fleamail είπε:
Χμ, απ' όσο έχω δει στα video ακούγονται λίγο hi end, πράγμα που ξεφεύγει λίγο από τα γούστα μου. Δεν ψάχνω ακριβώς all around set αλλά κάτι με ποιο 70's χροιά.
Κανονικά θα σου έλεγα ότι ο ασφαλέστερος τρόπος να έχεις 70's ήχο είναι να πάρεις 70's σετ, που και μέσα στο μπάτζετ σου θα είναι, και τη μεταπωλητική του αξία θα διατηρήσει, και θα έχει και το vibe.
Αλλά, αφού μιλάς για σετ ηχογραφήσεων, είσαι σίγουρος ότι δεν θα χρειαστείς κάποια στιγμή και κάτι διαφορετικό; Γιατί παρά το κόλλημα που έχω με τα vintage τύμπανα, το σίγουρο ότι δεν είναι τόσο ευέλικτα όσο τα καινούργια, τα οποία μπορείς να τα κάνεις να ακουστούν "παλιά", με κατάλληλα δέρματα, κούρδισμα και τρόπο ηχογράφησης. Το αντίθετο, δηλαδή να βγάλεις πιο μοντέρνο ήχο από ένα παλιό σετ, δεν είναι εύκολο.
Τα αντίστοιχα με τα παραπάνω ισχύουν και για τις 24αρες κάσες (τις οποίες προσωπικά γουστάρω πολύ). Μπορείς να έχεις ένα καλό ήχο με χαμηλά που ξεκολλάνε τα πλακάκια από μία 22άρα, αλλά όπως είπε και ο Thronos, αν θέλεις πιο ψηλό, στακάτο ήχο (π.χ. 70s funk, Tower of Power κ.λπ.), η 24αρα είναι λίγο έξω από την περιοχή της.
Βέβαια, αν όλα αυτά δεν σε πτοούν, ξέρεις ακριβώς τι θέλεις και είσαι αποφασισμένος, πάρε μία Ludwig/Rogers/Premier/Gretsch της δεκαετίας του 70 (κατά προτίμηση πριν το ΄75) εντ μπι νταν γουιδ ιτ!
Υ.Γ. Superfunk, την επόμενη φορά που θα πλέξεις το εγκώμιο των Kirchhoff θα με κάνεις να τα παραγγείλω (ήδη τα ζαχαρώνω εδώ και καιρό, και τα' χει και σχετικά φτηνά ο Thomann...). Αλλά επειδή είναι εποχή οικονομικών σφιχτοκωλιασμάτων, για να το κάνω αυτό θα πρέπει να πουλήσω ένα άλλο σετ, και θα μου λείψει. Το κρίμα στο λαιμό σου! ;D