Drums set ιδέες

• Thread starter Thread starter asrael
  • Start date Start date
  • Last post Πρόσφατη δραστηριότητα Πρόσφατη δραστηριότητα:
  • Απαντήσεις Απαντήσεις: Απαντήσεις 27
  • Εμφανίσεις Εμφανίσεις: Εμφανίσεις 8K
A

asrael

Guest
Καιρό είχα να ανοίξω ένα θέμα στο συγκεκριμένο forum.

Εγώ στο σετ μου μου αρέσει να έχω και δίαφορα κρουστά πέραν των κλασσικών κοματιών ( bassdrum, tom toms, floor toms, snare drums ).

Κουδούνες, καμπανίτσες, rototoms, bongos και θα ήθελανα δοκιμάσω να βάλω και τυμπάλες και congas.

Βέβαια set αυτόν τον καιρό δεν έχω όπως όλοι γνωρίζετε αλλά προς το τέλος καλοκαιριού θα αποκτήσω ( αχ δολιες οικονομικές ανάγκες !!!!! ) το οποίο θα ξανα αρχίσω να εμπλουτίζω.

Εσείς με τι σέτ πέζετε και τί άλλο νμίζετε ότι θα ήτνα καλό να έχετε στο σετ σας;

Εμείς έχουμε ενα V-Drums της Roland που έχει όλα αυτά. Βεβαια δεν μπορεί κανείς να συγκρίνει τα φυσικά όργανα με τις ηλεκτρονικές απομιμίσεις, όσο καλές και να είναι ...

... αλλα μπορούμε να παίξουμε τυμπάνια ορχήστρας σε χαμηλες εντάσεις και μπορούμε να τα κουβαλάμε ευκολα στις παραστάσεις. Ασε την χαρα του ηχολήπτη για τα τύμπανα.

Ναι η χαρά του ηχολήπτη είναι το κάτι άλλο. Πάντα μάλωνα με τους ηχολήπτες η να το θέσω καλύτερα με τους ανθρώπους που είχαν τα μηχανήματα στις συναυλίες που έπαιζα γιατί είχα μεγάλο σετ και ήθελα μικρόφωνο και εξαρτημα.

Και μου λέγανε το χαρακτιριστικό "Πωτα μάθε να παίζεςι και μετα να απαιτείς" και φυσικά ακούγανε αυτά που δεν είχαν ακούσει στη ζοή τους μεχρι εκείνη τη στιγμή. Γιατί ηχολήπτες δεν ήταν και ουτε κάν ήξεραν τι κάνει το pan σε ένα κανάλι κάποιοι από αυτούς.

Γενικά στην Ελλάδα πάσχουμε απο ηχητική κάλυψη. Για εμάς τους drummers είναι πονεμένη ιστορία.

ta piatinakia 3 se 1 tou Portnoy (h mhpos einai Portnoi?? lol)... oraia patenta...
Εννοείς το 12" splash + 12 china + bell cup ??

Αυτό είναι όντως ωραίο και με πολύ καλο attack.

ta piatinakia 3 se 1 tou Portnoy (h mhpos einai Portnoi?? lol)... oraia patenta...
Τι ακριβώς είναι αυτά ??? :o
Ο Portnoy έχει φτάξει έναν συνδυασμό πιατινιών στιριγμένα στην ίδια βάση.

Εχει πάρει ένα 12" splash + 12 china και ένα bell cup και τα έχει βάλει στιν ίδια βάση το ένα πάνω στο άλλο. Ετσι έφτιαξε αυτό το οποίο ακούγεται ανάμεσα σε splash και china και για όσους έχουν ακούσει το Liquid Tension Experiment 2 στο Acid Rain είναι το καμπανάκι που χτυπάει μετά απο ένα break που πάιζει περίπου στο μέσο του τραγουδιού.

Αυτό όμως μπορεί να δώσει ίσως λιγο διαφορετικό feeling αν αντι για splash βάλει κανεις ενα crash. Στην περίπτωση αυτή του δίνει περισσότερο κράτημα αν και πάλι κοφτό είναι απλα έχει λιγο περισσότερο ογκο.

