Don't play it again Sam!

Sami Amiris

Music Guru
Πόντοι
78
Ιδιότητα
  1. Κιθάρα
Alavastro, 4 Oct. 2012

Αντώνης Λαδόπουλος: Σαξόφωνο

Περικλής Τριβόλης: Κοντραμπάσο

Γιώργος Μούρτος: Τύμπανα

Ο υποφαινόμενος: πιάνο

Το κομμάτι είναι δικό μου, και λέγεται "Don't play it again Sam!".

Jazz Quartet: Don't play it again Sam!.wmv

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μπράβο φίλε Sami, φανταστική σύνθεση, φανταστική μουσική και μουσικοί!  ;) :)

Εισαγωγή... ουάου!

Να μας λέτε πότε παίζετε Sami.

Η κριτική περισσεύει, εξαιρετικό από κάθε άποψη όπως και οτιδήποτε άλλο έχετε ανεβάσει.

Την επόμενη φορά καλύτερη κάμερα που θα προλαβαίνει τα χέρια σου.

σε ποιους κλασικους συνθετες κανετε αναφορες μεσα στο κομματι ? για πειτε να μαθαινουμε  ;D

Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια.

Στην εισαγωγή του κομματιού κυρίως υπάρχουν επιρροές από συνθέτες και αυτοσχεδιαστές της παλιάς jazz, προ-bebop, όπως οι J.P. Johnson, Fats Waller ή, στο βαθμό που γίνεται βέβαια, Art Tatum., καθώς και μία σειρά ανθρώπων του Boogie Woogie, όπως οι Clarence Smith, Albert Ammons, Meade-Lux Lewis, Pete Johnson. Στον πολυρυθμικό χειρισμό πάμε πιο πολύ σε Marcus Roberts και Jason Moran, αλλά στα boogie και stride που παίζουν ενίοτε.

Στο σόλο σε αυτό το κομμάτι, περισσότερο προς Bud Powell, Jarrett, Oscar Peteson, Red Garland και John Coltrane της εποχής "sheets of sound" θα έλεγα ως πηγές.

Στο latin section πιο πολύ Rubalcaba, Camilo και κάποιο Corea και Hancock.

Τώρα για κλασσικούς συνθέτες ειδικά σε αυτό το κομμάτι, δεν μου έρχεται κάτι στο νου. Σε άλλα στάνταρ. Αλλά σε αυτό το κομμάτι με το παρόν section, δεν σκέφτομαι κάτι. Πιθανώς οι στάνταρ μου επιρροές ίσως να ενυπάρχουν σε ό,τι κάνω: Bach, Scriabin και μετα-Σκριαμπινικοί, Messiaen, Ligeti, Lutoslawski, Bartok, Schoenberg, Rautavaara κτλ αλλά δεν νομίζω να φαίνονται σε αυτό το κομμάτι πολύ, γιατί είναι κομμάτι πιο jazz oriented...

Jazzjoker είπε:
Η κριτική περισσεύει, εξαιρετικό από κάθε άποψη
Εννοείται +10000!

Πάρα πολύ ωραίο. :)

Αγαπητε Sami,κατι τυποι σαν και σενα,τον Σοπεν..

Μου υπενθυμιζουν οτι(αν και καλαμπορτζης ηλεκτροκιθαριστας)το αγαπημενο μου μουσικο οργανο ειναι το πιανο... ;)

Ειναι μεγαλο πραγμα η ανοθευτη αγαπη για τη μουσικη!

Τα ειλικρινη μου συγχαρητηρια σε ολους σας! :)

Τώρα το άκουσα. Τα ειλικρινά σέβη μου.

τιποτε άλλο.

Άναυδος...

atreu73 είπε:
Την επόμενη φορά καλύτερη κάμερα που θα προλαβαίνει τα χέρια σου.
Ναι, έχει φτιάξει μια το MIT που πιάνει ένα τρις frame το δευτερόλεπτο  :D Αφιερωμένο σε όσους ήταν στη σχετική συζήτηση τις προάλλες

Sami Amiris είπε:
Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια.

Στην εισαγωγή του κομματιού κυρίως υπάρχουν επιρροές από συνθέτες και αυτοσχεδιαστές της παλιάς jazz, προ-bebop, όπως οι J.P. Johnson, Fats Waller ή, στο βαθμό που γίνεται βέβαια, Art Tatum., καθώς και μία σειρά ανθρώπων του Boogie Woogie, όπως οι Clarence Smith, Albert Ammons, Meade-Lux Lewis, Pete Johnson. Στον πολυρυθμικό χειρισμό πάμε πιο πολύ σε Marcus Roberts και Jason Moran, αλλά στα boogie και stride που παίζουν ενίοτε.

Στο σόλο σε αυτό το κομμάτι, περισσότερο προς Bud Powell, Jarrett, Oscar Peteson, Red Garland και John Coltrane της εποχής "sheets of sound" θα έλεγα ως πηγές.

Στο latin section πιο πολύ Rubalcaba, Camilo και κάποιο Corea και Hancock.

Τώρα για κλασσικούς συνθέτες ειδικά σε αυτό το κομμάτι, δεν μου έρχεται κάτι στο νου. Σε άλλα στάνταρ. Αλλά σε αυτό το κομμάτι με το παρόν section, δεν σκέφτομαι κάτι. Πιθανώς οι στάνταρ μου επιρροές ίσως να ενυπάρχουν σε ό,τι κάνω: Bach, Scriabin και μετα-Σκριαμπινικοί, Messiaen, Ligeti, Lutoslawski, Bartok, Schoenberg, Rautavaara κτλ αλλά δεν νομίζω να φαίνονται σε αυτό το κομμάτι πολύ, γιατί είναι κομμάτι πιο jazz oriented...
μερικους δεν τους ηξερα θα τους ψαξω ευχαριστω ! Ειπα για κλασικους γτ σε ενα σημειο μου εμοιαζε με αυτη τη κλασικη σονατα του μοτσαρντ την k545 χεχε

Ευχαριστώ πολύ όλους για τα καλά σας λόγια.

Ναι, φυσικά έχετε δίκιο για την 545, το είχα ξεχάσει εντελώς...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα