• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

DJ στο PC

zirico3

Νέο μέλος
Πόντοι
1
ξέρετε να μου πείτε κάποιο πρόγραμμα dj για το pc?το καλλίτερο freeware ,(αν υπάρχει) και το καλητερο software!

Επίσης αν ξέρετε πως με κάποιο από αυτά τα προγράμματα μπορώ να χρησιμοποιήσω τις δυο κάρτες ηχου που έχω (μια onboard και μια κονωνική pci) χρησιμοποιώντας την ονβοαρδ για να ακούσω το επόμενο κομμάτι!ευχαριστώ

Πραγματικά φαίνεται εντυπωσιακός,από τα details που διάβασa όμως δεν μπόρεσα να καταλάβω αν μπορεί να χρησιμοποιήσει και τις δυο κάρτες ήχου που έχω!ευχαριστώ!

Θα σου πρότεινα να κατεβάσεις το demo και να το ψάξεις, αν δεν σε βοηθήσει κάποιος άλλος (κάποιος θα βρεθεί όμως). Εν τω μεταξύ, έχεις ενεργοποιήσει και τις 2 κάρτες με επιτυχία (χωρίς conflicts);

Γεράσιμος

Για να πω την αλήθεια δεν το έχω κάνει ακόμα!σκέφτηκα πως θα ήταν καλλίτερο να βάλω πρώτα το πρόγραμμα!

Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις από την ενεργοποίηση και των 2 καρτών και να ελέγξεις ότι παίζουν καλά μαζί.

Γεράσιμος

Το συγκεκριμμένο πρόγραμμα της Native Instruments είναι από τα κορυφαία του είδους και γι αυτό και η σχετική τιμή.

Υπάρχει επιλογή για να κάνεις pfl (pre fader listen) στο επόμενο κομμάτι φυσικά μέσα από δεύτερη κάρτα.

Υπάρχουν πολλά προγράμματα (freeware και shareware) για όλες τις ανάγκες.

Κάποια για live Dj και άλλα για radio dj.

Ανάλογα με τις προτεραιότητες σου (πχ. λειτουργίες playlist, pitch-riding, κλπ) διάλεξε. Τα περισσότερα βρίσκονται εδώ:

http://www.hitsquad.com/smm/cat/DJ_MIXING/

Καλό ψάξιμο! :wink:

ena kalo free programmataki gia mixi dj to opoio mpwreis na swseis kai ayta poy tha grapseis einai to kramixer tis kramware. tha to vreis sto e-view.gr

kalo mixarisma.

Ειδα αυτο το thread και είπα να ενημερώσω λίγο μιας και έχω ασχοληθεί με DJ στο PC.

Τα προγράμματα που αξίζει να αναφέρω είναι τα εξής:

Visiosonic PCDJ (pcdj.com)

Traktor DJ Studio (nativeinstruments.com)

VirtualDJ (virtualdj.com)

Γενικά δεν υπάρχει λόγος να ασχοήθείς με άλλο εκτός του VirtualDJ.

Για μένα προτέβων ζήτημα στα live performance προγράμματα είναι το stability.

Λίγο ανάλυση στο καθένα...:

Είμουν beta tester sto PCDJ, το οποίο μεχρι και το PCDJ Red 5.3 ήταν το πιο stable DJ προγραμμα που υπάρχει, τώρα όμως που έχουν παέι στο PCDJ FX τα πραγματα είναι πολύ χειρότερα. Έχει πολλά προβλήματα.

Το TraktorDJ είναι σίγουρα πολύ καλό. Οσο το είχα χρησιμοποιήσει δεν μου είχε δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα. Εχει το καλύερο master tempo (αλλαγή ταχυτητας χωρίς να αλλάζει το pitch) που θα ακούσεις απο software, και γενικά είναι επαγγελματικό και καλοφτιαγμένο. Τα αρνητικά του είναι ότι ίσως είναι λίγο πολύπλοκο για live performance (φαντάσου να παίζεις σε κόσμο και να πρέπει να πατήσεις 6 κουμπάκια να κάνεις κατι απλό), και το χειρότερο ότι ΔΕΝ υποστιρίζει κανένα hardware controller.

