Εκτελωνισμός - δολοφονία

WAV

Νέο μέλος
Πόντοι
18
Χαίρεται! (ποιος χαίρεται δλδ....)

Λοιπόν...το θέμα είναι άσχετο θα έλεγα με την θεματολογία του site, αλλά πιστεύω πως αξίζει τον κόπο να το θέσω.....

Έκανα που λέτε μια παραγγελία από ένα αμερικάνικο site για έναν σάκο πλάτης για 17ΆΆ laptop. (μιας και δεν έβρισκα πουθενά). Αξία μαζί με μεταφορικά (UPS), 130 δολάρια.

Χμ...περίμενα που λέτε να έρθει το δέμα, αλλά....τηλέφωνο έπεσε από Ελευθέριος Βενιζέλος. Κύριε τάδε θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε πως πρέπει να εκτελωνίσετε το δέμα. Αξία εκτελωνισμού 165 ευρώ!!!!!!!!!!!!!!! Πάμε καλά;;; για μια τσάντα;; σας έχει τύχει ποτέ κάτι ανάλογο;; είναι λογικό να συμβεί αυτό; Δεν έχω παραγγείλει ξανά από Αμερική. Να πληρώσω παραπάνω χρήματα από αυτά που έδωσα για να αγοράσω ΜΙΑ ΤΣΑΝΤΑ!! Τα έχω πάρει στο κρανίο.

Τι συμβαίνει ρε παιδιά...... τα να κάνω....

** επικοινώνησα και με το site που έκανα την αγορά και με την UPS οι άνθρωποι κουφάθηκαν. Κυρίως οι Αμερικάνοι....

Δεν είναι λογικό, αλλά κάποιες φορές συμβαίνει. Δεν ξέρω, αλλά όσες φορές με έχει πάρει τηλέφωνο ειδικά η UPS από το αεροδρόμιο, τρέμω για το τι θα ακούσω.

Θα σου έλεγα να πας ο ίδιος στο αεροδρόμιο, να πάρεις τα σχετικά έγγραφα από τη UPS και να εκτελωνίσεις εσύ την τσάντα. Πιθανότατα θα σου στοιχίσει λιγότερο. Αν τώρα έχεις και κάποιο γνωστό εκτελωνιστή, ακόμη καλύτερα...

Δυστυχως επεσες στη περιπτωση οπου το γραμμα του νομου εφαρμοστηκε κανονικα.

http://europa.eu.int/comm/taxation_customs/dds/cgi-bin/tarquer?Lang=EL

Δηλ. ισχυουν αυτα που εχω ξαναγραψει για τους φορους και δασμους .

(πληρωνεις πανω στην CIF ΑΞΙΑ (δηλ. την δηλωμενη αξια ΣΥΝ τα μεταφορικα) ενα 3,5%-4% δασμους ,ενα 19% ΦΠΑ & στην περιπτωση σου επειδη θα μεσολαβησει εκτελωνιστης 40-100 ευρω εκτελωνιστικα)

Τα παραπανω ισχυουν για ολες τις cif αξιες ΑΝΩ ΤΩΝ 50 ΕΥΡΩ (απλα σπανια εφαρμοζονται 100% απο τους τελωνιακους,ποτε ποτε ομως την παταει καποιος,την εχω πατησει & εγω...)

Σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες! Το κόστος μου είπαν από το αεροδρόμιο πως θα είναι λιγότερο εάν το εκτελωνίσω εγώ. (100 ευρώ κάτω) Θα περάσω μια.... βόλτα από εκεί αύριο.

Ποτέ ξανά από Αμέρικα...

Η πλακα ειναι οτι πριν απο λιγες μερες ηρθε σε εναν φιλο μου μια κιθαρα απο ΗΠΑ με ΔΗΛΩΜΕΝΗ αξια 4500 ευρω και ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕ ΜΙΑ!!!

Αυτο θα πει "διυλιζουμε τον κωνωπα & καταπινουμε την καμηλο" :D

με UPS ή αμερικανικα ταχυδρομεία εγινε η σκαστη?

μου βαλατε φωτια τωρα, περιμενω αυριο μια παραδοση απο UPS

Πιστέυω ότι την π@υστιά την κάνει η UPS. Έχω ακούσει πολλές περιπτώσεις που η UPS ζητάει 100e για έξοδα εκτελωνισμού ενώ τα ταχυδρομεία ζητάνε πολύ λιγότερα.Εμένα πρόσφατα για κιθάρα και μεταφορικά αξίας 450e πλήρωσα τους φόρους κανονικά όπως αναφέρει τον υπολογισμό τους ο superfunk και 5e έξοδα εκτελωνισμού στο ταχυδρομείο.

