- Πόντοι
- 18
Καλησπέρα.Μόλις σήμερα απέκτησα το μονό πετάλι για μπότα-single bass drum pedal της dw 3000 series και φοβάμαι ότι το χάλασα!Αφού το συναρμολόγησα και το τοποθέτησα στην μπότα για να το συνδέσω με αυτήν και να παίξω,συνειδητοποίησα ότι δεν με βόλευε στον τρόπο παιξίματος,γιατί η ένταση του ελατηρίου μου φαινόταν σφιχτή.Έτσι επιχείρησα να χαλαρώσω την ένταση του ελατηρίου ρυθμίζοντας το παξιμάδι-που βρίσκεται στο τέλος από κάτω του-κατά τέτοιο τρόπο ώστε να με βολεύει στο πόδι και για να παίζω το πετάλι στη μπότα.Γυρνώντας δοκιμαστικά το παξιμάδι δεξιά και αριστερά με τα δάχτυλα,είδα ότι παρέμενε ακίνητο.Έβαλα λίγη παραπάνω δύναμη,όμως πάλι δεν γινόταν τίποτα.Πήρα μία πένσα για να το γυρίσω και να δω αν θα ξεσφίγγονταν,όμως παρέμενε πάλι ακίνητο.Επειδή χρησιμοποίησα πένσα στο παξιμάδι,που παρέμενε συνεχώς ακίνητο,είδα έπειτα ότι φτιάχτηκαν μερικές φθορές σε αυτό,σαν φαγώματα.Μετά από όλα αυτά,πήρα τηλέφωνο στο κατάστημα όπου αγόρασα το πετάλι και μου είπαν ότι για να ρυθμίσω την ένταση του ελατηρίου με τη βοήθεια του παξιμαδιού,πρέπει να πιέσω το ελατήριο προς το κάτω.Έτσι θα μου δίνονταν η δυνατότητα να πάω το παξιμάδι είτε δεξιά είτε αριστερά,αφού πρώτα γυρνούσα προς τα πάνω τη βίδα,που βρίσκονταν κάτω από το ελατήριο και πάνω από το παξιμάδι,βοηθώντας με να κάνω την ρύθμιση της έντασης του ελατηρίου κατά τελικό-βολικό τρόπο.Όμως για να βρω τον τελικό-βολικό τρόπο ρύθμισης της έντασης του ελατηρίου,έπρεπε να γυρνούσα τη βίδα και το παξιμάδι.Δοκιμάζοντας αρκετές φορές μέχρι να βρω την κατάλληλη χαλαρή ένταση του ελατηρίου για εμένα,είδα το πάνω σημείο του ελατηρίου να βγαίνει από την σύνδεση του,που όμως το ξανά τοποθέτησα εκεί και πάλι χωρίς δυσκολία.Τελικώς,παίζοντας το πετάλι με την τελική και χαλαρή ένταση του ελατηρίου που με βολεύει,διαπιστώνω κάποια πράματα:
1)Tο πάνω μέρος του ελατηρίου,που είναι συνδεδεμένο κοντά στο κόμβο πυραύλων,φαίνεται να θέλει να φύγει.Αυτό είναι πρόβλημα;
2)To ελατήριο φαίνεται να κάνει μια κυκλική κίνηση δημιουργώντας έναν μικρό θόρυβο,κάθε φορά που o κόπανος ακουμπά την μπότα και πηγαίνει προς τα πίσω.Αυτό είναι πρόβλημα;
3)Ο κόπανος όταν σταματά μετά από παίξιμο,μένει άλλες φορές αρκετά ψηλά σταματημένος,δηλαδή περίπου κοντά στη μπότα και άλλες φορές αρκετά χαμηλά σταματημένος τείνοντας να ακουμπήσει το μεντεσέ.Αυτό είναι πρόβλημα;
Πάντως αφού είδα το παρακάτω βίντεο και πιο συγκεκριμένα στο χρονικό διάστημα 0:00-1:24,όπου εξηγεί την περίπτωση χαλαρής έντασης-Loose Tension,βλέπω ότι το πετάλι του(ανεξάρτητα που είναι διαφορετικής μάρκας από το δικό μου),δεν βρίσκεται καθόλου στην κατάσταση που βρίσκεται το δικό μου και που περιέγραψα και ανέφερα πιο πάνω με την μορφή συμπερασμάτων-ερωτημάτων.
1)Tο πάνω μέρος του ελατηρίου,που είναι συνδεδεμένο κοντά στο κόμβο πυραύλων,φαίνεται να θέλει να φύγει.Αυτό είναι πρόβλημα;
2)To ελατήριο φαίνεται να κάνει μια κυκλική κίνηση δημιουργώντας έναν μικρό θόρυβο,κάθε φορά που o κόπανος ακουμπά την μπότα και πηγαίνει προς τα πίσω.Αυτό είναι πρόβλημα;
3)Ο κόπανος όταν σταματά μετά από παίξιμο,μένει άλλες φορές αρκετά ψηλά σταματημένος,δηλαδή περίπου κοντά στη μπότα και άλλες φορές αρκετά χαμηλά σταματημένος τείνοντας να ακουμπήσει το μεντεσέ.Αυτό είναι πρόβλημα;
Πάντως αφού είδα το παρακάτω βίντεο και πιο συγκεκριμένα στο χρονικό διάστημα 0:00-1:24,όπου εξηγεί την περίπτωση χαλαρής έντασης-Loose Tension,βλέπω ότι το πετάλι του(ανεξάρτητα που είναι διαφορετικής μάρκας από το δικό μου),δεν βρίσκεται καθόλου στην κατάσταση που βρίσκεται το δικό μου και που περιέγραψα και ανέφερα πιο πάνω με την μορφή συμπερασμάτων-ερωτημάτων.