Ελπίζο να βοήθησα

Φιλκά

Σταμάτης

egw exw prosarmwsei sto set mou ena Woodblock, ena ntefi, ena cowbell kai ena LP Jam block...kai den einai arketa, alla kanoun douleia...

Exw dei kai akousei tis patenetes me ta piata to na panw st allo kai ithela na rwthsw an kserei kaneis ton tropo:aplws "bidwneis" sth bash dyo kai perissotera piatinia se epafh metaksy tous? Den einai epiblabes ayto gia ta piatinia?

egw exw prosarmwsei sto set mou ena Woodblock' date=' ena ntefi, ena cowbell kai ena LP Jam block...kai den einai arketa, alla kanoun douleia...
Exw dei kai akousei tis patenetes me ta piata to na panw st allo kai ithela na rwthsw an kserei kaneis ton tropo:aplws "bidwneis" sth bash dyo kai perissotera piatinia se epafh metaksy tous? Den einai epiblabes ayto gia ta piatinia?[/quote']

Τα πιατίνια φυσικά και έχουν φθορές μια που μπορεί και να σπάσουν αν συντονίζουν αλλά αυτοί που το κάναν αυτό και το είδα ( Weckl, Portnoy ) δεν νομίζο ότι έχουν πρόβλημα στο να παίρνουν καινούρια πιατίνια κάθε μήνα :wink:

ΡΕ παιδια,

είδα σε ένα μπουζουχτσίδικο έναν drumer με κομμένα όλα (ή σχεδον ολα, μαλον οχι τα hihat) τα πιατίνια! Φανταστειτε πχ ένα crash κομμενο (με κοφτη μαλλον οχι ομοιόμορφα) και να λείπει μετά το κόψιμο ένα κομματι, όπως λείπει ένα κομμάτι απο πίτσα!

Το έχετε ξαναδεί?Τι ήθελε να πεί ο ποιητής?

Αυτό ομολογώ ότι δεν το έχω δεί 8O

Αν είχε τα πιατίνια κομένα ίσως το έκανε για να μειώσει τιςταλαντώσεις του πιατινιού για να μιν ακούγεται. Αλλα όμος ίσως να μην ήξερε ότι για αυτή τη δουλειά υπάρχουν τα paperthin πιατίνια.

Πάντος με το post αυτό "φαρδυνε" κατα ένα εκατοστό το μετωπό μου :D

Λοιπον παιδια υπαρχουν δυο πιθανες εξηγησεις.Η μια ειναι οτι ο τυπος σπαει τα πιατα του και δεν γουσταρει να χαλαει τα νυχτοκαματα του σε αυτα αλλα η αλλη και πιο πιθανη ειναι γιατι στα σκυλαδικα θελουν πολλες φορες ο ηχος τους να ειναι κοφτος και με ατακα στα crash και στο ride πολλες φορες το ''κομμενο'' μερος δημιουργει εναν ηχο στεγνο και με πολυ καλο sick response (dry) δηλαδη.Οσο για τα διπλα πιατα το εχω δοκιμασει κι εγω αλλα δεν ειναι στανταρ η επιτυχια.Η τελευταια και πιο πετυχημενη εκδοχη ειναι ενα crash 16'' και απο πανω του ενα china 14''αναποδα (στο china αναποδα εννοω κανονικα οπως τα αλλα πιατα)δηλαδη με την καμπανα απο πανω.Εχουν εναν καταπληκτικο ηχο trashy φασαριοζικο αλλα και κοφτο μαζι.Επισης ηθελα να πω οτι το crash δεν χρειαζεται να ειναι καποιας ποιοτητας.Χρησιμοποιηστε ενα παλιο 16'' ξερετε απο αυτα που παιρνουν οι πιτσιρικαδες οταν ξεκινουν. Καλημερα απο Πατρα.