πιστευετε οτι υπαρχει κατι που μπορω να κανω για να προλαβω την κατασταση, δεδομενου οτι η αφιξη ειναι προγραμματισμενη για αυριο?

Δηλωμενη αξια ειναι 79Ε. Αν ζητησουν εξοδα εκτελωνισμου, μπορεις να αρνηθεις και να πας να το παρεις μονος σου?

EDIT:

μολις μιλησα με ups και μου ειπαν οτι εχει μεινει στο τελωνειο γιατι προφανως προεκειψαν δασμοι. γ**ω την τυχη μου! με πηραν και τηλεφωνο ενω ελειπα μαλιστα, οποτε ειναι σιγουρο οτι θα με χρεωσουν και εξοδα αποθηκευσης. Θα μιλησω αυριο για να δω για τι ποσο μιλαμε, αλλα εχω κακο προαισθημα. Υπαρχει κατι που μπορώ να κανω? μια τυπισσα στο τελωνειο του αεροδρομιου μου ειπε οτι δεν μπορω να κανω εγω τον εκτελωνισμο γιατι δεν θα ξερω να συμπληρωσω τους κωδικους και τα λοιπα στα χαρτια

βοηθήστε συναδελφοι :)

Αν έχεις υπομονή, εκτελώνισέ την μόνος σου.

Η διαδικασία είναι μάλλον χρονοβόρα, παρά δύσκολη.

Δεν καταλαβαίνω αυτά που σου είπαν στο τηλέφωνο περί κωδικών!!

Αξίζει να κουραστείς λίγο γιατί τα χρήματα που

γλυτώνεις είναι καλά.

Καλή τύχη. :)

η κυρία στο τηλεφωνο μίλαγε για το TARIC CODE το οποίο μπορείς πολύ εύκολα να βεις online.

Αυτό που είπε ο superfunk με μπέρδεψε λίγο (γιατί αυτό ίσχυε πάντα) αλλά αν πας ξέρωντας ή όχι το taric θα πληρώσεις πολύ λίγα.

Έγώ όσες φορές χειάστηκε μάθαινα taric και πλήρωνα κανονικά ότι προβλέπεται, όπως τα περιγράφει ο superfunk.

+δίνεις κάτι λίγα για να πάρεις τα χαρτιά από τη μεταφορική και κάποια ακόμα για έξοδα τελωνείου..

Απορία: Γιατί ψωνίζετε από αμερική την στιγμή που το 90% των πραγμάτων μπορούν να βρεθούν στην Ευρωπαϊκή αγορά και στις ίδιες τιμές?[/img]

Απορία: Γιατί ψωνίζετε από αμερική την στιγμή που το 90% των πραγμάτων μπορούν να βρεθούν στην Ευρωπαϊκή αγορά και στις ίδιες τιμές?[/img]
Παράγγειλα το i88x της Yamaha από Αμερική με λιγότερο από το 50% της τιμης της στην Ευρώπη. Ακόμα και τελωνείο να περάσει πάλι είμαι κερδισμένος.

Να γιατί.

πηρα το pog 270Ε, thomann ειχε 350 και διαμαντοπουλο 400.

μπορεί να βοηθησει καποιος με το taric ρε παιδια, δεν βγαζω ακρη με αυτες τις αρχαιζουσες ορολογιες

Πάντως, δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημα. Κάποιος προσπάθησε να φέρει κάτι από την Αμερική και τον πιάσανε στο τελωνείο. Σε αυτές τις περιπτώσεις πληρώνεις, είτε με τα λεφτά σου, είτε με τον χρόνο σου. Δεν υπάρχει καμία μπινιά στην υπόθεση, απλά ο εκτελωνιστής τόσα θέλει για να ασχοληθεί με την περίπτωση μας, αλλιώς εκτελωνίζουμε μόνοι μας. Την επόμενη φορά το σκεπτόμαστε καλύτερα.

κοιτα, μπινια δεν ειναι, αν και το να ζηταει 160 για εκτελωνισμό ειναι παρα πολλα.

το θεμα ειναι οτι δεν ξερεις τι θα γινει, και υπαρχει καθεστως ασαφιας.