To VirtualDJ είναι σιίγουρα κάτι που μπορείς να εμπιστευτεις. Έχει πολύ καλές λειτουργίες, εκπληκτικά skins (μπορεις να το κάνεις να δίχνει πχ σαν ένα Pioneer CD player κλτ), και γενικά αν στείσεις καλά το PC σου θα δεν σου δημιουργήσει το παραμικρό προβλημα ποτέ. Υποστιρίζει σχεδόν όλα τα hardware controllers, και εχουν κάνει τη μαγκιά με τα timecoded vinyls οπου χρησιμοποιείς τα κανονικά turntables για να παίξεις, σαν να έχεις κανονικά βυνίλια.

Αυτά! :)

Φίλε al0000,

πολύ ενδιαφέρον αυτά. Το βασικό σε αυτά τα προγράμματα φαντάζομαι ότι είναι ο έλεγχος τους από κάποιο hardware γιατί, πως να το κάνουμε, DJ-λίκι με το mouse δε λέει! :) Οπότε, μου έκανε εντύπωση αυτό που είπες:

και το χειρότερο ότι ΔΕΝ υποστιρίζει κανένα hardware controller.
και με ένα γρήγορο ψάξιμο βρήκα ότι μάλλον δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Για παράδειγμα:

How to Use the Mixman DM2 Controller with Traktor DJ Studio 2!

Ωστόσο, μάλλον είναι και το μοναδικό (...; )

Γεράσιμος

Γεια σου Γεράσιμε!

Σαφως μπορεις να χρησιμοποιησεις το DM2, οπως μπορεις να χρησιμοποιησεις και το DMC/DAC με το midi driver απο την gizmolabs.net.

Ολα αυτα όμως μόνο μεσω midi. Θα σου δουλέψει άλλα όχι ικανοποιητηκά.

Είχα κάτσει και είχα κάνει map το midi tou DMC μου στο traktor, και δεν δουλευε σωστα. Δεν υπάρχει τρόπος να χρησημοποιήσεις σωστα τα jog wheels...

Για το DM2 δεν ξέρω γιατί δεν έχω, αλλά το αμφιβάλω. Εχω την εντύπωση οτι το DM2 είναι καθαρά και μόνο για scratch... :(

Οταν λέω δεν υποστιρίζει κανενα controller, δεν υποστιρίζει απο τη μάνα του (μονο μέσω midi).

Ολα τα άλλα προγράμματα υποστηρίζουν controllers απο μόνα τους, και δουλεύουν κανονικα.

DJ με mouse, όχι είναι λίγο αστείο :)

αυτα! :)

Οταν λέω δεν υποστιρίζει κανενα controller' date=' δεν υποστιρίζει απο τη μάνα του (μονο μέσω midi).
Ολα τα άλλα προγράμματα υποστηρίζουν controllers απο μόνα τους, και δουλεύουν κανονικα.[/quote']

Το MIDI καταρχήν δεν είναι "κακό" καθώς οι προδιαγραφές του είναι για real-time απόδοση. Ακόμη και συσκευές που έχουν USB συνδεσμολογία, ουσιαστικά MIDI πρωτόκολλο χρησιμοποιούν για την επικοινωνία με τα softwares (όχι όλα, εξαιρούνται κάποιες native υλοποιήσεις).

Πάντως εγώ DJ δεν είμαι και δεν τα χρησιμοποιώ, απλά μία παρατήρηση έκανα. :)

Γεράσιμος

Συμφωνώ, αλλα είναι κάτι το οποίο έχει προβλήματα συμβατότητας στα DJ προγράματα. Δεν είπα ότι είναι κακό το midi! :)

Αλεξ

Αλλά αν ήταν να ψήφιζα ανάμεσα σε midi και "custom made" δικο του προτόκολο, θα ψήφιζα midi αν δούλευε σωστα. Απλά σε οτιδήποτε πρόγραμα έχω προσπαθήσει, θα σου δουλέψουν τα μισά :)

Alex

Εγώ επειδή μου αρέσει το αποτέλεσμα και όχι η προσπάθεια χαχαχαχα

η Ιθάκη και όχι το ταξίδι ( τι λέω ) !!!!!! μου αρέσει ΠΟΛΥ το ATOMIX.mp3

το οποίο όχι απλά κάνεις ρεμίξ αλλά σε βάζει μόνο του στο τέμπο και τα ρεμίξ σου είναι απλά τέλεια

Το αρνητικό είναι η χάλια ποιότητα

Καλησπέρα παιδιά,

δείτε και το BPM Studio (www.alcatech.com), εχει και εξωτερικό controller.

Το χρησημοποιώ (μόνο το software) εδώ και καιρό καθώς και αλλοι φίλοι μου και δεν εχει αναφερθεί κανένα προβλημα.

Κώστας

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back