Drive πετάλι για Fender Super Reverb

loukask6

Νέο μέλος
Πόντοι
8
Ιδιότητα
  1. Κιθάρα
Έχω έναν Fender Super Reverb του 1977.

Στα καθαρά είναι… καθαρός. ?

Το δικό του drive δεν με ικανοποιεί.

Ποιο πετάλι μου συστήνετε, για να βγάζει το drive από “Philby” του Rory Gallagher έως το “Highway to Hell” των AC/DC?

Μη μου πείτε για κανένα εξωτικό boutique πετάλι.

Κάτι που να το βρίσκει κανείς και να “πλησιάζεται” οικονομικά.

Και τι κιθαρα έχεις;

Μεχρι τώρα έχουμε:

1. Blues driver

2. EHX glove (ocd clone)

3. OD3

Και στα 3 είμαι 100% σύμφωνος. Μιας και δεν μπορώ να προτείνω τα ίδια, θα προτείνω ενα tc dark matter...

Οκ φιλε το καταλαβαινεις οτι εδω μεσα ειμαστε 100 οποτε 100 γνωμες θα παρεις, η δικη μου ειναι Boss OD-3
Τόσο προσιτό που βλέπω να το δοκιμάζω...

Ρωτάω για γνώμες, επειδή παίρνω και ξαναδίνω μηχανήματα.
Περίμενα να απαντούσε κάποιος με εμπειρία στον Super Reverb ?

Τα συγκεκριμένα drives, ταιριάζουν με όλους τους ενισχυτές. 

• Συμφωνώ
Reactions: loukask6
Μεχρι τώρα έχουμε:

1. Blues driver

2. EHX glove (ocd clone)

3. OD3

Και στα 3 είμαι 100% σύμφωνος. Μιας και δεν μπορώ να προτείνω τα ίδια, θα προτείνω ενα tc dark matter...
Για να είμαι ειλικρινής, πρώτη φορά το ακούω...
Δεν θέλω να προτείνεις... για να προτείνεις ;)
Πιστεύεις δηλαδή ότι θα μου έκανε τη δουλειά, ε; ?
Ακριβό δεν είναι...

...άλλο ένα στην to try list... ?

Εάν θέλεις περισσότερες πληροφορίες για κάποιο, ή εάν έχεις συγκεκριμένες απορίες, ρωτά.

Το tc σου δίδει πάρα πολλούς ήχους, low gain bluesy μέχρι hard rock. Είναι κάπως κομπρεσαρισμενος ο ήχος, αλλά σαν τελικός ήχος είναι ο πιο ολοκληρωμένος και γεμάτος σε σχέση με τα υπολοιπα. 

Το od3 έχει κάπως μικρότερο εύρος ήχων. Έχει έναν ήχο, με μεγάλο εύρος gain. Ειναι το ποιοτικότερο, ηχητικά, ολων. Μπασατο αρκετά, ιδανικό σε καθαρό κανάλι.

Το glove, έχει κοντινό εύρος με το od3. Λίγο πιο fuzzy από το od3, καλύτερο για clean boost (στη ρύθμιση low). Στη high ρύθμιση παίρνεις ωραιους ροκ ήχους.

Το blues driver είναι διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Έχει χαρακτηριστικό ήχο, είναι πολύ touch sensitive, ιδανικό για μπλουζ. Σε πάει σε high gain καταστασεις, με βινταζ χροια. O Snowy White το χρησιμοποιεί για τα lead parts, ενώ έχει το od3 για τα lower gain parts, σε έναν ac30.

• Like
Έλα, ΧάιγουεΥ του χελ είπες.

Άκου το με blues driver 2.?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
  • Like
ενας αχαστος συνδυασμος ειναι super reverb+ts 808.πιστευω ειναι μεσα σε αυτα που ψαχνεις.καλη συνεχεια στην αναζητηση σου!!!

Υ.Γ να φανταστω οτι οταν μιλας για το drive του super reverb μιλας για να εχεις το volume στο 6-7 π.χ και παντα μιλαμε για master volume στο 1-2..

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
  • Like
Reactions: schreivox
Εάν θέλεις περισσότερες πληροφορίες για κάποιο, ή εάν έχεις συγκεκριμένες απορίες, ρωτά.

Το tc σου δίδει πάρα πολλούς ήχους, low gain bluesy μέχρι hard rock. Είναι κάπως κομπρεσαρισμενος ο ήχος, αλλά σαν τελικός ήχος είναι ο πιο ολοκληρωμένος και γεμάτος σε σχέση με τα υπολοιπα. 

Το od3 έχει κάπως μικρότερο εύρος ήχων. Έχει έναν ήχο, με μεγάλο εύρος gain. Ειναι το ποιοτικότερο, ηχητικά, ολων. Μπασατο αρκετά, ιδανικό σε καθαρό κανάλι.

Το glove, έχει κοντινό εύρος με το od3. Λίγο πιο fuzzy από το od3, καλύτερο για clean boost (στη ρύθμιση low). Στη high ρύθμιση παίρνεις ωραιους ροκ ήχους.

Το blues driver είναι διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Έχει χαρακτηριστικό ήχο, είναι πολύ touch sensitive, ιδανικό για μπλουζ. Σε πάει σε high gain καταστασεις, με βινταζ χροια. O Snowy White το χρησιμοποιεί για τα lead parts, ενώ έχει το od3 για τα lower gain parts, σε έναν ac30.
Σε ευχαριστώ, φίλε!
Τώρα έδωσες οδηγίες ;)

ενας αχαστος συνδυασμος ειναι super reverb+ts 808.πιστευω ειναι μεσα σε αυτα που ψαχνεις.καλη συνεχεια στην αναζητηση σου!!!

Υ.Γ να φανταστω οτι οταν μιλας για το drive του super reverb μιλας για να εχεις το volume στο 6-7 π.χ και παντα μιλαμε για master volume στο 1-2..
Ε, ναι, ως "βάση" καθαρή, για να δώσει μετά το πετάλι τη χροιά που ψάχνω (γιατί το drive του ίδιου του ενισχυτή (νομίζω ότι) δεν με ικανοποιεί...

Εγω θα σου ελεγα την κλασσικη συνταγη....επειδη μιλας για fender ενισχυτη με scooped ηχο χωρις μεσαια ενα tubescreamerοειδες με τονισμενα μεσαια θα του πηγαινει.

Να τολμήσω να προτείνω ακόμα ένα πετάλι; Ίσως να δοκίμαζες κανένα klon στυλ. Ο Finegan (=δημιουργός του klon) έχει δηλώσει σε συνεντεύξεις ότι έπαιζε με twin reverb και αναγκάστηκε να φτιάξει το πετάλι για πάρει το drive που ήθελε

Trending...

Νέα θέματα