νομικός σύμβουλος του Β μιλήσει με το νομικό σύμβουλο του Α, τότε αυτός θα πάει και θα πει στον Α: "κάλλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε" .

Και από αυτήν την ακατανόητη φράση ο Α θα καταλάβει ότι πρέπει να κατεβάσει το σχετικό περιεχόμενο ακόμη και αν δεν θεωρεί ότι παραβιάζει κάτι για να μην τραβιέται στα δικαστήρια.

Καλά δεν αναφερόμουν σε εσένα. Μια γενική τοποθέτηση επί του θέματος έκανα. Και πολλές ταμπλατούρες ούτε υπάρχουν σε βιβλία ούτε ζητάει κανείς λ7 :wink:

Έλεος πια που ότι βγει στο νετ τρέχουν κάποιοι και το κυνηγάνε. Απλώς κατά την άποψή μου δεν ξέρουν ούτε σε ποιον αιώνα ζούμε και ούτε που κάθονται να δουν πως θα εκμεταλλευτούν το νετ, αντί να το κυνηγούν διαρκώς...

Καλά δεν αναφερόμουν σε εσένα. Μια γενική τοποθέτηση επί του θέματος έκανα. Και πολλές ταμπλατούρες ούτε υπάρχουν σε βιβλία ούτε ζητάει κανείς λ7 :wink:
Έλεος πια που ότι βγει στο νετ τρέχουν κάποιοι και το κυνηγάνε. Απλώς κατά την άποψή μου δεν ξέρουν ούτε σε ποιον αιώνα ζούμε και ούτε που κάθονται να δουν πως θα εκμεταλλευτούν το νετ' date=' αντί να το κυνηγούν διαρκώς...[/quote']

Δυστυχώς έτσι είναι. Το youtube ζηάει λεφτά για να δείς τα video? Έθιγε άμεσα τα συμφέρονται των μουσικών ή των εταιρειών με εκείνα τα κάκιστης ποιότητας εικόνας και ήχου βιντάκια? Όχι, αλλά αφού έχει λεφτά (γενικώς) μαζεύονται τα νομικά κοράκια.

Όχι ότι είναι πάντα έτσι, κάποιες φορές πράγματι παραβιάζονται κάποια δικαιώματα και εμεταλλεύονται περιεχόμενο άμεσα κάποιοι που δεν τους ανήκει. Όχι εδώ όμως.

Χωρίς να έχω ασχοληθεί με το θέμα ιδιαίτερα, νομίζω ότι είναι οι στίχοι που τους έκαψαν και όχι τα ακκόρντα. Ακκόρντα έχει και το gr, τους στίχους όμως τους έχει κόψει.

BTW είναι μια ευκαιρία να γυρίσουμε στους παραδοσιακούς τρόπους βγαλσίματος ακκόρντων. (Ο κιθαρισταράς με την αυτάρα και οι υπόλοιποι φωτοτυπίες, πρόσήλωση στο χέρι του κιθαρίστα στα live κλπ... ) :lol:

Από τις άπειρες επιπολαιότητες που πρόκειται να διαβάσουμε πάλι σε αυτό το thread επιλέγω να απαντήσω στην δικαιολογημένη απορία του harilatron ο οποίος αναρρωτιέται αν συνιστά παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων το κάκιστο (ηχητικώς και οπτικώς) υλικό του YouTube.

Φίλε μου, ο Στάνλευ Κούμπρικ (ο μακαρίτης) πήγαινε μόνος του και έκανε μηχανικό έλεγχο των μηχανών προβολής στους κινηματογράφους όπου επρόκειτο να προβληθούν οι ταινίες του. ¶ντε τώρα να του πούμε αυτουνού ότι ο υποβιβασμός της οπτικής και ηχητικής ποιότητας του υλικού του ΔΕΝ συνιστά παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, να δούμε πόσο ξύλο θα φάμε (και λέγεται ότι ήταν και οξύθυμος).

Από τις άπειρες επιπολαιότητες που πρόκειται να διαβάσουμε πάλι σε αυτό το thread επιλέγω να απαντήσω στην δικαιολογημένη απορία του harilatron ο οποίος αναρρωτιέται αν συνιστά παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων το κάκιστο (ηχητικώς και οπτικώς) υλικό του YouTube.
Μα δεν ήταν απορία. Ρητορική ερώτηση ήταν. Συμφωνώ, περισσότερο βιασμός παρά παραβίαση είναι. :wink:

Και.... φύγαμε για "το περι ανέμων" :lol:

Trending...

Νέα θέματα

Back