Λοιπον παιδια υπαρχουν δυο πιθανες εξηγησεις.Η μια ειναι οτι ο τυπος σπαει τα πιατα του και δεν γουσταρει να χαλαει τα νυχτοκαματα του σε αυτα αλλα η αλλη και πιο πιθανη ειναι γιατι στα σκυλαδικα θελουν πολλες φορες ο ηχος τους να ειναι κοφτος και με ατακα στα crash και στο ride πολλες φορες το ''κομμενο'' μερος δημιουργει εναν ηχο στεγνο και με πολυ καλο sick response (dry) δηλαδη.
Το γεγονός ότι στα σκυλάδικα θέλουν τον ήχο όσο πιο κοφτό είναι μια πικρή ιστορία που την έζησα για κάνα δύο χρόνια που αναγκαστικά δούλευα νύχτα.

Κι εγώ τα πιατίνια που διάλεγα ώς σηνήθως τα διάλεγα έχοντας ώς κρητήριο να έχουν "πλουσιο" ήχο. Και πάντα μου τη λέγανε ότι τα "σκάω" δυνατά ότι η καμπάνα του ride μου είναι πολύ δυνατή και σκεπάζει το μπουζούκι κτλ κτλ.

Συμφωνώ με τον vagoum απόλυτα και στις 2 εκδοχές μια που έχω δεί και drummers σκυλάδες που δεν δίναν πεντάρα για πιατίνια εκτός κι αν χώριζε στα δύο το πιατίνι. Ενα πράμα όπως ο υδραυλικος θα πάρει καινούρια εργαλεία μόνο όταν διαλυθούν τελείως αυτά κι ας είναι χαρβαλα και να του προκαλούν μεγαλύτερη "φύρα".

Οσο για τα διπλα πιατα το εχω δοκιμασει κι εγω αλλα δεν ειναι στανταρ η επιτυχια.Η τελευταια και πιο πετυχημενη εκδοχη ειναι ενα crash 16'' και απο πανω του ενα china 14''αναποδα (στο china αναποδα εννοω κανονικα οπως τα αλλα πιατα)δηλαδη με την καμπανα απο πανω.Εχουν εναν καταπληκτικο ηχο trashy φασαριοζικο αλλα και κοφτο μαζι.Επισης ηθελα να πω οτι το crash δεν χρειαζεται να ειναι καποιας ποιοτητας.Χρησιμοποιηστε ενα παλιο 16'' ξερετε απο αυτα που παιρνουν οι πιτσιρικαδες οταν ξεκινουν. Καλημερα απο Πατρα.
Ναι η επιτυχία δεν είναι εγγυημένη. Μπορεί να γίνει κάτι πολύ καλό αλλά μπορεί να γίνει και το χειρότερο που μπορει να φανταστεί κανείς.

:D

Kapoia stigmi eixe pesei sto mati se gnosto periodiko gia drums, ena pedal to opoio emoiaze me to kanoniko pedal gia kassa alla santi gia kopano eixe mpaketa kai stin akri tou eixe cow bell.

To exei dokimasei kaneis ??

Vasika apo oso eixa diavasei yparxoun ta spare parts gia na prosarmosei kaneis mia koudouna se ena pedal kai antistoixa o kopanos-mpaketta.

Xairomai pantos pou den eimai o monos pou to skeftetai ayto to pragma hehehehehehehe.

pos tha itan arage diplo pedal se koudouna ??

Dikoudouno!!!!!! :lol:

mia kai milame gia koudounes thymithika ena istoriko men traymatiko de gia tin ygeia ton mallion mou symvan.

Enas drummer apo ton evro eixe parei kai eixe valei anti gia koudouna sto set tou koudouni apo provata :lol:

To kako den itan o ixos mono alla kai to ori i koudouna paramorfonotan apo to paiksimo giati o typos epaize me 2B sticks kai xrisimopoiouse olo to xeri ena prama opos leme koupi!!!

Συμπτωματικα asrael και ο drumer που έλεγα με τα κομμενα crash απο Έβρο ηταν.(μην ακουσω καμια μαλ***α!!!)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back