αν ηξερα οτι παραγγελνοντας απο αμερικη περναω τελωνειο βρεξει χιονισει δεν θα ελεγα κουβεντα, αλλα εδω οπως είπε ο φιλτατος περασε αντικειμενο αξιας 4500 χωρις cent παραπανω. τι να πεις μετα απο αυτο?

αλλα εδω οπως είπε ο φιλτατος περασε αντικειμενο αξιας 4500 χωρις cent παραπανω. τι να πεις μετα απο αυτο?
Φίλε μου, τόσο εγώ, όσο και εσύ, όσο και αυτός που πέρασε αντικείμενο 4500 πρέπει κάποια στιγμή να αποφασίσουμε αν θέλουμε να ζούμε σε σοβαρή χώρα ή σε ...

Αν κάποιος μπει ανάποδα με το αυτοκίνητό του σε ένα δρόμο και σκοτώσει το παιδί σου που εκείνη την ώρα έπαιζε μπάλα με τους φίλους του, τότε θα σε καλύψει εσένα η δήλωση ότι πολλοί άλλοι έχουν μπει ανάποδα σε αυτό το δρόμο;

Αυτός που πέρασε (αν το πέρασε) αυτό το αντικείμενο, δεν έκλεψε λεφτά από κανέναν άλλο παρά από εσένα (και από εμένα). Δηλάδή οι νόμοι είναι καλοί όσο δεν ισχύουν για εμάς; Οι έλληνες είμαστε μεγάλοι εραστές, αλλά σπαζόμαστε όταν μας φάνε την γκόμενα;

Έλεος πια.

riotshield, μπορείς να κατατάξεις τα πάντα σε κάποιο κωδικό γιατί οι περιγραφές είναι ανατριχιαστικά λεπτομερείς αλλά ο εκτελωνιστής δεν είναι ειδικός για να ξέρει τι είναι το κάθε μηχάνημα και αν έχει μέσα πχ κρυσταλλολυχνίες και παρόμοιες διατάξεις με ημιαγωγό ....και καταφεύγει σε κάποιους κωδικούς μπαλαντέρ (εκεί που βλέπεις 'άλλα..που δεν περιγράφονται παραπάνω κτλ-αυτό το σκοπό εξυπηρετούνε.... γιατί κατα τ'άλλα για όλα έχουνε προβλέψει οι TARICάδες ) που είναι στάνταρ για μουσικά 'κουτιά' και δεν ξεπερνάνε το 4%.

Αμα βρεις ένα κωδικό που σου λέει κάτι, ακόμη και αν δεν είσαι σίγουρος, δε θα πει όχι πάντως. Μη βάλεις κανένα με 0% και τους τσαντίσεις όμως...

Με τόση μικρή διαφορά δεν αξίζει πάντως αν ακολουθηθεί η κανονική διαδικασία, αυτό στο λέω και από τώρα....με μεταφορικά και έξοδα εκτελωνισμού θα έρθει στην ίδια τιμή ή και σε μεγαλύτερη και θα τρέχεις κι όλας.

Αξίζει όταν μιλάμε για μεγάλα ποσά και η διαφορά της τιμής από Ευρώπη είναι μεγάλη.

μιλησα με μια γνωστη εκτελωνιστη η οποια δυστυχως αυτες τις μερες ειναι στον πειραια, και με κατατοπισε. το ταρίκ θα το εχουν βρει αυτοι απο μονοοι τους δεν χρειαζεται να το ψαξω εγω. θα παω αυριο πρωι και ο θεος βοηθος.

παντως εχω παρει 8 πεταλια απο αμερική και ποτε δεν υπηρξε προβλημα, ακομα και σε τιμες πολυ υψηλότερες των 80Ε που ειναι τωρα.

τωρα τελευταια παιρνω απο γερμανια επειδη με κουρασε το ψαξιμο και η αναμονη. εχοντας τον πρωτερο εντιμο βιο αλλα και διαβεβαιωσεις οτι απο musictoyz.com δεν παιζει προβλημα είπα και εγω να παρω απο κει. 70 ευρω λιγότερα δεν ειναι ψιλοπραγματα.

να την φα'την ομως που λεει και ο χαρρυ

πως γίνεται να συμφέρει όταν μόνο με το φπα πάει στα 270 x 1,19=321 (περίπου);...και μάλιστα όχι στην αξία συμπεριλαμβανομένων μεταφορικών....

μετά έχεις μεταφορικά, δασμό, έξοδα τελωνείου, λεφτά στη μεταφορική για παράδοση εγγράφων, τo χρόνο σου κτλ.....δε βγαίνει.

Trending...

Νέα θέματα

Back